ANASAYFA arrow right Siyaset

CHP'den 8 Maddelik Bildiri: AKP İktidarına Sandıkta Son Vereceğiz

CHP'den 8 Maddelik Bildiri:  AKP İktidarına Sandıkta Son Vereceğiz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
CHP Parti Meclisi toplantısının ardından yayınladığı bildiride koalisyon hükümetinin kurulamamasını
CHP Parti Meclisi toplantısının ardından yayınladığı bildiride koalisyon hükümetinin kurulamamasını "Kaçak Saray vesayeti"ne bağladı, hükümet kurma görevinin CHP'ye verilmemesini ise "demokrasi geleneğine darbe" olarak tanımladı.

Cumhuriyet Halk Partisi dün yaptığı Parti meclisi toplantısının ardından bugün sekiz maddelik bir bildiri açıkladı.
Koalisyon sürecinde CHP’nin aldığı tavrı gerekçelendiren sekiz maddede temel olarak sürecin tıkanma nedeninin “AKP’nin Kaçak Saray’ın vesayeti altında olması”, “Cumhurbaşkanının koalisyon kurulmasını engellemesi”, “hükümet kurma görevinin CHP’ye verilmemesinin teamüllere aykırı oluşu”. Sekiz madde aynı zamanda CHP’nin seçime hazır olduğu açıklaması olarak yapıldı.
8 madde şöyle sıralandı:

“Yapıcı siyaset izledik”
1- 8 Hazirandan itibaren Türkiye’nin güçlü bir koalisyon ile ülkenin bütün sorunlarını çözmesi noktasında her türlü fedakarlığa hazır olduğumuzu ilan edip, ‘Önce Türkiye’ diyerek son derece yapıcı bir siyaset izledik.
“Yeniden seçime gitmeyi doğru bulmadık”
2- İlk günden itibaren halkımızın verdiği mesajı çok iyi anladık ve bunun gereğini yapan tek parti olarak son derece kararlı davrandık. Ülkemizin bu kadar ağır sorunu varken yeniden seçime gitmeyi doğru bulmadık.

“Kırmızı çizgi öne sürmedik”
3- Hiçbir ön şart, koşul ve kırmızı çizgi öne sürmeden masaya oturduk. Ülkemizin sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini tek tek AKP ile paylaştık. Ancak Cumhurbaşkanı milletin iradesini tanımadığını her fırsatta açıklamış ve bir koalisyon kurulmasını engellemiştir.

“Kaçak Saray’ın vesayeti”
4- Kaçak Saray’ın vesayeti altında olduğu anlaşılan AKP, Türkiye’yi hükümetsiz bırakmak, içinde bulunduğu ateş çemberinde ülkemize bir yıl daha kaybettirmek pahasına bir inat seçimine gitme kararı almıştır. Yaşadığımız kaosun, şiddetin ve terörün arkasında bu inat bulunmaktadır.

“CHP’ye görev verilmemesi…”
5- Cumhurbaşkanının Genel Başkanımıza Hükümet kurma görevi vermemesi milli iradenin gaspıdır, Cumhuriyetimizin oluşturduğu demokrasi geleneğine çok ciddi bir darbedir. Siyasi tarihimiz; anayasayı, demokratik geleneği, teamülleri hiçe sayan bu davranışı not etmiştir. Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi olarak bu tavrı kınıyoruz.

“AKP ülkeyi yeniden şiddet ortamına sürükledi”
6- AKP, ülkemizi yeniden terör ve şiddet ortamına sürüklemiştir. Türkiye’nin en temel meselesini, her gün gençlerimizi toprağa vermemize neden olan meseleyi kısa vadeli siyasi çıkarından ibaret gören bir zihniyet var karşımızda. Şimdi Partimize tarihi bir sorumluluk düşmektedir. Biz bu sorumluluğun bilincindeyiz. Terörü ve şiddeti bir an önce sonlandırmak, Kürt meselesinin demokrasi ve adalet zemininde kalıcı biçimde çözülmesi için inisiyatif almak, bu konuda kararlı olmak, net tavır almak, cesur davranmak zorundayız ve biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda sonsuz bir kararlılık içindeyiz.
Çünkü biz bu meseleye siyasi çıkar odaklı bakmıyoruz. Barışın, demokrasinin ve gençlerimizin yaşam hakkının her şeyin, her türlü siyasi kaygının üzerinde olduğunu biliyoruz!

“Yükselen feryadı duyuyoruz”
7- AKP ülkemizin iç ve dış barışını dinamitlemektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak, teröre, şiddete, gençlerimizin yaşamını kaybetmesine asla izin vermeyeceğiz. Şehitlerimizin cenazelerinde yükselen feryadı duyuyor ve bu konuda üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.

“AKP iktidarına sandıkta son vereceğiz”
8- Demokrasi ve hukuk devletine darbe vuran, Ülkemizi ateş çemberine iten bu iktidar anlayışına karşı bütün örgütleriyle, seçmenleriyle, Cumhuriyete ve demokrasiye inanan tüm yurttaşlarımızla seçime hazır olduğumuzu ilan ediyoruz.
Halkımızın sağduyusuna güvenerek, AKP iktidarına sandıkta son vereceğimizi; ülkemizi her alanda yeniden güçlü, özgür ve eşit bir biçimde inşa edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.
CHP'den 8 Maddelik Bildiri: AKP İktidarına Sandıkta Son Vereceğiz
CHP Parti Meclisi toplantısının ardından yayınladığı bildiride koalisyon hükümetinin kurulamamasını "Kaçak Saray vesayeti"ne bağladı, hükümet kurma görevinin CHP'ye verilmemesini ise "demokrasi geleneğine darbe" olarak tanımladı. Bianet
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *