UDAD HEKİMLERİNDEN DEPREMZEDELER YARARINA HEKİM FEST ETKİNLİĞİ

YAYINLAMA: 24 Ağustos 2023 / 03.00 | GÜNCELLEME: 24 Ağustos 2023 / 03.00

Uluslararası Doktorlar arası Dayanışma Derneği (UDAD) , bölgemizin yaşadığı büyük deprem felaketi sırasında hep yanı başımızdaydı. Depremde kaybettikleri meslektaşlarının, yakınlarının acısını çok yakından yaşayarak, alanda hep bizimle oldular. Bu kez de yaralarımızı sarmak için ilk kez düzenlenecek olan “UDAD I. Uluslararası HekimFest “ etkinliğini yapmayı planladılar.  29 Eylül-1 Ekim 2023 tarihleri arası Seyhan Nehri Kıyısındaki Adana Merkez Park ve Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek bu etkinliği ve UDAD’ı, Organizasyon Komitesi Başkanı  Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu şöyle anlattı:

“UDAD (Uluslararası Doktorlar Arası Dayanışma Derneği) 21.10.2022 ‘de kuruldu. Bu çok kısa süre zarfında doktorlar arası dayanışmamız artık ulusal değil uluslararası alanda da çok güzel başarılar yakalıyor ve organizasyon olarak da pek çok yerle yeni bağlantılar kuruyor . Sayımız sürekli göz kamaştıracak seviyede artıyor.  Son yaşadığımız deprem felaketi acil dayanışmanın önemini acı tecrübelerle gösterdi. DAD organize şekilde sahadaydı. DAD whatsApp gruplarımızda yurt içinden 60000, yurtdışından  2000’den fazla hekim arkadaşımız, her hangi acil durumda destek vermek veya çözüm olmak üzere bulunuyor ve her geçen gün sayımız daha da artıyor.

Şimdi artık aramızdaki iletişimin daha sağlıklı olması, reel ortamlarda da tanışmamız kaynaşmamız ve birbirimizle bütün bağlarımızı kuvvetlendirmemizin   zamanının geldiğine inanıyoruz.

Tıp alanında birbirinden değerli hekimleri, diş hekimlerini, tıp öğrencilerini ve diş hekimliği öğrencilerini bir araya getireceğimiz bu benzersiz etkinlik, 29 Eylül 2023-1 Ekim 2023 tarihleri arasında Adana'da gerçekleşecektir. Amacımız, hekimlerin birlik ve dayanışmasını arttırmak, deprem , sel gibi doğal afetlere karşı refleks geliştirmek, fedakar hekimlerimizin bir nebze de olsa moral bulmalarına destek olmaktır.

Etkinlik boyunca, Ferhat Göçer ve birbirinden yetenekli hekim tiyatro, müzik , dans gruplarının sahneleriyle unutulmaz anlar yaşayacak, çadır ve karavan kamplarıyla Seyhan Nehri kıyısında doğanın tadını çıkaracak, kebap workshop'larıyla lezzet dolu anlar yaşayacak, çadır kurma eğitimleri ve oryantiring gibi etkinliklerle eğlenecek, aromaterapi, finans okur yazarlığı, sabun atölyeleri , robotik kodlama gibi eş zamanlı ilginizi çekecek faaliyetler yapacağız. Adana'nın tarihi ve kültürel güzelliklerini keşfedeceğiz. Hem yetişkinlere hem de çocuklara yönelik eğlenceli oyunlar ve ödüllü yarışmalarla dolu dolu bir hafta sonu yaşayacağız.

UDAD I. Uluslararası HekimFest'in amacı, sadece bir etkinlik değil, aynı zamanda hekimlerin bir araya gelerek depreme hazırlıklı olma bilincini artırdığı bir platform yaratmaktır. Etkinlik boyunca düzenlenecek sergiler, seminerler ve stantlarla deprem konusunda bilgi edinmeniz ve uzmanlarla doğrudan iletişim kurmanız mümkün olacak.

Etkinliğimiz, hem Türkiye'nin dört bir yanından hem de yurtdışından katılımcıları ağırlayacak. Adana'nın lezzetli yöresel yemekleri ve içecekleri ile damaklarınız şenlenecek, sendikalar ve diğer hekim sivil toplum örgütlerinin stantlarıyla önemli bilgileri paylaşacak, eğlence, bilgi ve lezzet dolu bir etkinlik yaşayacağız.”

Bu etkinliğin, özellikle Cumhuriyet’in 100. Yılında hekimlerin bir araya gelmesi, tanışıklıklarının artmaları ve birbirlerine destek olmaları için önemli bir fırsat olduğunu ifade eden Dr. M. Bengü Başlamışlı İmadoğlu, kendileriyle ve bu etkinlikle ilgili bilgi almak isteyenleri  www.dad.org.tr. adresine girmeye davet ediyor.

Kendisi de bir hekim olan Ferhat Göçer’in “ Sabahattin Ali “ oyununu kaçırmış olanlar için müthiş bir fırsat olduğu bu etkinliğe hekim ve hekim yakınlarını davet etmek de,  bir hekim kızı olarak benim görevim olsun dedim.

 

UDAD HEKİMLERİNDEN DEPREMZEDELER  YARARINA HEKİM FEST ETKİNLİĞİ
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *