ANASAYFA arrow right Siyaset

Kaç TIR'da silah ve mühimmat yakalandı

Kaç TIR'da silah ve mühimmat yakalandı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
HP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a, son bir yıl içinde ülke sınırları içinde veya sınırları dışına çıkmak üzereyken kaç TIR'da silah ve mühimmat yakalandığını sordu. 

Seçer, Başbakan’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi: “1 Ocak 2014 tarihinde İHH'ya ait veya vakıf tarafından kiralanan bir TIR'ın Jandarma ekiplerince durdurulduğu iddiası doğru mudur? Sözü edilen olayda vakıf tarafından kiralanan veya vakıf sahipliğinde bulunan TIR'da arama yapılmadı ise ‘silah yüklü olduğu şüphesi’ ile arama yapılan TIR kim ya da kimlere aittir? 
TIR'da İHH Bölge Müdürü ve bir MİT elemanının da bulunduğu iddiası doğru mudur? 
TIR'ın içindeki bir MİT elemanının arama yaptırmamayı engellediği ve aracın kendi kontrollerinde olduğunu söylediği iddiası doğru mudur? Hatay Valisi Celalettin Lekesiz'in aracı Jandarma'nın elinden almaya çalıştığı, savcının ise arama kararında direndiği iddiası doğru mudur? 
Sözü edilen olay ile ilgili olarak MİT'in bir görevlendirmesi var mıdır? MİT mensubu olduğu iddia edilen kişi kim tarafından hangi amaç ve gerekçe ile görevlendirilmiştir? Olaya ilişkin tutanak tutulmuş mudur? 
TIR'ın ‘resmi beyanında’ taşıdığı yük cinsi ve miktarı nelerdir? Araçta ele geçirilen ve gıda maddeleri arasında gizlenen roket başlıkları ile silah ve mühimmat bulunduğu iddiası doğru mudur? 
TIR ve mülkiyetini bulunduranlar hakkında hangi işlemler yapılmıştır? 
Olaya ilişkin olarak gözaltına alınan kişi ya da kişiler bulunmakta mıdır? Bu kişiler kimlerdir? Önergenin yanıtlandığı tarih itibariyle bu kişiler hakkında hangi yasal işlem yapılmıştır? 
7 Kasım 2013 tarihinde Adana'da polisin yüklü miktarda uyuşturucu sevk edileceği ihbarı üzerine Metal Sanayi'ye yaptığı baskında aranan bir TIR'da da yüklü miktarda roket başlığı ele geçirilmiş ve sayımı yapılan roket başlıklarıyla ilgili Adana Valisi Hüseyin Avni Coş roket başlıklarının toplam 935 adet olduğunu, bir kısmının Konya'da, bir kısmı da Adana'da üretildiğini saptandığını ve Suriye'ye gönderilmek istendiğini açıklamıştı. İstihbarat raporlarında sözü edilen olay ile Hatay'daki olay arasında bir bağlantı var mıdır? 
Adana'daki olayın akıbeti ne olmuştur? 
Son bir yıl içinde her bir sınır ayrı ayrı gösterilmek üzere ülkemiz sınırları içinde veya sınırları dışına çıkmak üzereyken kaç TIR'da silah ve mühimmat yakalanmıştır? Yakalanan silah ve mühimmatların tür ve cinslerine göre dağılımı nasıldır? 
Yaşanan olaylar Türkiye'nin Suriye'de Esad'a karşı savaşan El Kaide ve benzeri teröristlere yardımcı olduğunu göstermekte midir? Değil ise neyin göstergesidir?”
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *