ANASAYFA arrow right Siyaset

Meclis Temmuz’da çalışmaya devam edecek

Meclis Temmuz’da çalışmaya devam edecek
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.08
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.08
Salı günü ise AK Parti adayının başvurusu yapılacak. Adaylık başvurusunda son gün ise 3 Temmuz.
1 Temmuz’da tatile girmesi gereken Meclis, gündemindeki yoğunluk nedeniyle 25 Temmuz’a kadar mesai yapacak. Meclis’in bu haftaki gündemi, 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylık başvuruları olacak. Bugün CHP ve MHP’nin ortak aday gösterdikleri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun başvurusu, Salı günü ise AK Parti adayının başvurusu yapılacak. Adaylık başvurusunda son gün ise 3 Temmuz.
Meclis mesaisine bugün, CHP ve MHP’nin 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimi için ortak aday gösterdikleri Ekmelettin İhsanoğlu’nun başvurusunu yapacak. AK Parti ise Salı günü önce adayını açıklayacak, ardından da başvurusunu yapacak. 
Adaylık başvuru tarihi 29 Haziran bugün başlayıp 3 Temmuz Perşembe günü ise sona erecek. Şu ana kadar adayını henüz açıklamayan HDP’nin ise 3 Temmuz’da başvuru yapması bekleniyor.
Hükümet’in geçen hafta Meclis’e sunduğu, terörle mücadele kapsamında hazırlanan 6 maddelik yasa tasarı 2 Temmuz Çarşamba günü esas komisyon olarak İçişleri Komisyonu’nda ele alınacak. Tasarı tali komisyon olarak Adalet ve Anayasa komisyonlarında da görüşülecek. MHP’nin karşı çıktığı, CHP’nin kısmen destek verdiği tasarının komisyon görüşmelerinin tartışmalı geçmesi bekleniyor. Tasarı’nın komisyon görüşmeleri sırasında bazı değişikliklerin de yapılması bekleniyor. 
Çözüm Süreci Paketi ile; Hükümet, terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik adımları belirleyecek ve gerekli görülmesi halinde, yurtiçindeki ve yurtdışındaki kişi, kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog, görüşme ve benzeri çalışmalar yapılmasına karar verecek.
Hükümetin silah bırakan örgüt mensuplarının eve dönüşleri ile sosyal yaşama katılım ve uyumlarının temini için gerekli tedbirleri alacağının belirtildiği tasarıya göre, Bakanlar Kurulu da çözüm sürecine ilişkin gerekli kararları almaya yetkili olacak.


Soma’da meydana gelen maden kazasının ardından hazırlanan yeraltı çalışanlarını da kapsayan ve çeşitli kanunlarda değişiklik öngören torba kanun tasarının görüşmelerine Plan ve Bütçe Komisyonu’nda devam edilecek.
Tasarının bazı maddelerine karşı çıkan muhalefet partileri görüşmeleri zaman zaman aksamasına neden oluyor.
Salı günü denetim konularıyla çalışmalarına başlayacak olan Genel Kurul’da, bazı uluslararası sözleşmelerin görüşmelerine de devam edilecek. Meclis’te bu hafta; Lübnan’da UNIFIL kapsamında görev yapan Türk askerinin görev süresinin, 5 Eylül 2012 tarihinden itibaren bir yıl daha uzatılmasını öngören Başbakanlık Tezkeresi görüşülecek. Türkiye’nin UNIFIL’e katılımının, bölgede barış ve istikrarın korunmasına yönelik politikasının sürdürülmesine önemli katkıda bulunması amaçlanan tezkerede, Lübnan’daki siyasi ortam ile güvenlik ortamının ülkedeki askeri unsurlarımızın görevlerini sürdürmeleri bakımından uygun olduğu düşünülüyor. Bu tezkereyle, UNIFIL kapsamında görev yapan Türk askerinin görev süresi 6. kez uzatılmış olacak. TBMM’den, Lübnan’a asker gönderilmesine ilişkin ilk karar, 5 Eylül 2006 tarihinde çıkmıştı. Görev gücünün süresi, bu tarihten sonra 5 kez uzatıldı. 
Meclis’te bu hafta AK Parti ve MHP grupları toplanmazken, CHP ve HDP ise grup toplantılarını yapacak.ANKA


İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *