ANASAYFA arrow right Siyaset

“Anayasal görevlerimi yerine getireceğim”

“Anayasal görevlerimi yerine getireceğim”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
7 Haziran seçim sonuçları, meyvelerini vermeye başlıyor… Erdoğan demokrasiyi hatırladı..

7 Haziran seçim sonuçları, meyvelerini vermeye başlıyor… Erdoğan demokrasiyi hatırladı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “Anayasanın şahsıma yüklediği görevleri yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Baykal’ı Meclis’in en yaşlı üyesi olması nedeniyle davet ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan genel seçimin ardından ilk kez 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'nde konuştu.

Üç gün 22 saattir kamuoyuna yönelik konuşma yapmayan Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen törende, bir an önce hükümet kurulması gerektiğini söyledi.

“Türkiye’yi hükümetsiz, Türkiye’yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar, ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler.

“Onun için de anayasal yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden, devlette devamlılık esastır anlayışıyla bu süreç devam etmelidir.

“Milli gelirini 800 milyar dolara ulaştırmış, ihracatını 160 milyara ulaştırmış, işsizliği tek haneli rakama indirmiş bir ülke olarak bir adım geriye gidişe asla tahammülümüz yok.”


Baykal görüşmesi

CHP Milletvekili Deniz Baykal’la dün yaptığı görüşmeye de değinen Erdoğan, Baykal’ı Meclis’in en yaşlı üyesi olması nedeniyle davet ettiğini açıkladı.

“Hem süreci değerlendirdim, bu işin süratle kesintisiz devamı için ben üzerime düşen neyse bunu yapacağımı kendisiyle de paylaştım.

“Çünkü devam eden yatırımlarımız var, bunların aksamaması lazım. Çünkü bu yatırımlar tüm milletimizindir. Buradaki aksamalar milletime kaybettirir, ülkeme kaybettir.

“Şahsımın da, kendi şahıslarının da buna yardımcı olmaları gerekir dedik ve bunu kendileriyle paylaştık.”


“Anayasal görevlerimi yerine getireceğim”

Seçime katılımın yüksek olduğunu hatırlatan Erdoğan, seçim sonuçlarının tek parti iktidarına imkan tanımadığını ama bunun hükümetsiz kalmak anlamına gelmediğini belirtti.

“Ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir. Herkes saygı göstermek zorundadır.

“Seçim sonuçları, milletimizin tek bir partinin iktidara gelmesine imkan sağlamayan bir siyasi tablo gösteriyor.

“Tek bir partinin iktidarına imkan sağlamayan bu tablo, kesinlikle Türkiye’nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor.

“Demokrasinin en önemli özelliği, işte bu tür durumlarda çözüm yollarını açık tutuyor olmasıdır.

“Türkiye seçim gününe kadar başka bir tabloyla karşı karşıyaydı. Pazartesi gününden sonra başka bir tabloyla karşı karşıyadır. Bu dönemi en hasarsız şekilde geçirmek için, tüm partileri serinkanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluğa davet ediyorum.

“Anayasanın şahsıma yüklediği görevleri yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”


Batı medyası

Erdoğan partilerin tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inandığını söyleyerek Batı medyasını eleştirdi.

“Umutlarını Türkiye’nin kriz ortamına girmesine bağlamış olan tüm odaklar, inşallah bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır.

“Özellikle Batı’nın şahsıma yönelik tüm çirkin agresif hakikaten seviye kaybına uğramış o Batı medyasının açıklamalarını çirkin bulduğumu buradan açıklamak durumundayım.

“Bu tahammülsüzlüklerini anlamak mümkün değil. Bunun bir şeyi gösterdiğini de ifade etmek istiyorum. Allahıma hamdolsun, demek ki doğru yoldayız. Onlar övgü yağdırsaydılar, o zaman kendimden şüphe etmem gerekirdi.”bianet

 

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *