ANASAYFA arrow right Siyaset

Cemaatçisi gitti, camicisi ve dayakçısı geliyor

Cemaatçisi gitti, camicisi ve dayakçısı geliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Gaziantep, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Celalettin Ekinci hakkında akıl almaz iddialar ileri sürüldü
Gaziantep, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Celalettin Ekinci hakkında akıl almaz iddialar ileri sürüldü. Gazetelere gönderilen mailde 23 yıldan beri eğitim camiasında bulunan Ekinci için, “Öğrenciye dayak atmak, prim yapmak için veli toplantılarını camide yapmak, camide cuma buluşmaları adı atından toplantı düzenlemek” gibi iddialara yer verildi. Niğde'deki bu uygulamaları yüzünden CHP’nin sürekli olarak soru önergeleriyle TBMM2’ye taşıdığı Ekinci’nin Gaziantep gibi bir kentte layık görülmesi büyük tepki yarattı.

Kamuoyunda derin kaygı uyandırdı
Cemaat AKP çatışmasının hemen ardından Gaziantep Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Fetullah Gülen cemaatine yakınlığı nedeniyle görevinden alınmıştı.Gaziantep gibi eğitimi zaten sorunlu bir kente, Celalettin Çetin gibi hakkındaki eğitimci ile bağdaşmayan iddialar Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınmış birinin atanıyor olması kamuoyunda derin kaygı uyandırdı.
Niğde'de camide veli toplantısı düzenleyerek gündeme gelen İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci hakkında farklı iddialar Meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen soru önergesinde, Ekinci'nin bir yıldır Öğretmenevi'ne fatura ödemediği ve kendisine fiş vermek isteyen garsonlara "O fişleri ağzına tıkarım" dediği öne sürüldü. CHP'li Şafak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, "Soruşturma başlatacak mısınız?" diye sormuştu.

Şöhreti saymakla bitecek gibi değil!
1965 Yılında Konya’nın Doğanhisar ilçesinde doğdu.İlkokulu Afyon'da, ortaokul ve liseyi Konya Doğanhisar’da bitirdi.Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.1990 yılında İzmit Yetiştirme Yurdu’nda göreve başladı. Sırasıyla Ankara 50.Yıl Yetiştirme Yurdu’nda, Sungurlu Fatih Ortaokulunda, Mamak Abidinpaşa Lisesinde, Çankaya Milli Piyango Anadolu Lisesinde ve Yenimahalle Prof. Dr. Mehmet Sağlam İlköğretim Okulunda görev yaptı. 07/06/2010 tarihinde Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne geçici şube müdürü olarak atandı.Ekinci, Memursen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen Ankara 4 Nolu Şube Başkanlığı görevinin yanında bazı memur sitelerinde köşe yazarlığı da yapıyor.
Yöneticilikten soruşturma sonucu alındı
Celalettin Ekinci, 23 yıllık eğitimci. Ankara Milli Piyango Anadolu Lisesi’nde müdür yardımcısı olarak görev yapıyordu.Hakkında yürütülen soruşturma sonucu kınama cezası aldı.Hüseyin Çelik’in Milli Eğitim Bakanlığı döneminde okul müdür yardımcılığı görevinden soruşturma sonucu alındı.Soruşturmaya dayalı olarak yöneticilikten alınan Ekinci, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak görevlendirildi ve ardından da okulu değiştirildi.
Bu kez Ankara’nın Batıkent semtinde bulunan Mehmet Sağlam İlköğretim Okulu’na Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni olarak atandı.Ancak, okul yöneticilerine bu öğretmenin tutum ve davranışları veliler tarafından şikayet edilmeye başlandı.
Öğrencisine dayaktan
maaş kesim cezası aldı
Okulun din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Celalettin Ekinci, bir öğrencisini derste dövdüğü gerekçesiyle soruşturma geçirdi. İlköğretim Müfettişi Abdullah Karakuş iddiayı araştırdı, tarafları dinledi.Sonuçta, Ekinci’ye bir gün maaş kesim cezası verildi.Maaş kesim cezasının, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre çok ağır bir ceza olduğu belirtilirken, “. Bu cezayı alanların yöneticilik görevleri düşer ve beş yıl süreyle tekrar yönetici olamazlar.Celalettin Ekinci, bulunduğu okulun müdürü görevden ayrılmak zorunda bırakılınca, bu kez bu okulda müdürlüğüne vekalet etmeye başladı. Asaleten müdür atanınca, Celalettin Ekinci, Ahmet Hamdi Tanpınar İlköğretim Okulu Müdür vekilliğine verildi” denildi.
Atama koşullarını taşımadan
Öğrencisini döven ve bu yüzden ceza alan Ekinci, daha sonra Yenimahalle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şube müdürü olarak yine vekaleten verildi. Bakan Ömer Dinçer, hem Din Kültürü öğretmeni, hem de AKP’li sendikanın üyesi olması nedeniyle Ekinci’yi Niğde Milli Eğitim Müdürü olarak görevlendirdi.
Celalettin Ekinci, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atama koşulları taşımıyordu. Bunun için asaleten atanması mümkün değildi.
Validen, vaaz için onay da aldığını söyledi.
Celalettin Ekinci prim yapmak için veli toplantılarını camide yapmaya başladı.Milli Eğitim Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili Niğde’de yaşanan olay için “rezalet” diyor. Veli toplantısının camide yapıldığının bugüne kadar görülmediğini, duyulmadığını anlatıyor, “Yetkim olsa, bir saniye bile bekletmeden bu kişinin görevlendirmesini iptal ederdim” diyor.
Camide veli toplantısı yapan Niğde İl Milli
Eğitim Müdürü'nün icraatları TBMM'ye taşındı
Niğde'de camide veli toplantısı düzenleyerek gündeme gelen İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci hakkında farklı iddialar Meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Doğan Şafak tarafından TBMM Başkanlığı'na verilen soru önergesinde, Ekinci'nin bir yıldır Öğretmenevi'ne fatura ödemediği ve kendisine fiş vermek isteyen garsonlara "O fişleri ağzına tıkarım" dediği öne sürüldü. CHP'li Şafak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'ya, "Soruşturma başlatacak mısınız?" diye sormuştu.
Niğde Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü’nün Raporu:
“Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait 51 DE 555 plakalı aracın gerektiği zamanlarda İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci tarafından kullanılması ile ilgili olarak Valilik makamının 27/06/2012 tarih ve 9258 sayılı Olurunun alındığı, olura istinaden de İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin her birisi ayrı ayrı Valilik Olurlarına bağlanarak 30/07/2012 tarihinden itibaren (7) yedi kez kendisi 51 DE 555 plakalı aracın şoförlüğünü yaptığı halde Niğde il sınırları dışına gidiş-geliş yaptığı, bu çıkışların (5) beş adedinin Ankara, (1) bir adedinin Konya ve (1) bir adedinin de Mersin olarak gerçekleştiği, izin Olurunda araç kullanımının il içi veya il dışı olduğunun belirtilmemiş olduğu, bu nedenle İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin 51 DE 555 plakalı aracı görevin ifası sürecinde kendisinin gerekli olduğuna inandığı zamanlarda il içinde ya da il dışında yine kendisinin kullandığının anlaşıldığı, 19/10/2012 tarihinde Niğde İl Eğitim Müdürlüğü’ne ait 51 DE 555 plakalı araç ile görevinin gereği olmaksızın, tahsis olunduğu işin gayrisinde kullanmak suretiyle özel bir işi olarak nitelendirilebilecek şekilde bir arkadaşının cenazesine katılmak üzere izinsiz olarak Ankara’ya gidip-gelmiş olduğu, döndükten sonra da bu durumu belirtir herhangi bir izin Oluru almadığı İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci’nin, (Niğde İl Milli eğitim Müdürlüğü’ne ait resmi hizmet aracını tahsis olunduğu hizmetin dışında kullanmak suretiyle görevlendirme olmaksızın İl dışına çıktığı) şekliyle doğrulandığı, bu durumun kendisi hakkında Makam Olurunda ileri sürülen (Makam aracının şoförlüğünü bizzat yapmak [özel aracı gibi kullanmak] suretiyle, hafta sonları il dışına çıktığı) iddiası özü itibariyle aynı olduğu dosya içeriğinden anlaşıldığından; Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci hakkında 4483 sayılı Kanunu’n 6. Ve 7. Maddelerine göre SORUŞTURMA İZNİ verilmesine), Kararın, anılan Yasa’nın 9.Maddesine göre tebliğine, karar karşı itiraz edilmesi halinde tebliği tarihinden itibaren, 10 günlük yasal süre içerisinde itirazların doğrudan Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne ve Konya Bölge İdare Mahkemesi’ne sunulmak üzere Niğde Valiliği’ne verilmesine karar verdim.”

Şafak, TBMM’ye verdiği soru önergesinde diğer iddialarla ilgili de şunları kaydetmişti:
“-Ekinci’nin, öğrenci dövmekten, hakaretten, açılan soruşturmada 13.01.2009 tarihinde kendisine maaş kesim cezası verildiği, daha önceki yıllarda başka konularda da soruşturma geçirdiği iddiaları doğru mudur?
-Eğer doğru ise; maaş kesim cezası almış, müdür yardımcılığı görevinden alınmış birinin, Niğde İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanması hukuka aykırı değil midir?
-1 yıl boyunca yemek paralarını ödemediği iddiası doğrultusunda yasal bir çalışma başlatacak mıdır?
-İl Milli Eğitim Müdürünün hafta sonları makam aracıyla il dışına çıkışı ile ilgili görevlendirme yapılmış mıdır?
-Ekinci hakkında görevi kötüye kullanmaktan şikâyette bulunulduğu, Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma açmak için resmi yazı yazdığı, ancak Niğde Valiliği’nin dava açılmasına izin vermediği doğru mudur?”SHA

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *