ANASAYFA arrow right Siyaset

Gül’ün heyetinde Fatma Şahin de var

Gül’ün heyetinde Fatma Şahin de var
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Gül, ABD ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Gül'ün gündeminde Suriye vardı.
Cumhurbaşkanı Gül, ABD ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda açıklamalarda bulundu. Gül'ün gündeminde Suriye vardı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu genel görüşmelerine iştirakimin ve bu kapsamda gerçekleştireceğim temasların, dünya gündeminde bulunan konulara ilişkin tutumlarımızın, dış politika önceliklerimizin ve ülkemizin sunduğu iş ve yatırım potansiyelinin en üst düzeyde uluslararası kamuoyuna aktarılması bakımından yararlı olacağı kanaatindeyim" dedi.
Gül, Birleşmiş Milletler 68'inci Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Genel Kurul genel görüşmelerine, BM'ye üye devletlerin tamamının katılmasının beklendiğini, katılımcı ülkelerin büyük çoğunluğunun da görüşmelerde devlet veya hükümet başkanı düzeyinde temsil edileceğini Gül, beraberindeki heyette, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın bulunduğunu bildirdi.
BM Genel Kurulu'na, 24 Eylül Salı günü, geleneksel olarak ilk iki sırada konuşan Brezilya ve ABD Devlet Başkanları'nın ardından üçüncü sırada hitap edeceği bilgisini veren Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aynı gün öğleden sonra "Sürdürülebilir Kalkınma" konulu Yüksek Düzeyli Siyasi Forum kapsamında "Liderler Diyaloğu: Yüksek Düzeyli Siyasi Forum-Vizyondan Eyleme" konulu oturuma ana konuşmacı olarak katılacağım. Bu, geçen yıl Rio'da yapılan Sürdürülebilir Kalkınma Konferansı'nın sonuçları doğrultusunda kurulan Forum'un ilk toplantısı olacaktır. Konuşmamda ağırlıklı olarak, ülkemizin kalkınma alanındaki küresel çabalara katkılarına değineceğim."
Gül, Genel Kurul'a iştirak eden devlet ve hükümet başkanlarına, 24 Eylül Salı akşamı resepsiyon verileceğini belirterek, bu vesileyle Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine 2015-2016 dönemi adaylığı için destek arayışlarına ivme kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.
"Binyıl Kalkınma Hedeflerinin Gerçekleştirilmesine Yönelik Çalışmaların Takibi" konulu 25 Eylül Çarşamba günü yapılacak özel etkinliğe de katılacağını ifade eden Gül, katılmcı devlet ve hükümet başkanlarına hitap edeceğini belirtti.
Diğer temaslar
New York'ta bulunacağı sürede çok sayıda devlet ve hükümet başkanıyla ikili görüşmelerde bulunacağını dile getiren Gül, ekonomi diplomasisi faaliyetleri çerçevesinde Merrill Lynch ve Türkiye-ABD İş Konseyince düzenlenecek etkinliklere katılarak, Amerika'nın iş, finans ve yatırım çevrelerinden saygın temsilcilere Türkiye'nin sunduğu potansiyeli anlatacağını kaydetti.
Princeton Üniversitesi'nde ve Council on Foreign Relations adlı düşünce kuruluşunda konferanslar vereceğini bildiren Gül, New York Times gazetesinin yazı işleri kurulu, Foreign Affairs ve CNN gibi basın ve medya kuruluşlarının temsilcileriyle mülakatlar gerçekleştireceğini ifade etti.
Ziyareti vesilesiyle ABD'de yaşayan Türk toplumu ve derneklerinin temsilcileriyle de bir araya geleceğini ve Ahıska Türklerinin temsilcilerini kabul edeceğini anlatan Gül, 28 Eylül Cumartesi günü ABD'den ayrılacağını dile getirdi.
Gül, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu genel görüşmelerine iştirakimin ve bu kapsamda gerçekleştireceğim temasların, dünya gündeminde bulunan konulara ilişkin tutumlarımızın, dış politika önceliklerimizin ve ülkemizin sunduğu iş ve yatırım potansiyelinin, en üst düzeyde uluslararası kamuoyuna aktarılması bakımından yararlı olacağı kanaatindeyim" değerlendirmesinde bulundu.İHA

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *