ANASAYFA arrow right Siyaset

Erken seçimi zorlarlarsa milletin önüne gitmekte tereddüt etmeyeceğiz

Erken seçimi zorlarlarsa milletin önüne gitmekte tereddüt etmeyeceğiz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki günlerde koalisyon görüşmelerinin başlayacağını belirterek
Başbakan Ahmet Davutoğlu, önümüzdeki günlerde koalisyon görüşmelerinin başlayacağını belirterek, “Eğer oyalama taktiklerine yönelik, son günlerde bahsettikleri gibi erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa da milletin önüne gitmekte bir an dahi tereddüt etmeyeceğiz. Çünkü bizim en büyük kaynağımız millettir, dayanağımız millettir. Gücümüz milletin sinesinden gelmektedir. Ama hükümet kurma süreci bitene kadar, yeni hükümet kurulana kadar da ülkede hiçbir yönetim boşluğunun oluşmaması için şu anki hükümet görevine kararlı şekilde devam edecek, atılması gereken adımları da hiç tereddütsüz bir şekilde atacaktır” dedi.
Başbakan Davutoğlu, Tuşba Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programı öncesinde vatandaşlara seslendi. Ankara, İstanbul, ve Konya’nın ardından ilk iftar yaptığı yerin Van olduğunu belirten Davutoğlu, Van’da deprem olduğunda bütün bir toplumun yüreğinin Van’da attığına işaret etti.

Seçim sonrasında herkesin muhasebe yapma vakti olduğunu belirten Davutoğlu, “Bizler AK Parti iktidarı olarak, hükümet olarak, seçim sonrasında 7 Haziran’dan itibaren bütün yaptıklarımızla ilgili olarak Türkiye’nin geleceği ile ilgili olarak çok ciddi bir yeniden değerlendirme, muhasebe yapma süreci başladı. Partimizin bütün kademeleri ile Bakanlar Kurulu ile bu süreçte her şeyden önce şunun altını çizdik. Milli irade söz konusu olduğunda hiçbir şey onun karşısında hiçbir şey ondan sona gelmez. Onun için seçim sonuçlarına saygımız sonsuz. Eğer herhangi bir şekilde yeniden değerlendirme ihtiyacı hissedersek, bunu yapmakta da tereddüt etmeyeceğiz” diye konuştu.

Seçim sonuçlarından hareketle herkesin sağlı değerlendirme yapmak zorunda olduğunu söyleyen Davutoğlu, “Kamu düzeni ve milli birlik ve kardeşlik projemiz hiç bir taviz vermeden sürdürülecektir. Bugün bu vesile ile kamu düzeni bağlamında şunu ifade edeyim, seçim sonucu ne olmuş olsaydı da, hangi şekilde nasıl şekillenmiş olursa olsun, şundan bütün Vanlıların, bütün milletimizin kesin bir şekilde mutmain ve emin olmasını istiyoruz. Kamu düzeni söz konusu olduğunda hiç bir adımı atmaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz inşallah. Bütün valilerimiz, bütün güvenlik birimlerimiz bu çerçevede talimatlandırılmıştır. Önümüzdeki dönemde, herhangi bir şekilde kamu düzenini, milletimizin huzurunu, vatanımızın birliğini ve beraberliğini tehdit eden kim olursa olsun onun karşısında tedbir de hiçbir kusur edilmeyecek, gereken her türlü adım atılacak” dedi.

Bugün sabaha karşı Siirt’te bir polisin şehit edildiğini anımsatan Davutoğlu, “Siirtliler huzur içinde sahurlarını yapsınlar diye görevi başında yol kontrollerini yaparken saldırıya uğrayıp, şehit olmuş olan değerli kardeşimiz, polis kardeşimiz Bünyamin Torğut’a da Allah’tan rahmet diliyorum. Bu cinayeti işleyenleri lanetliyoruz, bu cinayetin hesabının mutlaka sorulacağını bir kez de Van’da Tuşba’dan seslenerek ifade ediyorum. Bütün ilgili taraflara, partilere, özellikle de dilinden Ankara’da barış sözcüğünü düşürmemekle birlikte burada bölücü terör örgütüne karşı net tavır almayan, saldırılara karşı sesiz kalan HDP’ye de sesleniyorum, bilsinler ki şu veya netice dolayısıyla herhangi bir şekilde vatanın huzurunu bozmak isteyenler çıkarsa onların karşısında tedbir alacağız ve hiçbir şekilde vatandaşlarımızın huzurunun bozulmasına izin vermeyeceğiz. Eğer gerçekten demokrasiden yanaysalar, eğer gerçekten bu ülkede barış istiyorlarsa her şeyden önce demokrasi ile terör arasına net bir çizgi ve tavır koymak durumdadırlar. Kimse demokrasiden bahsederken terör odaklarına ve bu sabah Siirt’te olduğu gibi saldırılara karşı sessiz kalma hakkına sahip değildir. Artık çatışmasızlıktan bahsetmek yeterli değildir.

Gerçekten demokrasiye inanlar, gerçekten özgürlükten, barıştan, insan haklarından bahsedenler artık silahsızlanmadan bahsetmek durumdadırlar. Bundan sonra çözüm süreci söz konusu olacaksa milli birlik kardeşlik süreci söz konusu olacaksa bilinsin ki 2013 Mayıs’ında verilen sözler yerine getirilmek durumundadır. Türkiye’nin her yerinde gayrimeşru şekilde taşınan her silah, Türkiye’nin barışına, kardeşliğine yönelen bir saldırı aletidir. Bütün güvenlik birimlerimize talimat verdik, nerede olursa olsun, kim gayrimeşru şekilde silah taşırsa, silahı eline alırsa kamu düzeni gereği olan her türlü adım atılacak. Bütün siyasi partilerin de aynı çağrı ile ‘yeter artık’ kardeş kanı dökmek isteyenlere, bu ülkede fitne çıkarmak isteyenlere karşı ‘yeter artık’ deminin vakti gelmiştir” diye konuşu.

Çatışmasızlık adı altında birilerinin şehirleri kuşatmaya kalmaları halinde, tehditle haraç toplamaya kalkarsa bu tür bir durum karşısında tutumlarının açık ve net olacağını anlatan Davutoğlu, “Hiçbir baskıya, şiddete bu ülkede, 786 bin kilometre karenin bir santiminde dahi izin verilmeyecektir. Vatandaşlar üzerinde baskı kurmak isteyen, sahur vakti polisimize ateş açıp, şehit edenler de bilsinler ki bunların hesabı ne olursa olsun sorulacaktır.
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *