ANASAYFA arrow right Siyaset

Basın kartları değişiyor

Basın kartları değişiyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.29
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.29
Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, tasarlanan üç örnek basın kartını gazetecilerin oylarına sundu.
Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, tasarlanan üç örnek basın kartını gazetecilerin oylarına sundu.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, yeni basın kartlarının tanıtımı için düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, gazeteciliğe başlayan herkesin ilk günden beri basın kartına sahip olmayı istediğini belirterek, bu konuda çok sayıda şikayet aldıklarını söyledi.
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, ilk kez hayata geçirilecek bir uygulama ile basın kartının yeni şeklini, basın mensuplarının katılacağı oylama ile belirleyecek. 
Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, gazetecilerin çalışmalarını kolaylaştırmak, sahte kullanımların önüne geçmek için Basın Kartı Yönetmeliğinin ilgili maddesi gereğince Basın Kartlarının toptan yenilendiği belirtildi. Bugüne kadar belirli aralıklarla değiştirilen Basın Kartı için bu yıl ilk kez farklı bir uygulama gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, “Basın Kartı, medya kuruluşları ve basın mensuplarından gelen istekler doğrultusunda; tertip, dizgi ve baskı olarak çağdaş bir tasarım anlayışı ve tekniği ile Genel Müdürlüğümüz uzman personeli tarafından yeniden değerlendirilmiştir. Bu değerlendirme sonucunda kartlar uluslararası standartlara uygun olarak üç farklı versiyon olarak yeniden hazırlandı. Yeni kartlarda, kullanıcının dijital fotoğrafı, kişiye özel kart seri numarası, sahteciliğe karşı yüksek teknolojik özelliğe sahip hologram ve kan gurubu gibi kişisel bilgiler bulunacak” denildi. 
Genel Müdürlüğün kart değişiminde bir ilki de gerçekleştirdiğine işaret edilen açıklamada, bu yeni Basın Kartının şekil ve tasarım özelliklerine basın mensuplarının kendileri karar vereceği anlatıldı. 
Hazırlanan üç ayrı tasarımın Genel Müdürlüğün www.facebook.com/BBYEGM sayfasında tüm medya mensuplarının görüşlerine sunulacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 
“Gazetecilerin beğenileri sonunda en fazla oyu alan tasarım önümüzdeki süreçte kullanılacak olan Basın Kartı olarak kabul edilecek. Bugün başlayacak oylama 20 Nisan Cumartesi günü sona erecek. Oylama sonucunda en fazla oy alan kart yine bir basın duyurusu ile Genel Müdürlüğümüzün resmi web sayfası üzerinden kamuoyu ile paylaşılacaktır. Bu kartın asıl sahibi olan, bizzat taşıyıcıları ve taşımaya aday olan tüm medya mensuplarını facebook sayfamızdaki oylamaya katılmaya davet ediyoruz.”
Kullanımdaki kartlar 15 Mayıs'tan sonra geçersiz
Genel müdürlük olarak teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve gelişen teknolojiye uygun hizmet vermeye çalıştıklarını ifade eden Karakaya, basın kartı başvurularının bilgisayar ortamında yapılması için çalışmalara başladıklarını bildirdi.
Mevcut basın kartlarının yenilenmesi için başvuruların 5-15 Nisan tarihlerinde internet ortamından yapılmaya başlandığını belirten Karakaya, kullanımdaki basın kartlarının 15 Mayıs'tan sonra geçersiz sayılacağı uyarısında bulundu.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *