ANASAYFA arrow right Siyaset

HDP: Seçim hükümetinde yer alacağız

HDP: Seçim hükümetinde yer alacağız
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
HDP Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu’nun “anayasal seçim hükümetinde yer alınması kararını” onayladı,
HDP Parti Meclisi, Merkez Yürütme Kurulu’nun “anayasal seçim hükümetinde yer alınması kararını” onayladı, “Bizim açımızdan, seçim hükümeti de bir mücadele alanıdır” açıklamasını yaptı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi dün yaptığı toplantının ardından bu sabah sonuç bildirgesini açıkladı. HDP, seçim hükümetine katılma kararı aldıklarını açıkladı.

“Karşılıklı ateşkes sağlanmalı”
HDP’nin kararları şöyle:
* Bölge halkı adeta 90’lı yıllarda olduğu gibi bir kez daha göçe zorlanıyor. Askeri güvenlik bölgesi ilanları ve halka yönelik silahlı saldırılar, halkı göçe zorlamak amaçlı. Türkiye’yi ağır bir savaş ortamına sürükleyen AKP, şimdi de halkın siyasal olan özyönetim talebini ve iradesini bahane ve kriminalize ederek halka savaş açtı.
* Başta yakınlarını kaybeden asker, polis, sivil ve gerilla yakınları olmak üzere, Türkiye halklarının savaşa ve kayıplara tahammülü kalmadı. KCK yetkilileri tarafından yapılan “karşılıklı ateşkese evet” açıklaması, ellerin tetikten çekilmesi yolunda önemli bir adım. Hükümet bu açıklamalara karşılık vermeli ve gereğini yerine getirmeli.

“Barış seçimden önemli”
* Barış seçimden önemlidir. Barış mücadelesi parti örgütlerimizin önündeki en acil gündemdir. “Sonuna kadar savaş” diyen Saray’a karşı, “sonuna kadar barış” diyoruz.
* Saray’ın ve AKP’nin dayatması sonucunda gündeme gelen 1 Kasım seçimlerinde bu kez biz’leri Meclis’e taşımakla kalmayacak, halkların demokratik iktidarının yolunu da açacağız.
“Seçim hükümeti de mücadele alanı”
* Parti Meclisimiz, Merkez Yürütme Kurulu’nun “anayasal seçim hükümetinde yer alınması” kararını onayladı. Bizim açımızdan, seçim hükümeti de bir mücadele alanıdır. Bakanlarımız, Saray darbesine ve AKP’nin savaş politikalarına karşı barış, demokrasi ve adalet mücadelesini sürdüreceklerdir.
* Parti Meclisimiz 1 Kasım seçimlerindeki adaylıklar için “merkez yoklaması” yöntemini benimsemiş ve aday belirleme için MYK’ya yetki vermiştir.
* Geçici AKP Hükümeti’nin “yangından mal kaçırırcasına” Meclis’e gönderdiği Irak-Suriye savaş tezkeresine Meclis Grubumuz “hayır” diyecektir.

Kimler Bakanlar Kurulunda?
HDP’den bakanlık teklifi götürülen İstanbul Milletvekili Levent Tüzel teklifi reddetti. İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, Bakanlar Kurulu’nda yer alacak.
İzmir Milletvekili Müslüm Doğan
Müslüm Doğan, 1959 yılında Sivas’ta doğdu. Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu. TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı yaptı.
Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca
Ali Haydar Konca, 1950 yılında Muş’un Varto ilçesinde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. Meslek hayatına İçişleri Bakanlığı'nda maiyet memuru olarak başladı. Kaymakamlık yapan Konca, 12 Eylül'de görevden alındı. Daha sonra göreve iade edilerek Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğüne atanan Konca, istifa ederek serbest avukat olarak çalıştı. (AS)
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *