ANASAYFA arrow right Siyaset

Koalisyon düşüncesi bile Türkiye'nin ayarını bozdu

Koalisyon düşüncesi bile Türkiye'nin ayarını bozdu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.26
AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Şamil Tayyar, Seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren ş dünyasına yönelik ziyaretlerde bulundu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Şamil Tayyar, Seçim çalışmalarını yoğun tempoda sürdüren ş dünyasına yönelik ziyaretlerde bulundu.
AK Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Tayyar, öğle yemeğini Flora Halı'da işçilerle yedi, ardından Abdullatif Hazır'ı ziyaret etti. GTB ve GAİB'i de ziyaret eden Tayyar, her gittiği yerde büyük ilgi gördü.
Tayyar, "Eskiden işçiler sadece SSK hastanelerinde tedavi olabiliyorlardı. Bende 26 yıl gazetecilik yaptım, işçi statüsünde olduğum için SSK'lıydım memurlar gibi emekli sandığına tabi değildim. Sadece devlet memurlarının tedavi olduğu hastaneleri biz görmedik, sizlerde görmemişsinizdir. Şimdi biz bu hastanelerin tamamını birleştirdik, işçi ayrımı, esnaf ayrımı, memur ayrımı olmadan. Herkes Gaziantep'teki hastanelerde tedavi olabilmektedir. Artık Türkiye'de il ayrımı olmaksızın çocuklar doğduğu andan itibaren 18 yaşına kadar hastanelerde ücretsiz tedavi olabiliyorlar.

2 BİN 3 BİN LİRA YAPARSANIZ BU İŞSİZLİK OLARAK GERİ DÖNER
Sosyal yardımları artırdık, 65 yaşı üzerinde olan herkese maaş bağladık, engelli çocuğu olanlara engelli yardımı yapıyoruz ayrıca bakanlara da yardım yapıyoruz. Çocuklarını parası olmadığı için okula gönderemeyenlere ise onlara da çocuk başına annelerine yardım yapıyoruz. Asgari ücret tamamen özel sektör uygulamasıdır, devlette asgari ücretle kimse çalışmaz. Eğer asgari ücret üzerinde ne kadar çok maaş ile insanlar çalışırsa devlet bundan çok kazanç sağlar, çünkü bundan devlet prim alır vergi alır. Devlet isterse 1500 lirada yapar isterse 2000 lirada yapar ancak; eğer siz piyasaların dengesini bozarsanız aynı madencilik sektöründe olduğu gibi işçilerin çoğu işsiz kalır. Biz Soma faciasından sonra mecliste bir kanun çıkardık, madencilik sektöründe çalışanlar zor şartlarda çalıyorlar bunları en az 2 asgari ücret düzeyinde ücret alması gerekir diye kanun çıkardık. Sonra bizim maliyetimiz artı diye madencilik işletmecileri yaklaşık 7 bin işçiyi işten çıkardılar. Şimdi biz o sektörün sorunlarını çözerek o işten atılan kardeşlerimizi yeniden işe aldırmak için mücadele veriyoruz. Yarın eğer siz dengeyi bozar 2 bin lira 3 bin lira yaparsanız bu bize işsizlik olarak geri döner.

CHP, MHP VE SENDİKALAR KARŞI ÇIKTI
Bir çok işletme, kıdem tazminatını ödememek için özlük haklarınızı önemli bir kısmını hiç etmek için, genelde belirli aralıklarla işten çıkarırlar daha sonra işe geri alırlar. Eskiden kıdem tazminatınızı almak için hak yolları sınırlıydı. Biz bunları aştık ama diğer taraftan bir düzleme daha yapmak istedik, dedik ki işçiler kıdem tazminatlarını alabilsin diye devlettin kontrolünde fon oluşturalım, o fona senin her ay maaşından bir kesinti yapılıyor, yüzde 2 diye hatırlıyorum. İş verende bir pay ödüyor o pay orada toplansın. İşletmeler gücünü kaybettiğinde, iflas ettiğinde sizin kıdem tazminatınız ödensin, o fondan o paranızı alın ama buna CHP, MHP ve sendikalar karşı çıktı. Dediler ki AK Parti bunu ele geçirmeye çalışıyor,tam tersine biz devlet güvencesine getirmeye çalıştık.

KOALİSYON SÖYLENTİSİ TÜRKİYE'NİN AYARINI BOZDU
Allah korusun Türkiye'de istikrar bozulursa, Türkiye eski hale gelirse inanın batan işletme sayısı yüzlerle binlerle ifade edilmez. Her batan işletme işsizlik demektir. Birkaç gündür koalisyon kurulacak diye bir takım söylentiler çıktı o söylentiler bile Türkiye'nin ayarını bozdu. Döviz aldı başını gidiyor, enflasyon artmaya başladı, hayat pahalılığı tekrar ortaya çıktı söylentisi bile Türkiye'nin ayarını bozdu. Türkiye bir koalisyona mahkum haline gelirse, 45 gün içersinde tekrar Türkiye'de bir seçim var demektir. Eğer Türkiye bir seçime yeniden giderse 20 30 sene geriye gider demektir. Biz bugün Gaziantep'te altı yedi milyar dolar ihracatımız var, yeni işletmeler açılıyor, binlerce insan iş bulacak diye sevinirken, diğer taraftan bizim karşımıza işsizlik olarak dönebilir. " diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *