ANASAYFA arrow right Siyaset

Gaziantep’te 138 kadın çiftçi eğitildi

Gaziantep’te 138 kadın çiftçi eğitildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
81 ilde en az 1 milyon kadın çiftçiye ulaşmak amacıyla kadın çiftçi eğitimleri, Türkiye genelinde düzenlenecek
81 ilde en az 1 milyon kadın çiftçiye ulaşmak amacıyla kadın çiftçi eğitimleri, Türkiye genelinde düzenlenecek

“Kadın Çiftçi Eğitimi Sertifika Töreni”, bugün
Türkiye Ziraat Odaları Birliği’nin ev sahipliğinde, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın katılımıyla Sakarya’da yapılacak.
Bakanlar Eker ve Şahin ile TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Sakarya’daki sertifika töreninin ardından Gaziantep’te düzenlenecek sertifika törenine de katılacaklar.
İlki İzmir’de gerçekleşen eğitime 104, Kayseri’de 105, Diyarbakır’da 102, Gaziantep’te 138, Sakarya’da ise 322 kadın çiftçi katıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında, 14 Mayıs 2012’de Ankara’da düzenlenen Dünya Çiftçiler Günü’nde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan huzurunda Kadın Çiftçilerin Eğitimi konusunda imzalanan protokol çerçevesinde, 5 pilot ilde kadın çiftçi eğitimi yapıldı.
Sakarya’nın il ve ilçelerinden eğitimi tamamlayan 322 kadın çiftçiye sertifikalarını vermek üzere, bugün, kent merkezindeki Elmas Garden Inn Oteli’nde saat 11.00’de tören düzenlenecek. Kadın çiftçilerin sertifikalarını, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar verecek.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 14 Mayıs 2013 tarihinde Diyarbakır’da düzenlenen törenle kadın çiftçilere sertifika vermişlerdi. Bakanlar Eker ve Şahin ile TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Sakarya’daki sertifika töreninin ardından Gaziantep’te düzenlenecek sertifika törenine de katılacaklar.
81 ilde en az 1 milyon kadın çiftçiye ulaşmak amacıyla kadın çiftçi eğitimleri, Türkiye genelinde düzenlenecek.
İlki İzmir’de gerçekleşen eğitime 104, Kayseri’de 105, Diyarbakır’da 102, Gaziantep’te 138, Sakarya’da ise 322 kadın çiftçi katıldı. 5 pilot il içinde en fazla katılım Sakarya’da, ilçeler içinde de en çok katılım 93 kadın çiftçiyle Sakarya’nın Akyazı ilçesinde oldu.
Sakarya ziraat odaları, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitimle Sakaryalı kadın çiftçilere, “İklim Değişikliği ve Kadın”, “Kooperatifçilik ve Kadın”, “Girişimcilik, Liderlik ve Kadın”, “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadın Haklarımız”, “Sosyal Güvenlik” konularında eğitim verildi.
Ana eğitim konularının yanında Sakarya’daki kadın çiftçilere ilin talebine göre; çilek yetiştiriciliği, kivi yetiştiriciliği ve budama yöntemleri, gıda hijyeni ve gıda muhafazası, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, karışık sebze yetiştiriciliği, sebzelerde gübreleme, örtü altı ve açık arazide sebze yetiştiriciliği, zirai mücadele ilaçlarının kullanımında dikkat edilecek noktalar, bilinçsiz ilaç kullanımının çevreye, ürüne ve insan sağlığına etkileri, hayvan bakımı ve beslemesi, süt sığırcılığı yetiştiriciliği, hastalık ve sağım yöntemleri konularında eğitimler gerçekleştirildi.


İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *