ANASAYFA arrow right Siyaset

Altı Gazete Manşetinde Doğan Medya Hedefte

Altı Gazete Manşetinde Doğan Medya Hedefte
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Hürriyet'in Cumhurbaşkanı'na mektubuyla Erdoğan'ın cevabını iktidara yakın gazeteler ilk sayfadan gördü.
Hürriyet'in Cumhurbaşkanı'na mektubuyla Erdoğan'ın cevabını iktidara yakın gazeteler ilk sayfadan gördü. Sabah, Yeni Şafak, Star, Takvim, Güneş ve Yeni Akit harcindeki gazeteler ise iç sayfalarında çoğunlukla yorumsuz olarak habere yer verdi.
Doğan medyası ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki polemik gazete manşetlerinde de yer buldu.
İktidar yanlısı Sabah, Yeni Şafak, Star, Takvim, Güneş ve Yeni Akit gazeteleri Hürriyet ve Posta gazetelerinde yer alan Cumhurbaşkanı’na hitaben yazılmış baş yazı ile Erdoğan’ın Doğan medyaya cevabını ilk sayfadan verdi.

Güneş: Bu Nasıl Şeref?
Sürmanşetten verdiği haberde “Aydın Doğan’ın Hürriyet’i dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’a son derce saygısız bir üslupla meydan okumaya kalktı” ifadelerini kullandı. Gazete, aynı gün gazetenin köşe yazarlarının da benzer yazılar yazmasını “Bu saygısızca yazının yayınlandığı gün gazetenin birçok yazarı da talimat almışçasına Erdoğan’ı hedef alan yazıları kaleme aldı” yorumunu yaptı. Haberde Hürriyet’in “Siyasi Hayatı Bitti”, “411 El Kaosa Kalktı”, “Beceremediniz Artık Bırakın” manşetleri de hatırlatıldı.

Sabah: Ey Doğan Milletin Oyuna Saygın Yok
Sabah gazetesi manşetten verdiği haberde “Erdoğan kendisini tehdit eden Hürriyet’in patronuna sert yanıt verdi: Ey Aydın Doğan niye rahatsız oldun?” ifadelerini kullandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da “Biz huzuruna pijamayla çıkacağınız bir başbakan değiliz” sözlerine yer verdi.

Star: Bizi Manşetlerle Dizayn Edemezsiniz
Başbakan Davutoğlu’nun sözlerini manşete taşıyan Star Hürriyet’te yayımlanan başyazının Davutoğlu ile Erdoğan’ı hedefe koyduğu yorumunu yaptı. Doğan ile ilgili “Bu şeref siz yeter” başlığı atan Star “Mursi’ye idam kararını, Erdoğan fotoğrafının altına “Yüzde 52 oy aldı, idam kararı verdiler” başlığıyla sunan Hürriyet, gerekli cevabı alınca çark etti” ifadelerine yer verdi.

TIKLAYIN - ERDOĞAN'DAN DOĞAN'A: BUNLAR HÜKÜMET YIKIP KURMAYA ALIŞMIŞ MEDYA
Takvim: Boşyazıya Cevap ve Düzeltme
Takvim manşetten verdiği haberde “Doğan Grubu algı operasyonunu abarttı. Mursi’ye verilen cezayı bile kullandı”, “Aydın Doğan galiba hafıza kaybına uğradı. Arşivlere de bakmadı. Yakın tarihte ‘Tek gerçek demokrat Fethullah Gülen’le ilişkisini inkar yoluna saptı” ifadelerine yer verdi.

Yeni Akit: Doğan Medya Yerini ve Yurdunu Bil
Haberi ilk sayfadan veren Yeni Akit, Davutoğlu’nun “Doğan Medya var ya, şimdi kalkmış özgürlüklerden bahsediyor. Hani 28 Şubat’ta gelen talimatlara göre, başörtülülere hakaret eden bu medya var ya, bugün çıkmış bir yazıyla cumhurbaşkanına cevap veriyor. Daha önce de bana hitaben bir yazı yazdılar. Buradan kendilerine sesleniyorum, basın özgürlüğüne saygımız sonsuzdur ama herkes yerini yurdunu bilecek” sözlerine yer verdi.

Yeni Şafak: Sen Kimsin
Haberi manşetten veren Yeni Şafak “Sen kimsin” başlığı attı. Haberde Erdoğan’ın “Ey Aydın Doğan, neden rahatsız oldun? Sen değil miydin 411 el kaosa kalktı diyen” sözleriyle Davutoğlu’nun “Biz sizin huzurunuza pijamayla çıkacağınız bir başbakan değiliz. Bize başyazarlarla dizayn veremezsiniz” ifadelerine yer verdi.

Manşette olmayanlar
Milliyet, Evrensel, BirGün, Sözcü, Vatan, HaberTürk ve Taraf gazeteleri ise habere iç sayfalarında yer verdi. Milliyet Davutoğlu'nun konuşmasından Hürriyet'in açıklamasını görürken, Evrensel ve Taraf gazeteleri Hürriyet'tin yazısını kullandı.

BirGün Davutoğlu ile Hürriyet açıklamasını birarada verdi. Sözcü ise iç sayfasında küçük bir haber olarak Erdoğan'ın konuşması üzerinden Hürriyet başyazısını haberleştirdi.
Erdoğan ve Davutoğlu'na tam iki sayfa ayıran Akşam gazetesi ise açıklamayı iki liderin sözlerinden haberleştirdi.Erdoğan'ın "Hükümet yıkmaya kurmaya alışmışlar" sözleri ile Davutoğlu'nun "Herkes yerini yurdunu bilecek" sözlerini başlığa taşıdı.

Vatan ve HaberTürk gazeteleri ise olayı Davutoğlu ile Erdoğan'ın konuşmalarına ilişkin haberlerde ara başlık olarak verdi.

Ne olmuştu?
Hürriyet ve Posta gazetelerinin ilk sayfalarında “Sayın Cumhurbaşkanı’na Sesleniyoruz” başlıklı yazı yer almış, yazıda Doğan Medya “Bizden ne istiyorsunuz?” diye sormuştu. Bianet

1920'den bu yana yapılan 24 genel milletvekili seçimlerindeki seçim sistemleri, oy kullanma şekilleri, kadın katılımı, oy kullanma yaşları, katılım oranları nasıldı?
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *