ANASAYFA arrow right Siyaset

Katılımcılığa önem vereceğiz

Katılımcılığa önem vereceğiz
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Fatma Şahin, “Gaziantep için bin 27 proje hazırladık” dedi
Fatma Şahin, “Gaziantep için bin 27 proje hazırladık” dedi
30 Mart Yerel Seçimleri çerçevesinde AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, Şehitkamil Kültür Merkezi’nde projelerini basına ve halka açıkladı. Şahin, bir çok yazar ve şairden alıntı yaparak Gaziantep’in önemine vurgu yaptıktan sonra kazanması halinde şehrin yönetiminde katılımcılığa önem vereceklerini söyledi.
Proje tanıtımına, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, Milli Eğitim eski Bakanları Vehbi Dinçerler, Hasan Celal Güzel, sivil toplum örgütleri, bir çok sanayici ve işadamı ile Gazete ve TV’lerin Ankara temsilcileri katıldı.
Ak Partili vatandaşlar tarafından doldurulan salona basın mensuplarının yoğun ilgisi dikkat çekti. Toplantı da ilk olarak Gaziantep AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer konuştu. Uzer Eski Aile ve Sosyal Bakanı Fatma Şahin’in bakanlık döneminde yaptığı icraatları sayarak, onun ne kadar başarılı olabileceğini dile getirdikten sonra sözü Hüseyin Çelik’e bıraktı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Hüseyin Çelik, “Gaziantep bir sanayi şehridir, ihracaat şehridir, tarım merkezidir. Tarih ve kültürü ile muhteşem güzeliklere sahiptir. Bizler AK Parti olarak daha önce de hem Türkiye’de hem Gaziantep’te bir çok hizmet yaptık. Tabi yaptıklarımız hatıralarımızdır. Gaziantep için hayallerimizde bir çok proje ve plan var. Bazı insanlar proje üretir bazıları da dedikodu yapar. Bizler hizmet etme gayesindeyiz” dedi.
17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değinen Çelik, “17 Aralık olmasaydı Kemal Kılıçdaroğlu meydanlarda ne konuşurdu? Hadi Devlet Bahçeli çözüm sürecini eleştiriyor olacaktı. Fakat Kılıçdaroğlu’nun halka anlatacağı bir şey olmazdı. Kim yolsuzluk yaparsa kim tüyü bitmemiş yetimin hakkına el uzatırsa hepimiz onun elini kırarız. Fakat mahkemeler nihai kararı vermeden peşinen cellatlık yapmak doğru değil. Kılıçdaroğlu 247 milyar yolsuzluk yaptığımız söylüyor. Ancak Türkiye Cumhuriyeti’nin bir yılda yaptığı yatırımın miktarı 40 milyar. Peki 247 milyarı nasıl çalalım” diye konuştu.
Nasretin Hoca’nın et ile kedi meselesini örnek veren Çelik, “Bu kedi ise nerede et” dedi. “Siyasetçilerin kaynağı gazeteciler olamaz gazetecilerin kaynagğı siyasetçiler olur. Gazetelerden yola çıkarak hükümeti yolsuzluk ile suçlamak Türkiye siyaseti açısından utanç verici bir durumdur” şeklinde açıklama yaptı.
Hüseyin Çelik’in ardından AK Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin projelerini tanıtı. Şahin, bir çok yazar ve şairden alıntı yaparak Gaziantep’in önemine vurgu yaptıktan sonra kazanması halinde şehrin yönetiminde katılımcılığa önem vereceklerini söyledi. Bir çok akademisyen ve işi bilen insanlarla çalışıp şehrin ihtiyaçlarını ve sorunlarını tespit edip buna makul çözümler hazırladık. OSB atıkları için proje üretiklerini ve bu nedenle Nizip Çayı’nın temiz akacağını, eski stadyumun yıkılıp yerine meydan yapılacağını, 2014’te hızlı terin için çalışma başlatıp 2017’de bitireceğini, metro için de yolcu kapasitesi 30 bine ulaştığında hizmete sunacaklarını söyledi. 2006 ulaşım master planını revize edeceklerini trafiğin artık tek merkezden yönetileceğini OSB ve GATEM için de Tramvay hattı yapacaklarını, yeşile çok önem verip ağaçlandırmaya ivme kazandıracaklarını ifade etti. Gaziantep için bin 27 proje hazırladıklarını belirten Şahin, 9 ilçenin hepsinin birbirinden önemli ve hepsinin çok kıymetli olduğunu, 781 mahalede hiçbir ayrımcılık yapmayacağını kaydetti.

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *