ANASAYFA arrow right Siyaset

Demirtaş: Tahriklere karşı en iyi ilaç barış

Demirtaş: Tahriklere karşı en iyi ilaç barış
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.33
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.33
Türkiye'ye dönen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş "Barış noktasında iyi bir aşamaya gelmişken
Türkiye'ye dönen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş "Barış noktasında iyi bir aşamaya gelmişken, neden müzakere masası devrildiğini hükümet açıklamalı" dedi. Demirtaş Türkiye halkına "Kürt, Türk birbirinize sarılın" çağrısı yaptı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Dağlıca’da 16 askerin ölmesinin ardından yurtdışı programını yarıda bırakarak Türkiye’ye döndü.
Diyarbakır Havaalanı’nda Dağlıca'daki saldırı ve Cizre'de 4 gündür süren sokağa çıkma yasadığını değerlendiren Demirtaş, bütün ölümlerin herkesin ortak acısı olduğunu, parti olarak ölümler, cenazeler arasında asla ayrım yapmadıklarını söyledi. Demirtaş “Kürt, Türk birbirinize sarılın. Bütün tahriklere karşı en iyi ilaç barıştır" diye konuştu” diye konuştu.

“Neden silahların konuştuğunu hükümet açıklamalı”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AKP’yi de eleştiren Demirtaş, "Barış noktasında iyi bir aşamaya gelmişken, neden müzakere masası devrildi. Bunların hepsi hükümet tarafından açıklanması lazım" dedi.
“Neden silahlar konuşuyor, bunu hükümetin anlatması lazım. Niye ölüyor bu insanlar, kimin için ölüyor. Toplum barış istiyor. Barış noktasında iyi bir aşamaya gelmişken, neden müzakere masası devrildi. Bunların hepsinin hükümet tarafından açıklanması lazım.

“İnsanlar huzur içinde yaşamak istiyor”
“Sayın Davutoğlu’na şunu hatırlatmak istiyorum. Bir defa siz çocuk katili bir başbakan olarak tarihe geçmiş durumdasınız. Çocukların defnedilmesine izin vermeyen bir başbakan olarak tarihe geçmiş durumdasınız. Cenazelere işkence yapıp, bir başbakan olarak tarihe geçmiş durumdasınız. Bunları neden yaptığını bütün Türkiye toplumu biliyor. İktidar olabilmek için askeri, gençleri ölüm tarlalarına sürmüş durumdasınız. Fakat bu rezil politikalar Türkiye’de artık tutmuyor. Bizim insanlarımız artık huzur içerisinde özgürce yaşamak istiyor, bunu anlamak zor mu? İnsanlar senin koltuğun için ölmek zorunda mı?

“Geçici hükümet ülkeyi savaşa sürükleyemez”
“Geçici, iktidarını kaybetmiş hükümet tek başına ülkeyi içeride ve dışarıda savaşmaya sürüklemeye hakkına sahip değildir. Elbette bunların tamının hesabını bu halka verecektir. Çocuk, gençleri öldürüp, arkasında HDP’yi suçlayarak, linç edilmeye çalışarak, oy üzerinde hesap yapmanın çirkinliğinin siyasi faturası yine bu hükümete çıkacaktır. Tüm kardeşlerime sesleniyorum, ne yaparsa yapsınlar, bütün bu çirkinliklerini sineye çekin, kardeşliğini bozmayın. Kürt, Türk birbirinize sarılın. Bütün bu tahriklere karşı en iyi ilaç barıştır."
“Seçim için değil gençlerin canını kurtarmak için çalışıyoruz”

1 Kasım seçimleriyle ilgili de "Sadece seçim için de değil, seçimden daha kıymetli bir şeyi kurtarmaya çalışıyoruz, gençlerimizin canını kurtarmaya çalışıyoruz” diyen Demirtaş şunları söyledi:
“Batsın koltuk ve iktidarınız diyoruz. Biz sadece ölümler dursun istiyoruz. Sonrasını halk kendisi karar verir. Bugün Cizre’de nasıl seçim yapılacak merak ediyorum. Biz gidip Cizre’de seçim mi yapabileceğiz. İnsanların aklıyla alay etmesinler. Evet seçim yapılacak ama sizin istediğiniz koşullarda değil.” (EA)bianet

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *