ANASAYFA arrow right Siyaset

Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu, Elbeyliler Derneği’ndeydi

Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu, Elbeyliler Derneği’ndeydi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.17
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.17
Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu’nun her hafta süreli olarak programladığı hemşeri,aşiret,boy,sivil toplum örgütü
Kent Konseyi Hemşeri Dernekleri Çalışma Grubu’nun her hafta süreli olarak programladığı hemşeri,aşiret,boy,sivil toplum örgütü toplantıları bu kez Elbeyliler Derneği’nde yapıldı.Oğuz Boyları Federasyonu Başkanı ve Elbeyliler Derneği Başkanı Faik Akyılmaz’ın yemekli davetinde buluşan 60 a yakın Sivil Toplum Örgütleri farklı yaşam kültürlerinin ortak yaşam kültürüne yansımasına dair görüşleri dile getirildi.
Elbeyliler Dernek Başkanı Faik Akyılmaz yaptığı açılış konuşmasında, “Biz bu toplantıları inşallah bütün dernek başkanı arkadaşlarla devamlı yapmayı düşünüyoruz.Birlik olma amacıyla bir araya geldik” ifadesinde bulundu.

Gaziantep Kent Konseyi hemşeri Dernekleri çalışma Grubu Başkanı Halil Eyyupoğlu ise Hemşeri dernekleri ile oluşturulan birlikteliğin giderek büyüdüğünü ifade ederek,demokrasinin önemli bir unsuru,temayül yoklamalarında bir başvuru merkezi haline geldiğini söyledi.
Son Gaziantep il Genel Meclisi Başkanı Menderes Karaduman ise yaptığı konuşmada şöyle konuştu:Bizi bu güzel mekanda ağırladığınız için teşekkür ediyorum.Bugün burada bu şekilde bir toplantı olmamıştı STK lar bizim için çok önemli.Hepimiz aynı geminin içerisindeyiz.Alevisi,Sunnisi,Kürdü Türk’ü hep beraber bir arada yaşamak bizim için bir zenginliktir.

Halfetililer Dernek Başkanı Mehmet Erdoğan, “Ben bu toplantıya Halfetililer Dernek başkanı olarak katıldım.STK lar hemşeri dernekleri bir şehrin dinamizmi için vazgeçilmez unsurlarıdır.Gelişmiş ülkelere baktığımızda STK ların kamuoyuna hakim olduklarını görüyoruz.Siyasette,ekonomide STK lar kamuoyunu yönlendirir.Henüz bizim ülkemiz bu olgunluğa erişmediği için STK lar sadece festivallerde hatırlanıyor.Gaziantep’te bir karar verildiği zaman yahut bir olay olduğunda STK ların dikkate alınması yönünde bu düzenlenen toplantıyı önemsiyorum.hemşeri dernekleri artık çok etkin.Bu nedenle siyasiler bir temayüle başvurmaları bizim için önemlidir.Bu beni çok mutlu etti.Bu toplantıyı gerçekleştiren Faik Akyılmaz’a da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Arabanlılar Dernek Başkanı Ali Rıza Ulukök ise “Bu birlikteliğin hayırlara vesile olmasını dileyerek, inşallah ülkenin birlik ve beraberliğinde daha da etkin bir yol alırız” dedi.
Suruçlular Derneği yönetim kurulu üyesi Mehmet kızıl ise Suruçlular Derneği adına yaptığı konuşmada “ortak değerleri yaşatmak adına bu birliktelikleri önemsiyorum.inşallah bundan sonraki süreçte daha yakın bir araya gelelim ve güzellikleri beraber yaşayalım.biz barış ve Kardeşlik adına yola çıktık.şehri bütünleştirmek adına bir misyon ile yola çıktık.”dedi.

Gaziantep Siirtliler Derneği adına konuşma yapan Mehmet Emin Hafif ise 27 yıllık Gaziantepli olduğunu vurgulayarak “ 60 a yakın birbirinden çok farklı derneklerin bir arada olması dolayısıyla STK ların önemi de burada ortaya çıkıyor.Faik Akyılmaz2a bu toplantı düzenlediği için teşekkür ediyorum.”dedi.
Arabanlılar Derneği adına bir konuşma yapan Ahmet Çevik ise yaptığı konuşmada” hem Halfetililerin Hem de arabanlıların dernek yönetiminde yer aldığını ifade ederek bu birlikteliği STK larda çalışmam adına önemsiyorum.Halkın nabzını tutan STK lardır”dedi.
Suruçlular Dernek Başkanı Hasan Şahin ise yaptığı konuşmada “25 yıldan beri Gaziantep’te yaşadığını ifade ederek ne kadar Urfalı isek o kadarda Gaziantepliyiz.Demokratik açılımı,çözüm sürecinin desteklenmesi yönünde çalışan biriyim.Benim bir sloganım var.ben yok biz varız.Şu anki gibi Türkiye’nin buradaki tüm renklerini biz olarak tanımlıyorum” dedi.
Suvarlılar Dernek Başkanı ve ASF Federasyon başkanı Bekir Ayaz ise yaptığı konuşmada, STKların önemine değinerek kamuoyunu yansıtan önemli bir unsur olduğunu vurgulayarak “Bu birlikteliği oluşturan faik Akyılmaz ‘a teşekkür ediyorum”şeklinde açıklamada bulundu. Erkan Günyolu
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *