ANASAYFA arrow right Siyaset

Büyük bir tezgahın içindeyiz

Büyük bir tezgahın içindeyiz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Kılıçdaroğlu, "Büyük bir tezgahın içinde olduğumuzu kimse unutmasın. Derbi olayı da bu tezgahlardan bir başkasıdır" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) üyeleri ile kahvaltıda biraraya gelerek soruları yanıtladı.
Kılıçdaroğlu, Beşiktaş-Galatasaray derbisindeki olaylarla ilgili "Güvenlik önlemlerinin yetersiz olduğunu herkes kabul ediyor. Derbi öncesi bazı çevrelerin attığı Twittlere bakıldığında o da zaten görülüyor.Oraya olay çıkarmak için gidiyorlar.Binlerce kişi biletsiz giriyor içeri, polis gerekli önlemleri almıyor.Bütün bunların tamamı bilinçli yapılıyor.Amaç, Çarşı Grubunu sindirmek.Hükümet terörden medet umar hale geldi" dedi.
Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğüne ait binalara saldırı sonrası İçişleri Bakanı Muammer Güler'in "saldırganlar takibimizdeydi" sözlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Senin takibinde ise niye daha önce yakalamadın. Bu saldırıya medya geniş geniş verdi. Sayın Başbakan gitti Malatya'da konuşma yaptı.Bu sadırıyla CHP'yi aynı kefeye koydu. Biliyorsunuz, konuşma metinleri önceden uzmanlar tarafından hazırlanıyor.Peki bu saldırının olacağını nereden biliyordu? Halkın CHP'ye eğilimini kesmenin yolu nedir?(CHP bu terör örgütleriyle iç içe) bu algıyı yaratmak istiyorlar.Terör örgütleriyle iç içe olan, masaya oturan sensin.El Kaide'yi Türkiye'ye getirip, eline silah veren sensin" ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Büyük bir tezgahın içinde olduğumuzu kimse unutmasın. Derbi olayı da bu tezgahlardan bir başkasıdır.Bir siyasal iktidar terörden medet umar hale gelemez.Hitler döneminde parlamento yangını neyse onun küçük bir versiyonu yaşanmıştır.Ankara'da 2 bin polis gitti hemen buldu.Niye saldırıdan önce bulmuyorsun?Toplum AKP iktidarı tarafından farklı şekilde yönlendiriliyor ve kurgulanıyor. Irak'taki patlamalardan da Suriye'deki iç olaylardan, kavgalardan da AKP'nin sorumluluğu vardı. Recep Tayyip Erdoğan'ın eli kanlıdır. Orada dökülen her kanın sorumlusudur. (Ben her türlü koalisyonun içinde yer alırım) diyor.Onun için ona söyledim; Keşiş Piyer'in haçlı seferlerinde üstlendiği rolü 21.yüzyılda Türkiye'de Recep Tayyip Erdoğan üstlenmiştir. Türkiye'nin Keşiş Piyer'idir. (Herkes gelsin, Müslüman kanı döksün. Kim gelirse gelsin ben de onun içinde yer alırım) diyor.Sonra dönüp Müslüman edebiyatı yapıyor. Keşiş Piyer'lerden bu ülkenin kurtulması lazım."
"Bölge halkı istiyorsa Dersim olsun"
Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirilmesi tartışmasının hatırlatıldığı Kılıçdaroğlu, "Bizce hiçbir sakıncası yok. Doğrusu ben şunu arzu ederim; bölgede bir referandum yapılsın, bölge halkı istiyorsa Dersim olmasını, olsun" diye konuştu.
"Demokrasiden uzaklaşıyoruz"
Gezi Parki odaklı olayların ardından bazı sermaye gruplarına mali denetim uygulandığının ifade edilmesi ve değerlendirmesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, aramalı denetimin sıklıkla başvurulmayan ancak ciddi şüphe ve bulguların olduğu durumlarda gerçekleştirilen bir yöntem olduğuna işaret etti.
Yaşananların olağanüstü bir durum olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Hükümetin büyük gruplara karşı yaptığı bu operasyon bir gözdağı operasyonudur. Çünkü ülke demokrasi ile yönetilen bir ülke değil.Oradan süratle uzaklaşıyoruz" diye konuştu.
"Demokrasi tek başına sandık değildir"
Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Temiz Seçim Platformu Sözcüsü Yaşar Okuyan ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kılıçdaroğlu, kabulde yaptığı konuşmada, seçimlerin güvenilir olması ve halk kitleleri tarafından kabul görmesinin onun temiz olmasına bağlı olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, "Bütün amacımız ülkede demokrasiyi geliştirmek ve halkın oylarının sandığa yansımasıdır. Yapılan seçimlerden sonra zaman zaman tartışmalar oluyor, yargıya intikal ediyor.Yargı kararını veriyor.Genel bir endişe var toplumda.'Kullanılan oylar ve sayım sonuçları sağlıklı mı' diye" değerlendirmesinde bulundu.
Kemal Kılıçdaroğlu, "Kuşkusuz, demokrasi tek başına sandık değildir. Bunu hepimiz çok iyi biliyoruz ama sandığın da demokrasinin vazgeçilmez unsuru olduğunu çok iyi biliyoruz" dedi. SHA

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *