ANASAYFA arrow right Siyaset

TIR’lar yine silah doluydu

TIR’lar yine silah doluydu
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01

TIR’lar yine silah doluydu
Adana'da jandarma ekiplerinin arama yaptığı TIR'lardan ikisinde mühimmat bulunduğu belirlendi. Ancak, Adana Valiliği’nin, “TIR’lar MİT’e ait” açıklamasından sonra yoluna devam etti. CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, "Adana-Antep yolunda durdurulan 3 TIR'da El Kaide'ye gittiği kesin olan silahlar bulunduğu haberleri geliyor” diye konuştu.
Bir ihbar üzerine ve Cumhuriyet Savcısının talimatıyla yapılan operasyonda jandarma ekipleri, Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) otoyolununun Ceyhan ilçesindeki Sirkenli Gişeleri'nde 3 Tırı durdurdu.Çok sayıda jandarmanın güvenlik önlemi aldığı aramada TIR’lardan 2'sinde mühimmat bulunduğu öğrenildi.
İlk incelemenin ardından TIR şoförleri olduğu belirtilen 3 kişi gözaltına alındı.
Araçlar detaylı arama için geniş güvenlik önlemleri altında Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

Mühimmat taşıdığı ihbarı alan güvenlik güçleri, otoyolda durdurdukları TIR'larda arama başlattı. Jandarma ekipleri silah ve mühimmat taşıdığı ihbar edilen 3 TIR'ı bugün öğle saatlerinde Tarsus- Adana- Gaziantep (TAG) otoyolunun Ceyhan Gişeleri'nde durdurdu. Çok sayıda jandarma TIR'larda arama başlattı. 3 tırın durdurulmasından sonra yapılan operasyonlarla operasyondaki tır sayısı 7'ye yükseldi.
Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolundan Ceyhan İlçesi'ne girerken, Sirkeli Gişeleri önünde durdurulan 3 TIR'da arama yapılmadan önce, bir dizi güvenlik önlemine başvuruldu. Jammerler ile sinyal kesme uygulaması yapıldı, patlama ihtimaline karşı önlem alındı.
Brandaları açılan TIR'ların ilk incelemesinin ardından 3 şoför, kelepçelenerek gözaltına alındı. TIR'lar detaylı aramadan geçirilmek üzere otoyol gişelerinden daha güvenli bölgeye götürüldü.
Adana'da daha önce de 1 TIR ve 2 otobüste mühimmat ele geçirilmişti. Hatay'da da bir TIR savcılık kararı ile aranmak istenmiş, ancak MİT'e ait olduğu belirtilerek aranmasına engel olunmuştu. Bu da tartışmalara neden olmuş, TIR'ın aranmasını isteyen savcı başka göreve atanmıştı.
Adana'da, yükünde silah ve mühimmat olduğu ihbarı üzerine Tarsus- Adana Gaziantep otoyolu Ceyhan gişeleri yakınlarında 3 TIR'ın durdurulup aranmasıyla başlatılan operasyonda, aranan TIR sayısı 7'ye çıktı.
Ceyhan gişeleri yakınında 3 TIR'a el konulmasından yaklaşık 2 saat sonra bu kez Tarsus- Adana- Gaziantep otoyolunu Adana Havaalanı'na bağlayan Öğretmenler Bulvarı'nda bir TIR daha durdurularak aranmaya başladı.
Bölgede silah yüklü olarak başka TIR'ların da geçiş yapacağı ihbarı üzerine bir çok noktaya kaydırılan operasyonda aranan TIR sayısı 7'ye yükseldi.


CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, silah olduğu iddiasıyla bugün Adana'da durdurularak arama yapılan TIR'larla ilgili twitter hesabından attığı tweetlerle silahların El-Kaide terör örgütüne gittiğini öne sürdü. Aygün'ün atığı tweetlıer şöyle:"Adana-Antep yolunda durdurulan 3 TIR'da El Kaide'ye gittiği kesin olan silahlar bulunduğu haberleri geliyor. Jandarma şu an arama yapıyor, bu performansıyla Tayyip 'Teröre destek veren liderler' listesine girmesi gereken en büyük aday durumunda. Suriye'nin Türkiye'yi BM'ye şikâyet ettiği de düşünüldüğünde Tayyip Erdoğan Türkiye'de Yüce Divan'ı bile arayacak gibi görünüyor. AKP'li milletvekilinin 'Allahın vasıflarını taşıyor' dediği Tayyip'in sonu çok kötü olacak."SHA

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *