ANASAYFA arrow right Siyaset

İstifalar dış basında da yankı buldu

İstifalar dış basında da yankı buldu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonu
Yüksek profilli bir yolsuzluk soruşturması 
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in istifalarını internet sitelerinde hemen duyuran yabancı basın organlarından Wall Street Journal, Bakanlar için “Oğullarını kapana kıstıran ve son bir hafta ülkenin siyasi peyzajını cıngırdatan yüksek profilli bir yolsuzluk soruşturması üzerine istifa ettiler” dedi. 

Daha önce yayımladığı bir haberde yolsuzluk soruşturmasının piyasalar üzerindeki olumsuz etkilerine vurgu yapan WSJ, iki Bakanın istifa açıklamalarının bazı bölümlerini aktardığı haberinde “Türk polisi 17 Aralık’ta Sayın Çağlayan ve Güler’in oğullarını tutuklu yargılamak üzere cezaevine gönderen geniş kapsamlı bir yolsuzluk soruşturmasını göz önüne koymuştu” ifadesini de kullandı.
Oğulları yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanmalarından günler sonra Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve İçişleri Bakanı Muammer Güler’in istifaları Alman medyasında manşetten veriliyor. 
Deutsche Welle istifaları duyururken “Rüşvet operasyonuyla ilgili olarak mahkemeye sevkedilen 49 kişiden, aralarında İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan, Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan ve operasyonun kilit ismi işadamı Reza Zerrab'ın da bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı” dedi. 
Haberde emniyet bünyesindeki operasyon ara vermeksizin devam ettiğine, görevden alınan polis müdürü sayısının 70'i aştığının belirtildiğine de dikkat çekildi.

İstanbul merkezli yolsuzluk
ve rüşvet operasyonu
Rusya’da iyi tanınan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonu üzerine bakanlık görevinden istifa etmesi, Rus medyasında da yankı buldu. 
Rusya’nın Sesi, “İstanbul merkezli yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında oğlu tutuklanan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, bakanlık görevinden istifa etti” derken Çağlayan’ın açıklamasında “Yakın çalışma arkadaşlarımın ve evladımın da dahil edildiği bu çirkin oyunu bozmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak için Ekonomi Bakanlığı görevimden ayrılmış bulunmaktayım” dediğine dikkat çekti.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *