ANASAYFA arrow right Siyaset

Sivil toplum kuruluşları demokrasinin en önemli bacağıdır

Sivil toplum kuruluşları demokrasinin en önemli bacağıdır
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Sivil toplum kuruluşları, demokrasinin en önemli bacağıdır.” dedi.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, “Sivil toplum kuruluşları, demokrasinin en önemli bacağıdır.” dedi.
Gaziantep Dedeman Otel’de, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından 21.’si gerçekleştirilen iftar yemeği Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.
İftardan sonra konuşan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, sivil toplum kuruluşlarının önemine değinerek, “Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’ni kuran, bu güne kadar getiren bütün herkese çok teşekkür ediyorum. Çünkü MÜSİAD’ın herhangi bir sivil toplum kuruluşu olmadığını, yaşadığımız bu süreçte, özellikle tsunamilerde, yaşanan sorunlarda, sıkıntılarda dönemsel yaşadığımız problemlerde bir bireyin, toplumun, sivil toplumun nasıl durduğu çok önemlidir. Güneşe, rüzgara, yağmura göre nasıl istikamette ilerlediği çok önemlidir. Güneş nereden doğarsa doğsun, rüzgar nereden eserse essin, yağmur nereden yağarsa yağsın, milletin yanında duran, milletin elinde duran ve milli iradeyi arkasına alıp, milletin duası ile yolunu ve yolumuzu aydınlatan değerli MÜSİAD’ın bütün üyelerine müteşekkir olduğumu ifade ediyorum” diye konuştu.
Bugün ulaşmaya çalıştığımız
Avrupa ülkeleri küçülüyor
Bakan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milli iradeyi hep arkamıza aldık. Milletin duasını çok önemsedik. Çünkü şunu gördük, ne zaman başımız sıkışsa, ne zaman daralsak, eyvah şimdi ne olacak dediğimizde o kör düğümü hep milletimiz açtı.Hükümet olarak orta vadeli planlar yaptık.Geldiğimiz noktada orta vadeli planlarımızı yaptık. 2023 vizyonumuzu, 2071 vizyonumuzu koyduk. Dünya küçülüyor. Bugün ulaşmaya çalıştığımız Avrupa ülkeleri küçülüyor. İşsizlikleri bizim işsizliklerimizin iki katına çıkıyor. Biz bunu nasıl başarıyoruz? Arkamızda sizler olduğunuz için. Sizler bütün dünya ülkelerine gidip müteşebbis ruhunuz ile bu anlayışınızı ufkunuzu, vizyonunuzu ve cesaretinizi gösterdiğiniz için zaten su nasıl akacağını bildiği için bize düşen şey o suyun akışındaki taşları kaldırmak oldu. Hamd olsun. Bugün 10 yılın sonunda birbirimizin gözüne kardeşçe bakıyor, birbirimizin elini güzel bir şekilde sıkıyoruz. Devlet millet dayanışmasını bütün ruhumuzda hissediyoruz. Kardeşlik hukukumuzu geliştiriyoruz ”ifadelerini kullandı.

İhracatta başarılı Gaziantep şirketlerini kutlayarak sözlerine başlayan MÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Reyhanlıda bombalar, çözüm sürecinin başarılı olacağı anlaşılınca patladı. Ülkemizin ekonomi tarihinde birçok başarının aynı anda gerçekleştiği bir Mayıs ayını yaşadık. Önce not artışı, daha sonra hazine garantisi istenmeyen 20 milyar dolarlık bir nükleer santral, 3. köprü, 22 milyar Euro’luk bir havaalanı, IMF’ye borcumuzun ödenmesi ile birleşti. Faizler yüzde 4.6 ile en düşük seviyeye inerken, açıklanan işsizlik rakamları da yüzde 8.8 ile en aşağıya gelmiştir. Büyüme de beklenenin üzerinde gerçekleşti. Tam da bu sırada Gezi Parkı bahane edilerek başlatılan olaylarda ülkemizin finans kurumları piyasaları kamu maliyesi, yönetilme biçimi, insanlarımızın tahammülü test edildi. Piyasalarda bir belirsizlik oluşunca, gecelik faizlerin yüzde 7 bin 200 lira fırladığı bir Türkiye’den, tepe takla gidecek diye ellerini oluşturanlara inat kolay lokma olmadığını gösteren bir Türkiye’ye geldik. Elbette etkilendik ama bu etkilenmeler Türkiye’nin üstesinden gelebileceği bir boyuttadır.”
MÜSİAD Gaziantep Şube Başkanı Kurt Ali Kılçık ise başarılı bir ihracat grafiği yakalandığına dikkat çekerek, “Olumsuzluklara rağmen Temmuz ayında yüzde 15,8 artış ile 565 milyon 750 bin dolarlık ihracat gerçekleştiren ve 2002-2012 yılında ilk bin ihracatçı arasına giren 75 ihracatçımızı canı gönülden kutluyorum. Sayılarının artmasını temenni ediyoruz. Geçtiğimiz ay açıklanan Türkiye’nin ilk 500 büyük firması arasına girmeyi başaran 21 şirketimizi tebrik ediyor, onlara da başarılarının devamını diliyorum. Bu 21 şirketten 8 tanesi Gaziantep MÜSİAD şube üyesidir” ifadelerini kullandı.
Mısırda yaşanan olaylarla ilgili değerlendirme yapan Kılçık, Mısır’da yaşanan olayları kınadıklarını ifade etti.İHA
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *