ANASAYFA arrow right Siyaset

Savcı, tarafından soruşturma başlatıldı

Savcı, tarafından soruşturma başlatıldı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
Adana’nın Ceyhan ilçesinde silah ve mühimmat taşıdığı iddiasıyla durdurulan 3 TIR’a ilişkin TMK’nın 10’uncu maddesiyle görevli savcı, tarafından soruşturma başlatıldı. Tarsus– Adana–Gaziantep otoyolundan Ceyhan ilçesine giderken Sirkeli gişelerinde durdurulan TIR'lardaki malzemelerin savcılıkça “tutanakla” tespiti yapıldı. Savcılık, MIT'in malzemelerin kendilerine ait olduğunu belgelemesi üzerine soruşturmada ‘gizlilik’ kararı aldı. Konuyla ilgili Adana Valiliği “MIT’in rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır.” diye açıklama yaptı. 

Adana'da silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine dün durdurulan 7 TIR'dan aranan 3 TIR'lardaki malzemelerin savcılıkça tesbitinin yapıldığı, MİT'in malzemelerin kendilerine ait olduğunu belgelemesi üzerine soruşturmada gizlilik kararı verildiği anlaşıldı.
Kentte yaklaşık 5 saat süreyle gergin saatlere yol açan 3 TIR'ın aranması operasyonunun detayları gün ışığına çıktı.
Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile yetkili savcının arama kararı vermesinden sonra Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) Otoyolu'nun Ceyhan İlçesi Sirkeli Gişesi önünde durdurulması ile savcılık, valilik ve MİT arasında yoğun görüşme trafiğine neden oldu.
Savcının yanı sıra Vali Hüseyin Avni Coş, polis ve MİT'in üst düzey yetkilileri de arama bölgesine gitti. Savcı, yetkililerin sözlü açıklamalarına karşın aramayı sürdürürken yazılı belgeler ulaştırıldı. TIR'lardaki yükün MİT'e ait olduğuna ilişkin belgeler ulaşınca, yetkili savcı aramayı durdurdu. Şöförler ve diğer görevliler için de gözaltı işlemi yapılmadı.
TIR'lardaki malzemelerin tesbiti yapıldıktan sonra TIR'lar yoluna devam etti. Ancak malzemelerin niteliği ve yürütülen soruşturmanın gizli olması nedeniyle başka bir bilgi verilemeyeceği belirtildi.
Kentin başka bir noktasındaki TIR'da yapılan aramanın ise bu operasyon kapsamında olmadığı belirlendi.CHPAdana Milletvekili emekli büyükelçi Faruk Loğoğlu da yaptığı açıklamada, MİT'in yurt dışı operasyon yetkisi olmadığını, yurt içi operasyonlarda da koordinasyon yapılması gerektiğini savunarak, "Bu TIR'lar yurt içinde bir operasyon ile ilgili ise İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı bir koordinasyon yapamıyor mu?" diye sordu.
TIR’larda MİT görevlileri vardı
Adana Valiliği, Adana-Gaziantep otoyolunda durdurulan 3 TIR’da Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) rutin görevlerini yürüten personelinin bulunduğunu, gerekli incelemelerin ardından MİT personellerinin kontrol noktasından ayrıldığını açıkladı. 

Adana Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “19 Ocak 2014 günü Adana-Ceyhan istikametinde seyreden 3 araçta, Cumhuriyet Savcılığının talimatı ile yapılan kontrollerde, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın rutin görevlerini ifa eden personelin bulunduğu anlaşılmıştır” ifadeleri kullanıldı. 

Açıklamada, söz konusu personelin gerekli incelemenin ardından, rutin görevlerini yerine getirmek üzere kontrol noktasından ayrıldığı belirtildi.SHA

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *