ANASAYFA arrow right Siyaset

Özdağ,” 7 Haziran’da Türkiye Anayasa’dan Türk milletinin adının çıkarılıp çıkarılmamasına karar verece

Özdağ,” 7 Haziran’da Türkiye Anayasa’dan Türk milletinin adının çıkarılıp çıkarılmamasına karar verece
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.26
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.26
MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, seçim çalışmaları kapsamında
MHP Gaziantep milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, seçim çalışmaları kapsamında Milletvekili adayları Av. Ertuğrul Tolga Orhan ve Fevzi Koçoğlu ile birlikte Elazığlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yaptığı ziyaretinde, 7 Haziran seçimlerinin birçok açıdan Türkiye için hayati öneme sahip olduğunu belirterek, “Bu seçimin sonucuna göre Anayasa'dan Türk milletinin adının çıkarılıp çıkarılmayacağına karar verilecek” dedi

AKP’nin oynadığı tehlikeli oyunun farkına varan ve geçtiğimiz günlerde partisinden istifa eden bir Milletvekili’nin her şeyi itiraf ettiğini dile getiren Özdağ,” Şu anda AKP ülkenin bütünlüğü açısından çok tehlikeli bir oyun oynuyor. 7 Haziran seçimleri sonrası bu coğrafyada uzun ve kanlı mücadele sonucu kurulmuş olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin üniter ve milli devlet yapısının federal devlet yapısına dönüştürülmesine ve Güneydoğu Anadolu'da Öcalan'ın kontrolünde özerk bölge kurulmasının planları yapıyor. Bunu sadece biz söylemiyoruz, geçtiğimiz günlerde oynanan tehlikeli oyunun farkına vardığını söyleyerek AKP’den istifa eden bir Milletvekili itiraf etti” diye konuştu.

İktidarın bir süredir analar ağlamasın diye anaların eteklerinin arkasına sığınarak Güneydoğu Anadolu’yu terör örgütünün kontrol etmesine izin verdiğini ifade eden Ümit Özdağ,” PKK yurt dışına çekilecek dediler çekilmedi içeride kaldı. PKK silah bırakacak dediler bırakmadı, silahlanmayı artırdı ancak TSK silah bıraktı, Jandarma silah bıraktı, polis silah bıraktı. Bugün Güneydoğu Anadolu’da fiili olarak bazı yerlerde kurtarılmış PKK bölgeleri oluşturuldu. Ecdadecdad dediler, ecdadın sarayında bir Başbakan yardımcısı, yanında İçişleri Bakanı, terör örgütünün siyasi kolunun temsilcileri hep birlikte oturdular kameraların karşısına utanmadan birde Türk bayrağı koydular ortaya sonra Abdullah Öcalan’ın yazmış olduğu mektubu bütün dünyaya okudular. Ayıptır ve günahtır. Bu olay ecdadın kemiklerini sızlatmıştır. Biz bir konuda söz veriyoruz. Terör örgütleri ile masaya oturmayız, sandalyeye oturmayız, sofaya oturmayız hiçbir yere oturmayız. Biz ancak terör örgütlerinin tepesine binmeyi biliriz. Milliyetçi Hareket Partisi iktidara geldiğinde biz analarımızın eteğinin arkasına sığınıp vatan topraklarının bir santimetre karesini bile terör örgütlerine teslim etmeyiz” diye konuştu.

Türkiye’de ekonominin felakete sürüklendiğini, bunu Cumhurbaşkanı ve AKP’nin ekonomi kurmaylarının söylediğini vurgulayan Prof. Dr. Ümit Özdağ,” Türkiye’de ekonominin nasıl bir felakete sürüklendiğini herkes görüyor. Bunun biz söylemiyoruz. Cumhurbaşkanı üç senedir Türkiye ekonomisinin yerinde saydığını söylüyor. Babacan, bu ekonomik modelin iflas ettiğini söylüyor. Evet bu ekonomik model iflas etti. Onun için AKP’de ve AKP’nin ekonomik modelinde ısrar etmek ancak Türkiye’yi felakete sürükleyecektir. Artık sadece bu alışveriş mağazalarına dayalı ve dış borç alınarak yapılan lüks apartmanlara dayalı ekonominin tasfiye edilmesi, üretime dayalı, ihracata dayalı bir ekonomik modelin yaşama geçirilmesinin zamanı geldi geçiyor. Milliyetçi hareket Partisi muhakkak bunu sağlayacaktır” şeklinde konuştu.

AKP’nin ciddi bir panik içerisinde olduğunu, halka çeşitli hediyeler dağıtarak oy toplamaya çalıştığını söyleyen Özdağ,” AKP’nin Gaziantep’te seçmenlere Çamaşır makinesi gibi çeşitli hediyeler dağıtıyorlar. Bu iktidarın nasıl bir panik içerisinde olduğunu net bir şekilde anlatıyor. Gaziantep Halkı artık gerçeği gördü, bu nedenle de 7 Haziran’da sandıkta AKP’ye gereken dersi verecektir” dedi.

Mehmetçik Vakfı yararına kitaplarını imzaladı
MHP Gaziantep Milletvekili adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Sankopark’ta Mehmetçik Vakfı yararına düzenlenen imza gününe katılarak kitaplarını imzaladı. Kitapseverlerle bir araya gelen Özdağ, bir yandan kitaplarını imzalarken, bir yandan da vatandaşlarla Türkiye’nin içinden geçtiği kritik süreci değerlendirdi.
Prof. Dr. Ümit Özdağ, imza gününün ardından Ömer Ersoy Kültür Merkezi’nde Otistik Çocuklar yararına düzenlenen piyano resitaline katıldı.

Yavuzeli’nde kurban kesilerek karşılandı
Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP’ye katılım için gittiği Yavuzeli ilçesinde kurban kesilerek dualarla karşılandı. Partililerin yoğun ilgisi altında partiye katılanlara rozet takan Özdağ daha sonra esnaf gezisi yaparak MHP’ye 7 Haziran’da destek istedi.

Prof. Dr. Ümit Özdağ’ı karşısında gören esnaf ilçelerinde en büyük sorunun işsizlik olduğunu dile getirirken,” İşsizlik ilçemizin en büyük sorunu. Bu nedenle de bir çok insan göç etmek zorunda kaldı” diye dert yandı.
Özdağ ise MHP iktidarı ile gelecek yeni ekonomik programla üreten bir Türkiye bununla beraber daha çok iş imkanının önünün açılacağını ifade etti.
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *