ANASAYFA arrow right Siyaset

FT: Türkiye doğru yolda

FT: Türkiye doğru yolda
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 02.42
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 02.42
cari açığının iyileşmesinin Türk ekonomisinin kredi notunda bir yükselmeyi sağlayabileceğini belirtti.
Financial Times, cari açığının iyileşmesinin Türk ekonomisinin kredi notunda bir yükselmeyi sağlayabileceğini belirtti.

Türkiye’nin cari açığındaki iyileşmenin, kredi notunun yükselmesine yol açabileceği belirtiliyor. Financial Times gazetesi, “Türkiye, not artışı için doğru yolda” dedi. Buna karşın gazete, makroekonomik politikanın yatırımcılar üzerindeki tek etken olmadığını vurgularken “Türkiye’nin ekonomik durumu iyileşirken, siyasi durumu daha da zorlaşabilir” uyarısı yaptı. 

Ekonomi gazetesi Financial Times, “Türkiye, Kredi Notunda Bir Yükselme İçin Doğru Yolda” başlıklı analizinde Türkiye’nin cari açığının 10 aydır gerilemesinin “ülkenin oynak ekonomisini daha istikrarlı kılmaya yönelik çabalarda sonuç elde etme umudu yarattığını” kaydetti.
“ENERJİ HARİÇ AÇIKTA İYİLEŞME DAHA BELİRGİN”
Cari açıktaki iyileşmenin bir not artışına yol açabileceğini belirten gazete, Citigroup’un bir değerlendirmesine de yer verdi. Citigroup, 8-aylık cari açıktaki olumlu gelişmeye dikkat çekerek 2 milyar dolarlık düzeyle, “enerji hariç cari açıktaki iyileşmenin daha belirgin” olduğunu belirtti.
“TABLO, ENERJİ VE ALTIN HARİÇ, AÇIK İÇİN O KADAR OLUMLU DEĞİL"
Enerji hariç cari işlemler dengesinde Ağustos rekoru 3.4 milyar dolarlık bir fazla meydana geldiğine işaret eden Citigroup, buna karşın “tablonun enerji ve altın hariç açık için o kadar olumlu olmadığını” vurguladı. 

FT, Türk lirasına da değindiği analizinde liranın bu yıl yüzde 4 artarak en iyi performans gösteren 10 yükselen ekonomi arasında bulunduğunu anlattı.
“YATIRIMCILAR SİYASİ GELİŞMELERİ DİKKATLE İZİLİYORLAR”
Yatırımcıların, ekonomik yönetimdeki iyileşmelerin sürdürülebilir olduğunu düşünmesi halinde liranın daha da değer kazanabileceğini kaydeden gazete, buna karşı makroekonomik politikanın yatırımcılar üzerindeki tek etki olmadığını anımsatarak şöyle devam etti: 

“(Yatırımcılar) aynı zamanda siyasi gelişmeleri dikkatle izliyorlar, özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın icra yetkileri olan bir cumhurbaşkanı olma hedefi, iktidardaki partisi ve askerler arasındaki gerginlikler ve komşu Suriye’deki krizi.” 

Gazete, analizine “Türkiye’nin ekonomik durumu iyileşirken siyasi durumu daha da zorlaşabilir” uyarısı ile son verdi.



İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *