ANASAYFA arrow right Siyaset

Daha kararlı dönüyorum

Daha kararlı dönüyorum
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.45
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.45
Obama, zafer konuşmasında, ''Beyaz Saray'a her zamankinden daha kararlı ve ilham almış şekilde döndüğünü'' söyledi.
ABD Başkanı Barack Obama, Chicago'daki McCormick Place'de yaptığı zafer konuşmasında, ister kendisine, ister rakibi Mitt Romney'ye olsun, seçimlerde oy kullanan herkese teşekkür etti.

Romney ile telefonda konuştuğunu, onu ve Paul Ryan'ı mücadeleci kampanyalarından dolayı kutladığını ifade eden Obama, bu ülkeyi ileriye taşımak için birlikte hangi alanlarda çalışabilecekleri konusunu görüşmek üzere Romney ile gelecek haftalarda bir araya gelmek istediğini belirtti.

Eşi Michelle ve kızları Sasha ve Malia, Başkan Yardımcısı Joe Biden ile kampanya ekibinde görev alanlar için övgü dolu sözler sarf eden Obama, ekonominin toparlanmakta, on yıllık savaş döneminin sona ermekte olduğunu kaydetti.
Kazansam da kazanmasam da

Uzun bir kampanya döneminin sona erdiğine işaret eden Obama, ''Oyunuzu kazansam da kazanmasam da sizi dinledim, sizden bir şeyler öğrendim. Siz beni daha iyi bir başkan yaptınız. Yapılacak işler ve önümüzde bizi bekleyen gelecek hakkında, Beyaz Saray'a her zamankinden daha kararlı ve daha ilham almış şekilde dönüyorum'' dedi.

Hiç bu kadar umutlu olmamıştım

Obama, ''Bu seçimde siz Amerikan halkı, bize şunu hatırlattınız; yolumuz zorlu, yolculuğumuz uzun olsa da hep ayakta kaldık, mücadele ettik ve kalplerimizde şunu biliyoruz ki ABD için en iyi günler daha gelecek'' diye konuştu.

''Bizi, sizin işlerinize odaklanmamız için seçtiniz, kendimizinkine değil'' ifadesini kullanan Obama, ''Gelecek haftalar ve aylarda, bütçe açığının azaltılması, vergi yasasının reformdan geçirilmesi, göçmenlik sistemimizin onarılması, kendimizi yabancı petrolden kurtarmak gibi birlikte çözebileceğimiz zorlukları ele almak için iki partinin liderleriyle bir arada çalışmayı arzuluyorum. Birlikte yapacağımız daha işler var'' diye konuştu.

Bu gece umutlu olduğunu, çünkü Amerika'da bu ruhun canlı olduğunu gördüğünü belirten Obama, ''Geçirdiğimiz tüm sıkıntılara, Washington'ın tüm hayal kırıklıklarına rağmen, gelecek hakkında, Amerika hakkında hiç bu kadar umutlu olmamıştım. Sizden de bu umudu sürdürmenizi istiyorum'' dedi.
Önce Twitter'dan teşekkür etti
Obama, zafer konuşması öncesi, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan kendisine destek verenlere teşekkür etti.
AB ve NATO'dan Obama'ya tebrik
Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, yeniden seçilen Obama'yı kutladı.
Hollanda ve Cameron'dan kutlama
Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande, ''Amerikan halkının tercihini selamlıyorum'' ifadesini kullandı. Hollande, ''Kişisel olarak ve Fransa halkı olarak size en sıcak tebriklerimi sunuyorum. Hem ABD halkı hem de dünya için önemli bir gün. Sizin tekrar seçilmeniz, ABD halkının, daha açık ve dayanışma içinde, dünya barışı, çevre ile ekonomi alanlardaki sorunların çözümüne yönelik bağlılığının da en belirgin göstergesi'' ifadesini kullandı.
İngiltere Başbakanı David Cameron da "Tebrikler Barack. Onunla çalışmaktan keyif aldım. Çok başarılı bir ABD Başkanı olduğunu düşünüyorum ve gelecekte de kendisiyle çalışmak için sabırsızlanıyorum" dedi.
Ünlülerden tebrik
Desperate Housewives dizisinin yıldızı Eva Longoria, tüm Amerikalıların daha iyi bir gelecek için yeniden birleşebileceğini belirterek, zafer konuşmasını inanılmaz bulduğu Barack Obama'yı yeniden seçen Amerikalılara teşekkür etti.
Şarkıcı Mariah Carey ise ''Bizim sevgili Başkanımız Barack Obama'yı, muhteşem First Lady Michelle Obama'yı, sevimli Malia ve Sasha'yı tebrik ediyorum. Sizi seviyoruz'' ifadelerini kullandı.
''ABD'nin Başkanı Barack Obama" yazılı tişört giyen ve 28 milyon takipçisinden oy kullanırken giydikleri kıyafetlerin fotoğraflarını Twitter üzerinden paylaşmalarını isteyen şarkıcı Katty Perry ise Obama'nın 4 yıl daha seçilmesini sağladıkları için tüm Amerikalılarla gurur duyduğunu ifade etti.AA



resim
ABD'de başkanlık yarışının galibi Obama, zafer konuşmasında, ''Beyaz Saray'a her zamankinden daha kararlı ve ilham almış şekilde döndüğünü'' söyledi.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *