ANASAYFA arrow right Siyaset

Manşetlerde seçim sonuçları

Manşetlerde seçim sonuçları
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
Genel seçim sonuçlarını manşetlerine taşıyan gazetelerden muhalifler mutluyken, iktidar yanlısı olanlar hayalkırıklıklarını gizlemedi.

Genel seçim sonuçlarını manşetlerine taşıyan gazetelerden muhalifler mutluyken, iktidar yanlısı olanlar hayalkırıklıklarını gizlemedi.

 

Gazeteler AKP’nin tek başına iktidarlığını kaybettiği genel seçimin sonuçlarını manşetlerine taşıdı. AKP yanlısı gazeteler hayalkırıklıklarını gizlemezken, muhalif gazeteler de sonuçları AKP’nin oy kaybı üzerinden gördü.


Muhalifler

Hürriyet: Baraj Yıkıldı

Hürriyet sürmanşetten HDP’nin yüzde onluk barajı geride bırakışını verdi. Haberde “HDP’nin yüzde 10’luk barajı aşması ve MHP’nin pek çok bölgedeki önemli kazanımları, Ak Parti’nin 13 yıllık tek parti iktidarına son verdi” ifadeleri yer aldı.


Posta: Yepyeni Türkiye

Manşetini AKP’nin “Yeni Türkiye” sloganını kullanarak “Yepyeni Türkiye” şeklinde veren Doğan Medya Grubu’na bağlı gazete, AKP’nin tek parti iktidarlığını kaybetmesiyle başkanlık sisteminin reddedildiğini, HDP’nin meclise girmesinin ‘barış sürecine devam” mesajı olarak algılandığını, 12 Eylül darbesinden beri ilk defa sol oyların yüzde 38’i bulduğunu ve uzlaşmaya dayalı koalisyon hükümetinin tercih edildiği belirtildi.


Zaman: Saray’a, İsrafa, Otoriterleşmeye Millet Yeter Dedi

Zaman gazetesi AKP’nin 3 milyon oy kaybettiğini belirterek “Bu kayıpta, Saray ve devlet harcamalarındaki israf, VIP torpil uygulamaları ile otoriterleşme etkili oldu” diye yazdı.


Cumhuriyet: Al Sana Yeni Türkiye

Cumhuriyet de AKP’nin Yeni Türkiye sloganına atıf yaptı. Gazete “Halk, Erdoğan ve AKP’nin hayallerini sandığa gömdü” diye yazdı.


Taraf: Geçmiş Olsun Türkiye

“Geçmiş Olsun Türkiye” diyen Taraf “İktidar hızla diktatörlüğe giderken, seçmen Saray ve AKP’ye dur dedi” ifadelerini kullandı. Gazete “Saray Düştü” başlığı ile de Erdoğan’ın başkanlık hayallerinin bittiğini yazdı.


Bugün: HDP Barajı Yıktı

Haberde “Ekonomik göstergeler, hukuksuz operasyonlar, Türkiye’nin itibar kaybetmesi, medyaya baskılar ve toplumu kutuplaştırma gibi birçok neden Ak Parti’nin 13 yıldır sürdürdüğü tek parti dönemini bitirdi” ifadeleri yer aldı.


BirGün: Biz Balkona Çıktık Ama Sizi Göremedik Babacım?

“Memleketi temizlemeye başladık” diyen BirGün “HDP barajı aştı, AKP eridi” dedi.


Millet: Saray Kaybetti

Millet “Yüzde 50’den fazla oyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, AKP oylarındaki erimeyi durduramayınca…” diye yazdı.


Evrensel: Seçimin Galibi Onlar

Diyarbakır’daki HDP mitingine saldırıda yaralananların oy verdiği görüntülerini ilk sayfaya taşıyan Evrensel Gazetesi “Seçmenler ‘Saldırıyı düzenleyenlere cevabı sandıkta veriyoruz’ dedi” dedi.


Ortadoğu: Türkiye MHP ile Yürüdü

Gazete AKP’nin ağır oy kaybı yaşadığını, MHP’nin ise oylarını arttırdığını yazdı ancak HDP’den bahsetmedi.


Yeniçağ: AKP Çöktü

AKP’nin oy kaybettiğini, sürprizin HDP’den geldiğini, MHP’nin de oy arttırdığını yazan gazete “Seçmen tek parti iktidarı istemedi” manşeti attı.


Sözcü: Çöküş

Erdoğan’ın fotoğrafını manşet yapan Sözcü “Vatandaş 13 yıldır ülkeye çile çektiren Tayyip’e kırmızı kart gösterdi… AKP şokta” ve “Padişahlık hevesi kursağında kaldı” diye yazdı.


Yurt: Diktatör Kaybetti, Baraj Yıkıldı

Yurt manşetten verdiği haberinde “AKP’nin tek başına iktidar olmaya yetecek oy alamaması, ülkeyi 13 yıldır bir dikta anlayışıyla yöneten Tayyip Erdoğan’ın başkanlık hayallerini de yıktı” dedi.


Üzülenler

Sabah: İktidarsız Sandık

“Ak Parti oy kaybına rağmen birinci parti oldu. CHP ve MHP umduğunu bulamadı. HDP emanet oylar sayesinde barajı geçti” diye yazan Sabah manşetine de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasını taşıdı.


Yeni Şafak: Erken Seçim

HDP’nin barajı geçtiği için AKP’nin 258 sandalyede kaldığını hatırlatan Yeni Şafak koalisyon ihtimalinin az olduğunu, erken seçime gidilebileceğini yazdı.


Star: Zor Dönem

HDP’nin ilk defa parti olarak barajı aştığını yazan Star “Neredeyse iki seçmenden birinin oyunu alan Ak Parti, hükümeti kuracak çoğunluğu elde edemeyince oluşan belirsizliğe ilk tepki iş dünyasından geldi” dedi.


Akşam: CHP’den HDP’ye Baraj Kıyağı

Haberi manşetten veren Akşam “Atatürk’ün partisi CHP tabanı, Ak Parti’ye karşı terör örgütünün gölgesine siyaset yapan HDP’ye çalıştı! Güneydoğu’da silahlı tehditle alınan oya, CHP’lilerinki eklenince HDP barajı aşıp Meclis’e girdi” diye yazdı.


Türkiye: Koalisyon Dönemi

“Ak Parti yine rakiplerine fark attı” diyen Türkiye gazetesi HDP seçim barajını aştığından ötürü AKP’nin tek parti iktidarını kaybetmesini “Bu tablo ‘eski Türkiye’ alışkanlığı olan koalisyonu geri getirdi” şeklinde yorumladı.


Takvim: Seçim Var İktidar Yok

Takvim “47 milyon seçmen sandığa gitti. Gönlündeki partiyi tercih etti. Ancak hiçbirine tk başına hükümet kurma yetkisi vermedi” diye yazdı.


Aydınlık: Böldürmeyeceğiz

“Mücadeleye devam, böldürmeyeceğiz” diyen Aydınlık gazetesi yüzde 0.5’e yakın oy alan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek’in “Amerika’nın güdümünde bir seçim süreci yaşadık” sözlerine yer verdi.


Güneş: Kabus Geri Döndü

Güneş “Ak Parti sandıktan büyük farkla birinci çıktı ancak milletvekili sayısı tek başına hükümet kurmaya yetmedi. 13 yıldır istikrarla büyümeye devam eden Türkiye için ufukta ‘YENİDEN KOALİSYON KABUSU’ göründü” diye yazdı.


Yeni Akit: Çözüm Erken Seçim

Yeni Akit HDP’nin Meclis’e girmesinin erken seçimi gündeme getirdiğini yazdı.


Rengini belli etmeyenler

Milliyet: Yeni Süreç

"Yeni Süreç" manşeti atan Milliyet "Sandık siyasi tabloyu değiştirdi. 13 yıldır tek başına iktidar olan Ak Parti meclis'teki çoğunluğunu ilk kez kaybetti. HDP barajı aştı" diye yazdı.


HaberTürk: Baraj Yıkıldı

"Türkiye 17. genel seçiminde dört partili Meclis'e 'Merhaba' dedi. HDP yüzde 13 oyla barajı aşarak Türkiye partisi oldu. Seçmen liderlere 'Uzlaşın' dedi, çözüm süreci için Meclis'i adres gösterdi. "

 

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *