ANASAYFA arrow right Siyaset

Artık herkes, BDP’nin Antep’te güçlü bir parti olduğunun farkında

Artık herkes, BDP’nin Antep’te güçlü bir parti olduğunun farkında
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.03
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.03
BDP PM Üyesi Nihat Akdoğan önümüzdeki seçim den daha güçlü çıkacaklarını dile getirdi.
BDP PM Üyesi Nihat Akdoğan seçim sonuçları ve gündemdeki konuları gazetemize değerlendirdi
Bu seçimde istedikleri sonucu alamadıklarını söylerken, “Ancak bir çok engelleme ve negatif duruma rağmen iyi bir çalışma yürüttük “diyen BDP PM Üyesi Nihat Akdoğan önümüzdeki seçim den daha güçlü çıkacaklarını dile getirdi.
15 bine yakın yeni oyumuz oldu
Akdoğan, “Tüm sıkınıtı ve aksaklıklara rağmen bir önceki seçimlere göre oylarımızı artırdık. 15 bine yakın yeni oyumuz oldu. Bütün ilçelerde aday gösterdik. Her kesime ulaşmaya çalıştık. Bütün sivil toplum örgütleri ile biraraya geldik. İyi bir seçim çalışması yürüttük, ancak seçimde istediğimiz başarıyı yakalayamadık. Bugünden başlayıp halkımız ile olan diyalogumuzu geliştireceğiz. Antep’teki oy yükselişimiz devam edecek. Artık herkes BDP’nin Antep’te güçlü bir parti olduğunun farkında” dedi.

Seçim demokrasinin vazgeçilmezi
ancak koşullar adil değil
Akdoğan ,”KCK adı altında defalarca operasyon düzenlediler. Bir sürü arkadaşımız cezaevine konuldu. Aynı şekilde Şehitkamil’deki patlamayı Kürt hareketinin üzerine yıkmaya çalışmaları Gaziantep’te bize karşı olumsuz bir algı yarattı. Defalarca binalarımıza saldırılar düzenlendi. Biz diğer partilerle eşit bir seçim çalışması yürütemiyoruz. Rakiplerimiz hazine yardımı ve devlet gücünü kullanarak kendilerini daha etkin kılıyorlar. Bizler yoksul halkımızın desteği ile elimizden geleni yapıyoruz. Seçim demokrasinin vazgeçilmezi, ancak koşullar adil değil. Sadece biz değil diğer bütün küçük partiler bu durumdan olumsuz etkileniyor. Bir parti 186 tirilyon alırken diğer partiler bir kuruş bile alamıyor” dedi.
Bu seçimde göründüki çözüm
süreci AK Parti’ye oy getirdi
Akdoğan, “Başbakan her mitinginde ya da açıklamasında mutlaka çözüm sürecine değiniyor. Gençlerin ölmediğini ve bunun ne kadar iyi bir gelişme olduğunu dile getiriyor. Halkta süreçten çok memnun. Ancak sıra yasal adım atmaya geldiğinde sayın başbakan bizim yapacaklarımız bu kadar deyip çözüm sürecini tehlikeye sokuyor. Bu seçimde göründüki çözüm süreci AK Parti’ye oy getirdi. Cemaatin AK Parti’ye karşı yayınladığı kasetler üzerine başbakan bunu çözüm sürecine karşı bir darbe olduğunu vurguladı. Halkın bu kadar açık desteğine rağmen cezaevlerinde yüzlerce hasta tutsak var. Hepsi ölüm döşeğinde. Aynı şekilde binlerce BDP’li arkadaşımız halen cezaevlerinde. Seçim çalışması yürüttüğü için on yıllarla yargılanan arkadaşlarımız var. Hükümetin bu konularda mutlaka adım atması lazım. Biz adım atması için her türlü çalışmayı yürüteceğiz” dedi.

İmralı’ya gazeteciler de gitmeli
Akdoğan, “Heyetimizin İmralı adasına gitmesi sürekli engelleniyor. İmralı’ya olan gidiş-gelişler daha sık olmalı” derken sözlerini şöyle sürdürdü: “İmralı’ya artık gazeteciler de gitmeli. Sivil toplum örgütlerinin gitme isteği var. Çözüm sürecini başlatan ve halen yürüten Sayın Abdullah Öcalan elinden geleni yapıyor. Hükümet çözüm sürecini ciddiye almalı.” Kaset siyasetinin bu seçimde bir kez daha kaybettiğine vurgu yapan Nihat Akdoğan,“Daha öncce MHP’ye yapıldı. Baraj altında oy alacak MHP kaset siyaseti nedeniyle yüzde 15’lere kadar oy aldı. Bu seçimler de de CHP’nin sırtını kasetçilere dayaması ona kaybetirdi” şeklinde konuştu.
HDP Türkiye’nin ana
muhalefet partisi olacak
Nihat Akdoğan, HDP seçime tam anlamıyla hazırlanmadığı için iki parti ile seçime girildiğini,iki parti ile halkın karşısına çıkmanın zorluklarının yaşandığınını da hatırlattı. “Halkı tam anlamıyla bilgilendiremedik. HDP’yi biz çok değerli bir proje olarak görüyoruz. Ülkedeki bütün ötekileştirenleri kapsayacak bir oluşum. Sadece Kürtler değil yada sol-sosyalist çevreler değil. Herkes bu çatı altında mücadelesini verecek. Müslümanlar, demokraklar, çevreciler herkesi kapsacağız. Türkiye’nin bir ana muhalefet partisine ihtiyacı var. CHP bunu karşılayamıyor. CHP AKP’yi güçlendiriyor. HDP Türkiye’nin ana muhalefet partisi görevini önümüzdeki süreçte gerçekleştirecektir” dedi.

Akdoğan, “Biz HDP’ye katıalcağız. BDP artık DBP olacak. Demokratik Bölgeler Partisi olarak seçimlere çalışan bir parti değil özerkliği inşa edecek bir kadro hareketi olacağız. Bütün partiler HDP’de eşit bir şekilde ifade edecektir. HDP BDP’lileşmiyecek. Diğer HDP bileşenleri de bu süreci tartışıyor. Bizim beklentimiz herkesin HDP’de çalışma yürütmesidir” dedi.

Kendi adayımızı çıkaracağız
Cumhurbaşkanlığında kendi adaylarını çıkaracaklarını, demokratik ve özgürlükçü olan bir adayı desteklyeceklerini,her kesim ile görüşüp olabildiğince herkesi kapsayacak bir aday çıkaracaklarını ifade eden BDP PM Üyesi Nihat Akdoğan, “Erdoğan’ı desteklememiz mümkün değildir. Seçim barajını indirmeyen, kendi göre bir yargı oluşturan, anti-demokratik yasalar çıkaran, çözüm sürecinde adım atmayan bir adayı nasıl destekleriz. Biz kimse ye açık destek vermemişiz” dedi.
AKP’nin oyları yüzde 35 civarında
“AK Parti’nin oylarının yüzde 45 olduğunu düşünmüyoruz. Seçimde çok şaibeli durum var. AKP’nin oyları yüzde 35 civarında. Biz adliye koridorlarında bir çok şeye şahit olduk. Tutanaklar tuttuk. Ancak meclis başkanının dediği gibi bütün kurumları aşındığı için kimse müdahale ediyor. Bir çok yerde biz seçimi aldık, ancak AKP seçim sonuçlarına müdahale etti. KCK tutuklarının bulunduğu bir cezaevinde eğer BDP’ye bir oy bile çıkmıyorsa bu oy hırsızlığı değil de nedir?” diye konuştu. Cihan Ölmez.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *