ANASAYFA arrow right Siyaset

AKP’lilerin yakınları zorunlu askerlik yapıyor mu?

AKP’lilerin yakınları zorunlu askerlik yapıyor mu?
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.29
HDP Şırnak Vekili İrmez, çocukların savaş politikaları ve zorunlu askerlik nedeniyle öldüğüne

HDP Şırnak Vekili İrmez, çocukların savaş politikaları ve zorunlu askerlik nedeniyle öldüğüne dikkat çektiği soru önergesinde, Davutoğlu’na AKP’lilerin yakınlarının askerlik durumlarını sordu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Aycan İrmez, geçici AKP Hükümeti’nin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 2002’den bu yana AKP milletvekilliği yapanların birinci ve ikinci dereceden yakınlarının zorunlu askerlik durumlarını sordu.  

İrmez, ayrıca Davutoğlu’nun “Gerektiğinde bu vatan için evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız” sözlerini hatırlatarak “feda edilebilecek” çocukların kimlerin çocukları olduğunu da sordu.

İrmez soru önergesinde şu ifadelere yer verdi:


“Çözüm sürecini AKP durdurdu”

“Kürt Sorunun çözümü ve Türkiye’nin demokratikleşmesi ile ilgili başlatılan çözüm süreci, 7 Haziran genel seçimlerinde istediği sayıya ulaşamayan geçici AKP Hükümeti tarafından çözüm karşıtı uygulamalarla durdurulmuştur.

“Türkiye halklarının barış istemlerine karşın geçici AKP Hükümeti savaş politikalarını tekrar devreye sokmuştur. Bunun vahim sonucunda Türkiye’nin her tarafına cenazeler gitmekte ve bu durum devam etmektedir.


“Silahlı mücadele çözüm olmadı”

“Kürt Sorunu konusunda on yıllardır denenen ve hiçbir sonuç vermemiş olan silahlı mücadele ve bu konuda ısrar, sorunu daha derin ve kronik bir hale getirmektedir.

“Başbakan Davutoğlu, 1 Ağustos 2015'te Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Merkezi'nde gerçekleştirdiği ‘Teröre karşı sivil insiyatif’ adı verilen programda ‘Evlatlarımızı da feda etmeye hazırız’ sözünü kullanarak Türkiye halklarını büyük bir endişeye sevk etmiştir.

“Savaş kararı alan hükümet üyelerinin çocuklarının ve yakınlarının askerlikten bedeli yoluyla ve şaibeli çürük raporlarıyla muaf olurken, yoksul ve emekçi halkın çocukları zorunlu askerlik nedeniyle hayatlarını kaybetmektedirler.


Sorular

İrmez, Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:

* 2002’den bu yana AKP’de Milletvekilliği ve Bakanlık yapanların kaçının, birinci ve ikinci dereceden yakını askerlik görevinden muaf tutulmak için çürük raporu almıştır? Bunlar kimlerdir?

* 2002’den bu yana AKP’de Milletvekilliği ve Bakanlık yapanların kaçının birinci ve ikinci dereceden yakını bedelli askerlik yasalarından yararlanmıştır? Bunlar kimlerdir?

* 2002’den bugüne askerlik görevini yapan AKP’li Milletvekili ve Bakan çocukları nerede askerlik yapmışlardır? Bunlar kimlerdir?

* Başbakanın basın açıklaması esnasında bahsettiği ve feda edebileceklerini söylediği çocuklar kimlerin çocuklarıdır? (EKn)bianet

 

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *