ANASAYFA arrow right Siyaset

Kılıçdaroğlu’na, HDP soruldu

YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.26
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüştü.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri ile görüştü. Görüşmede Piri, “HDP barajı geçer mi, HDP baraj altında kalırsa şiddet olur mu?” sorusunu yöneltti.
CHP Genel Başkanı, Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Kati Piri’yi TBMM’deki makamında kabul etti. Görüşme yarım saat sürdü.
Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik, ziyarete ilişkin basın mensuplarına bilgi verdi.

“Kati Piri’nin öğrenmek istediği ana şey seçimlere kadar geçen süre içerisinde nelerden endişe ediyoruz yani bizim daha ziyade endişelerimize ilişkin bilgi almaya çalıştılar” diyen Özçelik şunları ifade etti:
“Biz de sizin bildiğiniz Sayın Genel Başkanımızın sürekli söylediği şeyler ama bunları çok açık bir şekilde tekrar ettik. Bunların arasında Cumhurbaşkanı’nın seçim propagandasına aynen katılımı, dinin siyasete alet edilip camilerde propaganda yapılması. Bütün bürokrasinin kullanılıyor olması.
Yargı bağımsızlığının olmadığı yerde seçim güvenliği kesinlikle olmaz dedi. YSK bile Cumhurbaşkanı’na tarafsız ol diyemiyor korkudan dedi.

Dedik ki biz daha önce AKP’de şu olayı gördük. Seçime belli bir müddet kala özellikle kendi oylarının düştüğünü gördükleri anda kendi anket firmalarına iktidarda kalabilecekleri seviyedeki rakamları pompalatmaya başlıyorlar.
Bakınız bunlar sandıklardaki tutanaklardan tutanakların birleştirilmesine, tutanakların birleştirilmesi sırasında kompütere girişten voltajların voltajla oynanmak suretiyle seçim sonucunu ayrı bir sonuca bağlamaya kadar her türlü hileyi yapacaklar dedik. Ondan dolayı bunlardan çok endişe ediyoruz.
Çok vahim sonuçlar olabilir, siz dedik dolayısıyla seçim sonuçlarını bu işin gerçekten demokratik bir seçim süreci neticesinde adam gibi bir sayım yapılmadığı takdirde öyle hemencecik aman ne kadar demokratik bir şey oldu diye kabul etmeyin, mutlaka bizim de görüşümüzü bunun neticesinde alın dedik.
Biz dedik bizim için başarı iktidar olmaktır dedik.

Şeyi sordular, 'HDP barajı geçer mi' dediler, geçecek dedik, HDP barajı.
HDP baraj altında kalırsa şiddet olur muyu sordular. Biz barajı geçer dedik."
Bir basın mensubunun “HDP barajı aşamazsa şiddet beklentisi mi var?” sorusuna Özçelik, “Böyle bir endişe böyle bir olay olursa bundan büyük endişe duyuyoruz, korku duyuyorum dedi ama biz de yok dedik, HDP’nin geçeceğine inanıyoruz” yanıtını verdi.
Özçelik, seçim güvenliğine ilişkin, “Hilesiz hurdasız doğru bir şey çıksa biz yüzde 30’un üstüne çıktık. Bu adamlarda bal gibi yüzde 40 ve aşağıdalar. Bu durumda meydanlara sürüp Cumhurbaşkanını pompalayarak yüzde 44 diye şey yapacaklar. Mansur Yavaş’a yaptıklarını yaparlarsa felaket olur diyoruz. O zaman vallahi beni de tutamazsınız” diye konuştu.
Özçelik, “Seçim sonrasında Sayın Genel Başkanı Brüksel’e davet ettiler” diye ekledi. (ANKA)
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *