ANASAYFA arrow right Siyaset

Sorulmamış bir hesap kalmayacak

Sorulmamış bir hesap kalmayacak
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, “Bu güzel ve acılarla dolu ülkemizde hukukun üstünlüğünü,
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, “Bu güzel ve acılarla dolu ülkemizde hukukun üstünlüğünü, demokrasinin gelişimini ve yaşam değerlerini savunmak için sorulmamış bir hesap kalmayacaktır” açıklamasında bulundu.
TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi adına yapılan açıklamada, son günlerde yayımlanan bazı haber ve yazılarda Mimarlar Odası’nı hedef alan, karalama ve tehdit içeren açıklamalarda bulunulduğu belirtildi. “Oda’nın asli görevlerini yapmak yerine kişi ve kurumlara bağlı olarak taraflı davrandığı; Mimarlar Odası Karaköy hizmet binasının kaçak olduğu gibi mesnetsiz ve hukuki dayanaktan yoksun haberlerin basında yer aldığı” aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Kamu kurumu niteliğinde meslek odalarının anayasal hak çerçevesinde kamu yararı amacıyla açtığı davalarla yürüttüğü hukuk mücadelesinin gücünü zayıflatma amaç ve gayreti içine giren yandaşların iftira, suç isnatları ve hakaretlerinin yine yargı kararlarıyla karşılığını bulacağına inanıyoruz. Bu içerikteki haber ve yazılar nedeniyle gerek TMMOB ve Odalar gerekse yöneticiler olarak suç duyurularında bulunulmuş ve tazminat davaları açılmıştır. Açılan tazminat davalarından elde edilecek gelirler, İktidarın kent suçu niteliğindeki uygulamalarına, doğa ve kültür katliamlarına karşı, giderek masrafları artan hukuk mücadelemize kaynak olarak değerlendirilecektir.”
Şube binasının kaçak ya da ruhsatsız olmasının söz konusu bile olmadığı vurgulanan açıklamada, “Bu yönlü haberler tümüyle asılsız ve yalandır. Kaçak yapı; ruhsat alınmadan veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılan yapıya denir. Bu binanın iskan ruhsatı vardır ve ruhsattan sonra yapılan değişiklikler için ise tadilat projesi hazırlanmış ve belediyece onaylanmış projelerle başlanan tadilatlar devam etmektedir” denildi.

“Odamızın binasının ruhsatsız ve kaçak olduğu iddialarıyla algı operasyonu yapan bu kesimler her ne kadar bizleri hedef göstermek gayreti içinde ise de asıl amaçlarının yağma ve diktatörlük politikalarını sürdürmek olduğunu çok iyi biliyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada şöyle denildi:
“Basın etiği ile bağdaşmayan saldırılar nedeniyle; basın özgürlüğünü ve gerçek haberciliği hatırlatmak isteriz
Tehditlere ve baskılara boyun eğmeyeceğimizi 60 yıllık Oda tarihimizde açıkça gösterdik; bundan sonra da aynı anlayışla mesleğimiz, kentlerimiz ve ülkemiz için onurlu yürüyüşümüz yükselerek devam edecektir.
Nitelikli mimarlık ve planlama hizmetlerinin kamusal politikaların her düzeyinde yer alması için; toplumsal yaşam alanlarının ekonomik-siyasi rant alanı haline getirilmesine karşı mücadelemizi meslektaşlarımız, duyarlı toplum kesimleri, kamusal sorumluluk taşıyan kurum ve kuruluşlarla birlikte sonuna kadar sürdürmekte kararlıyız.
Odamız, yöneticilerimiz ve mücadelemizin saygınlığını toplum nezdinde karalama ve hedef göstermeye çalışan açıklamaları kınıyoruz. Her türlü hukuksuzluk ve hak gaspı karşısında demokrasi ve hukuk mücadelemiz kararlı bir şekilde sürdürülecektir.
Ve inanıyoruz ki; bu güzel ve acılarla dolu ülkemizde hukukun üstünlüğünü, demokrasinin gelişimini ve yaşam değerlerini savunmak için sorulmamış bir hesap kalmayacaktır.”ANKA
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *