ANASAYFA arrow right Siyaset

‘’Türkiye AB’de olmalı’’

‘’Türkiye AB’de olmalı’’
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.00
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.00
Litvanya Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Türkiye’de 5 ilde fahri konsolosluklarının bulunduğunu belirtti.

‘’Fahri konsoloslarımız ilişkilerimizi güçlendiriyor’



Litvanya Ankara Büyükelçisi Kestutis Kudzmanas, Türkiye’de 5 ilde fahri konsolosluklarının bulunduğunu belirterek, ‘’Fahri konsoloslarımız ilişkilerimizi güçlendiriyor. Türkiye ile Litvanya arasında işbirliğini en üst seviyelere çıkarma hedefindeyiz’’ dedi.

İki ülke arasında ticaret, teknoloji, eğitim, kültür, turizm alanlarında birçok iş birliği projelerini hayata geçireceklerini belirten Kudzmanas, geçtiğimiz günlerde Mersin Fahri Konsolosu olarak göreve başlayan Mersinli işadamı Armağan Öner ile birlikte yaptığı değerlendirmede iki ülkenin özelliklerine dikkati çekti.

Türkiye’de İstanbul, Bursa, Antalya ve İzmir’den sonra Mersin’de de fahri konsolosluklarının bulunduğunu ifade eden Büyükelçi Kestutis Kudzmanas, Mersin’i yakından takip ettiklerini, deniz ülkesi Litvanya ile deniz kenti Mersin arasındaki işbirliğini Armağan Öner’in destekleriyle çok iyi noktalara getireceklerini kaydetti.


Kudzmanas, ‘’Zaten sayın Armağan Öner, Türkiye’nin yanı sıra Litvanya’da bilinen, tanınan bir kişi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Litvanya’ya geldiğinde Armağan bey de gelmişti ve çok önemli ticari forum düzenlendi. Sayın Armağan Öner’in fahri konsolosluğumuzu üstlenmesi bizi çok mutlu etti’’ dedi.

 

İki ülke arasındaki ticaret hacminin 420 milyon dolar olduğunu vurgulayan Kudzmanas, ‘’250 milyon dolar Litvanya’dan Türkiye’ye, 170 milyon dolar da Türkiye’den Litvanya’ya ihracat var. Ancak, Litvanyalı turistlerin turizm cenneti Türkiye. Her yıl 90 bine yakın Litvanyalı tatil için Türkiye’ye geliyor’’ diye konuştu.

 

Türkiye’nin AB’ye üyeliği’’


Litvanya’nın AB’ye başvurduktan 10 yıl sonra kabul edildiğini belirten Kudzmanas, bu süreçteki deneyimlerini Türkiye ile paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, ‘’Türkiye’nin AB’ye üyeliği bizi çok mutlu eder’’ dedi.

 


AB’ye üye olmak için birçok fedakârlıklara katlandıklarını anlatan Kudzmanas, ‘En büyük nükleer santral bizim ülkemizdeydi ancak, AB standartlarına uymadığı için kapatmak zorunda kaldık.Birçok fabrika iflas etti.Biz küçük bir ülke olduğumuz için kriterleri daha hızlı yerine getirdik.Ancak, Türkiye büyük bir ülke ve elbette bu kriterleri yerine getirmesi zaman alıyor’’ diye konuştu.






İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *