ANASAYFA arrow right Siyaset

Ortaöğretimde boş kalan kontenjanlar doldurulacak

Ortaöğretimde boş kalan kontenjanlar doldurulacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
ortaöğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlar için ek tercih ve yerleştirme hakkı verdi.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), ortaöğretime yerleştirme sistemi ile öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlar için ek tercih ve yerleştirme hakkı verdi.
2013 yılı SBS'ye katılan ve OYP'si 201 ve üzeri olan, tercih döneminde okul tercihi yapmayan veya yapamayan, tercih yaptığı halde hiçbir okula yerleşemeyen, herhangi bir tercihine yerleştiği halde okul mülakatında elenen, asıl ve yedek kayıt döneminde herhangi bir tercihine kayıt hakkı kazanarak kaydını yaptıran tüm öğrenciler, bugün saat 10.00’da açıklanacak olan boş kontenjanlar için https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yayımlanan okullara en fazla 5 tercih yapacak. 
MEB, ortaöğretime yerleştirme sistemi ile öğrenci alan ortaöğretim kurumlarında boş kalan kontenjanlar için öğrencilere ek tercih ve yerleştirme hakkı verilmesine yönelik bir açıklama yaptı.
Sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarına öğrenci seçme ve yerleştirme işlemlerinin 29 Ağustos 2013 Perşembe günü 17.00 itibariyle tamamlandığına dikkat çeken MEB, akabinde yedek sıralamalar işletilmek suretiyle kayıt işlemlerinin yürütüldüğünü, asıl ve yedek yerleştirme işlemleri sonrasında sınavla öğrenci alan bazı okullarda kontenjanların dolmadığını vurguladı. 
Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması, daha çok öğrenciye isteklerine uygun okulda eğitim imkânı sunulması ve okulların kapasitelerinin en üst seviyede kullanılması amacıyla kontenjanların doldurulması amacıyla bazı tedbirler alınmasının kararlaştırıldığına işaret edilen açıklamada, 2013 yılı SBS'ye katılan ve OYP'si 201 ve üzeri olan, tercih döneminde okul tercihi yapmayan veya yapamayan, tercih yaptığı halde hiçbir okula yerleşemeyen, herhangi bir tercihine yerleştiği halde okul mülakatında elenen, asıl ve yedek kayıt döneminde herhangi bir tercihine kayıt hakkı kazanarak kaydını yaptıran tüm öğrencilere bir hak verildiği bildirildi. Açıklamaya göre 2013 yılı Ortaöğretime Yerleştirme Sistemi Tercih ve Yerleştirme Kılavuzunda yer alan "Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne bağlı okulların boş kalan kontenjanlarına OYP'ye göre merkezi sistem üzerinden ön kayıt yolu ile öğrenci alınması" süreci ile birlikte okul türüne bakılmaksızın (özel okullar hariç) yarın saat 10.00'da açıklanacak olan boş kontenjanlar için https://e-okul.meb.gov.tr adresinde yayımlanan okullara en fazla 5 tercih olmak üzere yeni bir tercih hakkı tanındı. 2. Tercih başvurusunda bulunan tüm öğrencilerin, puan üstünlüğü ve tercih başvuruları dikkate alınarak yerleştirme işlemi yapılacak ve 16 Eylül 2013 Pazartesi günü mesai saati bitimi itibariyle asıl ve yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler e-okul sistemi üzerinden ilan edilecek. Okullarda boş kontenjan kalması halinde eğitim öğretim sürecini aksatmayacak biçimde yedek listeler üzerinden yerleştirme işlemleri gerçekleştirilecek.
Ek yerleştirme sonuçları açıklandığında öğrencilerin sonuç bilgilerinde, herhangi bir ortaöğretim kurumuna asıl olarak yerleştirildiği okul var ise bu okulun bilgileri, yedek olarak yerleştirildiği okul veya okullar var ise yedek okullar ve bu okulların kayıt dönemleri hakkında bilgiler bulunacak. Ayrıca veliler yerleştirme sonuçları ile ilgili bilgilerini https://e-okul.meb.gov.tr adresinden takip edebilecekler. Bu nedenle velilerin belirtilen internet adresini yerleştirme takvimi boyunca takip etmeleri gerekecek. Ayrıca, SMS ile bilgilendirilme sistemine dâhil olan velilere Mobil Bilgilendirme Servisi aracılığı ile yerleştirme sonuçları bildirilecek. Ek yerleştirme sonucu tercihlerinden birini asıl olarak kazanan öğrenciler 17-18 Eylül 2013 tarihlerinde saat 17.00'ye kadar asıl olarak yerleştirildiği okula giderek kaydını yaptırabilecek. Bu tarihlerde kaydını yaptırmayan öğrenciler kayıt haklarını kaybedecekler. 5. asıl kayıt dönemi sona erdikten sonra, 18 Eylül 2013 Çarşamba günü saat 21.00'de yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrenciler e-okul sistemi üzerinden ilan edilecek.
18 Eylül 2013 saat 21.00 itibariyle yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları ise 20 Eylül 2013 Cuma günü saat 17.00'ye kadar devam edecek. Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan öğrenciler, kayıt yaptırdıklarında önceki okullarındaki kayıtları silinecek. Yeni tercih ettiği okula kayıt hakkı kazanan ancak kayıt yaptırmayan ya da yeni tercih ettiği okulu kazanamayan öğrencilerin kayıtlı oldukları önceki okullarındaki hakları korunacak. Adayların tercihlerini yaparken ilan edilen kontenjan listesinde kontenjanı dolu görünen okulların öğrencilerinin başka okullara gitme durumu dikkate alınarak bu okullarda da boş kontenjan oluşabileceğini dikkate almaları uygun olacak.
Orta Öğretim Genel Müdürlüğü, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü İle Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'ne Bağlı Okulların Boş Kalan Kontenjanların OYP Puanına Göre Merkezi Sistem Kayıt Takvimi şöyle olacak: 
"-9 Eylül 2013 (Saat 10.00): Boş kontenjanların e-Okul Sistemi üzerinden ilanı (Kayıtlar 20 Eylül 2013 saat 17.00’ ye kadar devam edecektir. Değişiklikler sisteme yansıtılacaktır.) 
-09-16 Eylül 2013 (Saat 17.00): Ön Kayıt Başvurularının e-Okul Sistemi üzerinden alınması 
-16 Eylül 2013(Saat 21.00): Asıl ve yedek listedeki öğrencilerin e-Okul Sistemi üzerinden ilanı 
-17 -18 Eylül 2013 (Saat 17.00’ye kadar): Asıl listedeki öğrencilerin e-Okul Sistemi üzerinden kesin kayıtları 
-18 Eylül 2013 (Saat 21.00):Kayıt sonunda boş kalan kontenjanların e-Okul Sistemi üzerinden ilanı 
-19-20 Eylül 2013(Saat 17.00’ye kadar): Yedek listedeki öğrencilerin e-Okul Sistemi üzerinden kesin kayıtları yapılacak."SHA

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *