ANASAYFA arrow right Siyaset

Irkçılık ve anti-semitizmin modern dünyada yeri yok

Irkçılık ve anti-semitizmin modern dünyada yeri yok
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.25
Yad Vashem Soykırım Müzesi'ni gezen ABD Başkanı Obama, ''Soykırım kurbanları birer sayıdan ibaret değildi'' dedi.
İsrail'de İzak Rabin'in mezarını ve Yad Vashem Soykırım Müzesi'ni gezen ABD Başkanı Obama, ''Soykırım kurbanları birer sayıdan ibaret değildi'' dedi.
ABD Başkanı Barack Obama, İsrail ziyaretinin son gününde Kudüs'te Herzl Dağı'na giderek, İsrail'in önde gelen siyasi figürleri Teoder Herzl ve İzak Rabin'in mezarlarına çelenk bıraktı, Yad Vashem Soykırım Müzesi'ni gezdi.
İlk olarak, Yahudi ulusal hareketi Siyonist düşüncenin kurucusu Teoder Herzl ve suikastte hayatını kaybeden eski Başbakan İzak Rabin'in mezarlarını ziyaret eden Obama, ABD'de siyahlara karşı uygulanan ayrımcılığa karşı verdiği mücadeleyle bilinen ve 1968'de suikaste kurban giden Luther King'in kabrinden getirdiği taşları, Rabin ve Herzl'in mezarlarına koydu.
Başkan Obama'nın, Herzl'in mezarındaki anı defterine, ''İsrail devletinin kurulması için vizyonu oluşturan kişiyi ziyaret etmek ilham vericidir'' notunu düştüğü belirtildi.
Daha sonra Yad Vashem'e geçen Obama'ya ziyarette İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun yanı sıra Yad Vashem Vakfı Başkanı Avner Şarel ve Tel Aviv Baş Hahamı İsrael Lau da eşlik etti.
Müzeyi ilgiyle ve dikkatle gezen Obama, anma töreninin yapıldığı salonda hiç söndürülmeyen ''Ebedi Ateşi'' alevlendirdi, altında soykırım kamplarında hayatlarını kaybeden Yahudilerin küllerinin bulunduğu taşa çelenk bıraktı.
Tören sırasında çocuklardan oluşan bir koro ile bir haham ilahiler okudu.
Müze ziyaretinde, II. Dünya Savaşı sırasında soykırım kamplarında öldürülen Yahudiler anısına çelenk bırakan Obama'nın salonda, ''Kippa'' takması dikkat çekti. ABD Başkanı'nın müzedeki anıta çelenk bırakırken bir süre dizlerinin üzerinde çökerek beklediği görüldü.
Obama, müzenin ardından, Başbakan Binyamin Netanyahu ile İsrail ziyareti kapsamında ikinci kez görüştü. İki lider, Obama'nın konakladığı King David Otel'de bir araya geldi.
Beklenenden uzun süren görüşme sonrasında, İsa'nın Doğuşu Kilisesi'nin bulunduğu Beytüllahim'e helikopterle geçmesi planlanan Obama, Kudüs'teki kum fırtınası nedeniyle bu kente karayoluyla geçmek durumunda kaldı.
Hiçbir zaman unutulmayacaklar
Müzeden ayrılmadan önce bir konuşma yapan Obama, ''Teşekkürler İsrail halkı, bizden koparılıp alınan milyonların isimlerini muhafaza ettiğiniz için. Bu sayede, hiçbir zaman unutulmayacaklar'' dedi.
Müzeyi ikinci kez ziyaret ettiğini ve bu kutsal mekandan çok etkilendiğini belirten Obama, ''Buraya bin kez de gelsek, her seferinde aynı acıyı hissederiz'' diye konuştu.
Burada gördüklerinin, insanların nasıl barbarca davranabildiklerini gösterdiğini ifade eden Obama, ''Burada, bu insanların yüzlerini görüyor, seslerini duyuyoruz. Onlar birer sayıdan ibaret değildi, onlar, kim oldukları, nasıl dua ettikleri, kimi sevdikleri yüzünden ölüme gönderilen kadınlar, erkekler ve çocuklardı'' ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *