ANASAYFA arrow right Siyaset

Deliller iktidar eliyle yok ediliyor

Deliller iktidar eliyle yok ediliyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.56
Tıpkı Uğur Mumcu cinayetinde olduğu gibi. Delillerin devlet eliyle yok edildiğini görüyorsunuz” dedi. 

Konya Milletvekili Atilla Kart, Reyhanlı’daki patlamalara ilişkin, “Bütün delillerin yok edildiğini görüyoruz, olay mahallinden delillerin anında süpürüldüğünü görüyoruz. Tıpkı Uğur Mumcu cinayetinde olduğu gibi. Delillerin devlet eliyle yok edildiğini görüyorsunuz” dedi. 

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Hava Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde inançlar üzerinden acımasızca ayırımcılık yapıldığını ve tasfiye sürecinin devam ettiğini iddia etti. 

“Artık Hava Kuvvetlerinde de, yeni bir hukuk düzeninin oluştuğunu görüyoruz” ifadesini kullanan Kart, şöyle dedi: 
“Ortaya çıkan bulgulara göre; Hava Kuvvetleri bünyesinde tasfiye edilmek istenilen 800 kişinin 150’ye yakını hakkında ahlaki gerekçeler ve borçlanma ilişkileri sebebiyle, işlem yapılmış; 700’e yakın kişi hakkında ise; tamamen ‘Alevi olmaları’ sebebiyle işlem yapılmıştır. 
Kaygı veren gelişme şudur; Devlet içinde, yasal ve anayasal dayanağı olmayan ‘güç odakları’ oluşmuştur. Bu odaklar, kendi özel hukuklarını yaratmışlardır. Siyasi iktidar bu odaklara müdahale edememektedir. Yasal ve anayasal organların; görev, yetki ve sorumlulukları askıya alınmış durumdadır.”
Reyhanlı’daki patlamalara ilişkin Kart, “Birileri 24 saat içinde faili tespit etme gayreti içinde. Birileri ne yapıyor, Suriye muhaliflerini açığa çıkarma gayreti içinde. Bu olayın Muhaberat tarafından yapılması ihtimali yüksektir, kuvvetle muhtemeldir ama sen hükümet olarak neden Suriye muhaliflerini öncelikle aklamak, açığa çıkarmak gibi bir gayretin içindesin. O zaman demek ki sen burada yaptığın idari ve adli soruşturmada bir şeyleri örtmenin, delilleri karartmanın çabası içindesin demek ki, bunun anlamı budur. CHP heyeti gitti hemen olay mahalline, bütün delillerin yok edildiğini görüyoruz, olay mahallinden delillerin anında süpürüldüğünü görüyoruz. Tıpkı Uğur Mumcu cinayetinde olduğu gibi. Delilerin devlet eliyle yok edildiğini görüyorsunuz. Suriye sınırı neden böylesine provokasyona açık hale geldi? İçişleri Bakanı, gerine gerine konuşuyor, ‘24 saatte failleri yakaladık’ diyor, ne güzel, 24 saatte failleri elinle koymuş gibi buluyorsun. Peki böylesine vahim bir saldırı hazırlığı günlerce hazırlık yapılmasını gerektirir, bunu neden engelleyemiyorsun, sen bunun cevabını ver, sen neredesin, devlet olarak orada yok musun? Bunların cevabını veremeyenler bakıyoruz hemen faili tespit ediyorlar ama birilerini de açığa çıkarmaya çalışıyorlar” dedi.
Yayın yasağına ilişkin bir soruya Kart, “Bir iflastır. Sen basın yasağı getiriyorsun. Bu tam anlamıyla dayanağı olmayan bir sansürdür, doğrudan bir sansürdür” diye konuştu. 
“Yeni anayasa çalışmalarında kamuda başörtüsü yönünde bir anlaşma sağlandığı ifade edildi, böyle bir anlaşma var mı?” sorusuna Kart, “Komisyon çalışmalarında genellikle Rıza Bey ile ben dönüşümlü olarak görev yapıyoruz. Süheyl Bey çoğu zaman maalesef gelemiyor” diyerek şöyle devam etti:
“Biz diyoruz ki hizmete alınmada, kamu hizmetine girmede CHP olarak, kamu yetkisinin, kamu erkinin doğrudan kullanılmasını gerektiren bu süreçte dini sembol, siyasi sembol anlamına gelen hiçbir işaretin kullanılmaması gerektiği yönündeki CHP görüşünü bir kez daha dile getirdik. CHP’nin görüşünde bu anlamda bir kırılma söz konusu değildir” yanıtını verdi.



İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *