ANASAYFA arrow right Siyaset

Kalkan: AKP'nin Savaş Oyununa Katılmayın

Kalkan: AKP'nin Savaş Oyununa Katılmayın
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.32
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.32
PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Askere şu çağrıda bulunuyorum:

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, “Askere şu çağrıda bulunuyorum: AKP'nin savaş oyununa katılmasınlar... Bizden onlara dönük herhangi çatışma, saldırı kesinlikle gelişmeyecektir” açıklamasını yaptı.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Duran Kalkan, Mednûçe’de yayınlanan Politik Alan programında askere çağrıda bulundu, “savaş oyununa katılmasınlar” dedi.

Kalkan, gerillayla ilgili de “operasyona çıkmayan, gerillaya ve halka saldırmayan, siyasi yönetimle ilgilenmeyen, vatanı korumak adına sınırda, karakolunda duran askerlere dönük saldırı yapmamalılar” diye konuştu.

Fırat Haber Ajansının aktardığına göre, Kalkan özetle şunları söyledi:


Asker ve gerillaya çağrı

“Askeri ve diğer güçlere şu çağrıda bulunuyorum: AKP'nin savaş oyununa katılmasınlar... Bizden onlara dönük herhangi çatışma, saldırı kesinlikle gelişmeyecektir. Gerilla da misillemelerini suçlulara dönük yapmalıdır.”

“Türkiye'nin demokratik güçleri, aydınları, yazarları da özellikle asker anneleri, aileleri de bu durum düzelmezse çocuklarını askere göndermesinler.”

“HPG-YJA STAR güçlerine şu çağrıyı yapıyorum: Kesinlikle operasyona çıkmayan, gerillaya ve halka saldırmayan, siyasi yönetimle ilgilenmeyen, vatanı korumak adına sınırda, karakolunda duran askerlere dönük saldırı yapmamalılar. Bu bizim görüşümüze uygun değildir.”

“Gerilla misillemelerini suçlulara dönük yapmalıdır. Savaşa katılmayanlara dönük kesinlikle şiddet kullanılmalıdır.”


AKP ile görüşmeler

“Yaşananları bilinçli olarak saptırmaya, dahası ise bazı gerçekler unutturulmaya çalışılıyor, hatta tarihten silinmeye çalışılıyor. İmralı görüşmeleri vardı, ondan önce Oslo görüşmeleri vardı.”

“Biz AKP ile görüşmeler yaptık. Parti olarak yaptık, Önder Apo yaptı, HDP heyeti aracılığıyla yaptık, başka aracılar ile yaptık. İmralı'da son görüşmeler 'Barış ve Demokratik Müzakere Süreci Taslağı' çerçevesinde 28 Şubat Dolmabahçe açıklamasına kadar geldi. 10 madde üzerinde mutabakat sağlandı ve bu maddeler üzerine müzakerelere geçilmesi için heyetlerin oluşturulması kararı alındı.”

“Şimdi sanki bunlar hiç olmamış gibi sayılıyor. AKP neredeyse sanki hiç görüşmeler yapmamış gibi bunları insanların belleğinden silmeye çalışıyor.”


Ateşkes

“Bazı siyasetçiler bize çağrı yapıyor, ‘kayıtsız şartsız mücadeleyi bırakın, teslim olun’ diye. Nereye teslim olacağız? Siz ne yaptınız ki, bize çağrı yapıyorsunuz? Siyaset kurumu işledi, sorunları çözdü de PKK engel mi oldu?”

“Bizim böyle bir çatışma düşüncemiz yoktu. Bu çatışma, AKP'nin, Tayyip Erdoğan'ın geliştirdiği bir saldırıdan kaynaklanmıştır.”


Özyönetim

“Kürtler özyönetim ilan ettiler, ‘Mademki Ankara'daki meclis sorunlarımızı çözmüyor, gönderdiğimiz vekilleri yok sayıyorlar, görüşme bile yapmıyorlar, Türkiye'den bile saymıyorlar, o halde bizde kendi sorunlarımızı çözecek, kendi meclislerimizi oluştururuz. Özyönetimlerimizi çıkartır ve kendi sorunlarımızı çözeriz’ dediler.”

“Seçilen temsilciler çözüm üretemiyorlarsa, siyasi çözüm iradesi gösteremedilerse, o zaman seçenler kendi iradelerini yeni biçimde ortaya koyarlar. Bunlar da son derece meşru haklarıdır.”

“Özyönetim ilanlarının savaş ilanıyla bir arada ele alan yaklaşımlar doğru değildir. Sivil toplum bunu geliştiriyor. Bunun HPG'nin müdahalesiyle bir alakası yoktur.” (AS)bianet

 

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *