ANASAYFA arrow right Siyaset

Ekonomi kötüye gidiyor, fiyat artışları endişe verici düzeyde

Ekonomi kötüye gidiyor, fiyat artışları endişe verici düzeyde
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
CHP Parti MeclisiÜyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, kuru fasulye, patates, pirinç, mercimek ve simide yapılan zamlara değinerek, doların ilk defa 2 lira 21 kuruş olduğunu ve rekor rekor kırdığını söyledi.

Bir insanın başına gelebilecek en talihsiz şey hatasından utanmamaktır
Ekonominin kötüye gittiğini, dolar ve gıda fiyatlarındaki artışın endişe verici duruma geldiğini anlatan Güneş, "Dolar 2 lira 20 kuruşu geçti, patates 5 lirayı geçti, kuru fasulye 12 lira oldu. Halen 'ekonomi iyi' masalları anlatılıyor. Cumhuriyet tarihinde 4 bakanın yolsuzlukla suçlandığı hiçbir hükümet olmamıştır. Bir insanın başına gelebilecek en talihsiz şey hata yapmak değil, hatasından utanmamaktır. Utanma duygusuna biz 'ar' deriz, utanmazsa 'arsız' deriz. Yolsuzluk operasyonunda adı geçen eski bakanlardan birisi çıkıp, 'Ben neden istifa edeyim, ne yaptıysak başbakanla yaptık' dedi. Kendine göre haklı olabilir. Başbakan'da biraz utanma olsa bakanlarla birlikte istifa ederdi ama utanma yok" diye konuştu.

Ayakkabı kutusundan milyon dolarlar
çıkınca mı paralel devlet ortaya çıktı?
Yolsuzluk operasyonlarıyla birlikte paralel devletin fark edilmesinin manidar olduğunu da vurgulayan Güneş, "Generalleri, paşaları hapse atarken paralel devlet yoktu da, ayakkabı kutusundan milyon dolarlar çıkınca mı paralel devlet ortaya çıktı. Biz yolsuzlukların üzerine gidilmesini istiyoruz. Dün, 'Oğlum Bilal'ın yanlış bir yaptığını görsem evlatlıktan reddederim' diyor. Etme; o da her vatandaş gibi gitsin polise, savcıya ifadesini versin" dedi.


Devlet adil olmak zorundadır
Türkiye'nin zor bir dönemeçten geçtiğini belirten Güneş, "Bir ülkede en önemli duygu ve kurum adalettir, hakkaniyettir. Ne yazık ki Türkiye'de adalet uzvu budanmaktadır. Devlet adil olmak zorundadır. Devletin adaleti de yargı eliyle yürütülür" diye konuştu.
CHPKocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, cumartesi günü CHPGaziantep il teşkilatını ziyaret etti. Güneş'i parti binasında partisinin Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, İl Başkanı , Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici ile ilçe başkan adayları karşıladı. Seçim çalışmalarına ilişkin bilgiler alan Hurşit Güneş, daha sonra il başkanlığında bulunan partililere konuşma yaptı.


Güneş, "Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, 'Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a dokunmak ibadettir' dedi. 1994 yılında çıkan Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un hazırlandığı komisyonun başkanı olduğunu hatırlatarak Rekabet Kurumu'nun Tüpraş'a 412 milyon lira ceza kestiğine işaret eden Güneş, "Bu yasa rekabete tesir etmeye çalışan bir yasa ve kurum da bu işlevi görüyor. Fakat bu kurumun başında Nurettin Kaldırımcı isimli Refah Partisi'nin 20. dönem Kayseri Milletvekili var. TüpraşTürkiye'nin en güzide kurumlarından biri, Türkiye'nin en büyük rafinerisi ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu tarafından sahipleniliyor. Bir biçimde bu holdingin sürekli peşine gidiliyor. Sormak istiyorum? Sayın Kaldırımcı 14 Ocak'ta TBMMAdalet ve Kalkınma Partisi grubunu ziyaret etmiş midir? Kimlerle görüşmüştür? Verilen bu ceza konusunda herhangi bir bilgi alışverişinde bulunmuş mudur?"

Düzce Milletvekili Fevzi Aslan da geçen gün 'Allahu Tealanın bütün vasıflarını üzerinde toplayan tek lider Tayyip Erdoğan'dır' dedi. Bu şirktir ve söylüyorum buradan; Adalet Ve Kalkınma Partisi müşriklerin partisidir. Bunların tövbe estağfirullahları yoktur. Dün Başbakan, Bilal Erdoğan ile ilgili bir söz söylerken kenarından da söyleseydi. 'Bizim milletvekili de yanlış söylemiş. Tövbe estağfirullah' deseydin. Niye demedin? Ağzın varmadı mı?"

Büyükşehiri almak istiyoruz
Güneş, konuşmasının ardından partisinin Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Akif Ekici ile ilçe belediye başkan adaylarına destek istedi.Yerel seçim çalışmalarını da değerlendiren Güneş, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak istediklerini belirtti.
CHP Parti Meclis üyesi ve Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Aralık operasyonunun ardından istifa etmemesini eleştirerek, "Başbakan'ın utanma duygusu olsa istifa ederdi ama yok" dedi.
“Yorgunum” diye istifa ettikten sonra, toplantılara katılmaya devam eden Mehmet Gökdağ, bir soru üzerine, “Genel merkezin istifasını kabul etmediğini ve görevinin başındaolduğunu söyledi. Sabah
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *