ANASAYFA arrow right Siyaset

Küfürbaz Zeyid Aslan disiplin kuruluna sevk edildi

Küfürbaz Zeyid Aslan disiplin kuruluna sevk edildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.56
Milletvekili Zeyid Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Disiplin Kuruluna sevk edildi.
Atın bu adamı!

AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Disiplin Kuruluna sevk edildi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Disiplin Kuruluna sevk edildiğini bildirdi.

Daha önce CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e sin-kaflı küfür ederek gündeme gelen AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, bu defa da Meclis’te görev yapan kadın gazetecileri sözle taciz ettiği öne sürüdüldü. Bugünkü Sözcü gazetesinde AK Partili Zeyid Aslan ve AK Partili Mehmet Durdu Kastal’ı Meclis bahçesinde uyurken gösteren bir fotoğraf yayımlandı.Haberin ardından Aslan'ın Meclis kulisinde rastladığı bazı kadın gazetecileri, içinde müstehcen ifadeler bulunan sözcüklerle taciz ettiği öne sürüldü.
PMD: ÖZÜR DİLESİN
Olayın ardından yazılı bir açıklama yapan Parlamento Muhabirleri Derneği, şöyle dedi: “ Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, 11 Temmuz 2013 günü saat 15.30 sularında TBMM iktidar kulisi bahçesinde dört kadın parlamento muhabirine hakaret içerikli ifadelerde bulunmuştur. Aslan Meclis bahçesindeki koltuklarda uyurken çekilen fotoğraflarının basında yer almasına tepki göstererek, haberle hiçbir ilgisi bulunmayan dört kadın parlamento muhabirine şu ifadeleri kullanmıştır: ‘Bir dahaki dönem hiçbir gazeteci buraya giremeyecek! Sizi buraya sokturmayacağım! Elimden ne gelirse yapacağım! Bunun mücadelesini vereceğim.Siz bu yaptıklarınızı gazetecilik mi sanıyorsunuz?Biz de insanız yoruluyoruz. Ben sizin bacak aranızı çekip gazeteye bastırsam, ‘bunların gerçeği bu’ diye… Ahlaksız olurum değil mi? Ama sizinki gazetecilik oluyor…’ TBMM’de gazeteciler, halkın gerçekleri öğrenme hakkı adına kamusal görev yapmaktadır. Halkın gerçekleri öğrenme hakkı kutsaldır ve hiçbir biçimde sansürlenemez, engellenemez… Unutulmamalıdır ki; TBMM kampusü kamusal alandır ve Meclis’teki tüm faaliyetler parlamento muhabirleri aracılığı ile halkın denetimine açıktır. Kurulduğu günden bu yana millet adına Meclis’e ayna tutan parlamento muhabirleri, zor koşullar altında kamusal görevini yerine getirmeye, toplumun ‘gözü, kulağı, sesi’ olmaya çalışıyor; halkın bilgi edinme hakkı için mücadele veriyor… Gazetecilerin olmadığı, özgürce çalıştırılmadığı, yasaklanıp sansürlendiği toplumlarda demokrasiden söz edilemez… Gazetecilerin susturulduğu toplumlarda sokaktaki insan ‘kör ve sağır’ demektir… Bu bilinçle hareket eden parlamento muhabirleri, iktidar partisine mensup bir milletvekili tarafından ‘sözlü tacize’ uğramıştır. Parlamento Muhabirleri Derneği olarak, kadın gazetecilere hakaret ve taciz içerikli ifadeler kullanan Zeyid Aslan’ı kınıyoruz… Ve derhal kadın gazetecilerden özür dilemeye davet ediyoruz.”
Zeyid Aslan, geçen aylarda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e yönelik sözleri nedeniyle tepki gösterdiği Genç’e çok ağır küfrederek karşılık vermişti. Aslan’ın, Genç’e yönelik küfürleri önce Meclis tutanağında açıkça yazılmış, daha sonra da tutanaklardan silinmişti.
AK Parti Grup Disiplin Kurulu, Aslan’ı, partiden “geçici ihraç edilmesi” için Müşterek Disiplin Kurulu’na sevk etti. Disiplin Kurulu’na yazılı savunma veren Aslan, parti tüzüğünde eylemine karşılık gelen bir suç tanımının olmadığını iddia ederek ‘görevsizlik’ kararıyla dosyasının Grup Disiplin Kurulu’na gönderilmesini istedi. Parti Müşterek Disiplin Kurulu parti tüzüğü gereği bu suçtan “geçici ihraç” verilemeyeceği sonucuna vardı.Bazı üyeler, kınama cezası verilmesini önerdi.Ancak, tüzükte iki kez kınama cezası verilen kişinin partiden kesin ihracının sözkonusu olacağı belirtilerek, bu da yapılmadı.
Olayın ardından konu AK Parti grup başkan vekillerine yansıtıldı.Grup başkanvekilleri gazetecilere, “milletvekilinin kastının olamayacağını, konuyu kendisiyle görüşeceklerini” söyledi.Aslan’ın da parti yöneticilerine, “Şaka yaptım, ciddiye mi almışlar” dediği kaydedildi.
Zeyid Aslan’ın kadın gazetecilere yönelik sözleri TBMM Genel Kurulu’nda da kavga çıkarttı. 

Aslan, yerinden söz alarak “Belki şık kaçmamış olabilir. Kadın, erkek ayırmak yanlıştır.Bir sohbet esnasında söylenmiştir.Kadın gazetecilerle ilgisi yoktur” dedi.Aslan, daha sonra CHP’lilere dönerek, “Kadın gazetecilere bunu söyleyenler polisin anasına küfreden arkadaşları için bir şey yapmadılar” diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır ise, Meclis’in ‘mahrem’ olduğunu söyleyerek Aslan’ın uzanmış fotoğrafının yayınlanmasına tepki gösterdi. Aslan’ı da eleştiren Satır, “Kadın gazetecilere yönelik cümleler kabul edilemez. Geç saatlere kadar çalışılan mekân bizim için özeldir. Oturmamız, hareketlerimiz konu olmamalı. Gazeteci arkadaşlarımızın haber peşinde koşmasını makul görüyoruz. Ancak Zeyid Aslan’ın ifadelerini AK Partili kadın milletvekilleri olarak reddediyorum” diye konuştu. 


AK Parti’li Satır’ın sözlerinin CHP’liler tarafından alkışlanması Zeyid Aslan’ı sinirlendirdi.CHP’lilerin sıralarına doğru yürümek için hamle yapan Aslan’ı, AK Partili milletvekilleri engelledi. Genel Kurul’da tansiyonun yükselmesi üzerine oturumu yöneten Meclis Başkanvekili AK Partili Sadık Yakut oturuma ara verdi. Ancak tansiyon düşmedi. AK Partili Metin Külünk, CHP’li Ali Özgündüz’e “ahlaksız” diye bağırdı. Özgündüz’ün üzerine yürüyen Külünk’ü milletvekilleri engellemeye çalışırken, Özgündüz’ün sıranın üzerine çıkarak bağırdığı görüldü. AK Partili Mustafa Ataç ise, “Başbakan’ın annesine küfür edildi, hanginizin sesi çıktı” diyerek tepki gösterdi.SHA


İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *