ANASAYFA arrow right Siyaset

Türkiye artık yolsuzlukların tahliye edildiği ve meşrulaştırıldığı bir ülke haline geldi

Türkiye artık yolsuzlukların tahliye edildiği ve meşrulaştırıldığı bir ülke haline geldi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ukrayna’da yaşananlara işaret ederek, gelişmeleri kaygı verici bulduklarını söyledi
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, “Türkiye artık yolsuzlukların tahliye edildiği ve meşrulaştırıldığı bir ülke haline geldi. Savcılar, mahkemeler tahliye kararı veriyor.Sanki bu insanlar gökten inmiş melekler, günah işlememiş, kul hakkı yememiş insanlar gibi ardı ardına tahliye ediliyor” dedi.
Loğoğlu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Ukrayna’da yaşananlara işaret ederek, gelişmeleri kaygı verici bulduklarını söyledi.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunması ve bunlara saygı gösterilmesi gerektiğini ifade eden Loğoğlu, herhangi bir dış müdahalenin özellikle Kırım’daki gerginlikler bahane edilerek oraya bir müdahalenin uluslararası hukuka aykırı olacağını, Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin ihlali olacağını ve bir saldırının bir savaş ilanı anlamına gelebileceğini söyledi. 

Loğoğlu, bu gerginliklerin Ukraynalılar tarafından çözülmesi gerektiğine de dikkat çekti. 
Rusya’nın Kırım’a belli ölçülerde doğrudan müdahale ettiği şeklinde bilgiler, haberler olduğunu ifade eden Loğoğlu, “Bu arada Dışişleri Bakanı Sayın Davutoğlu Ukrayna’ya gitti. Orada çok geniş yorumlarda, tavsiyelerde bulundu.Herhalde Ukrayna’nın Sayın Davutoğlu’nun verdiği akla ihtiyacı olmadığını buradan belirtmem gerek” dedi. 

Ukrayna meselesinin daha fazla tırmandırılmasının hiç kimsenin işine yaramayacağını vurgulayan Loğoğlu, şöyle devam etti: 
“Özellikle Rusya Federasyonunun işine yaramayacaktır. Gürcistan’daki tecrübeyi hatırlıyorsunuz. Kış olimpiyatlarında yeni bir yüz göstermeye çalışan Rusya yine geleneksel sayılan müdahaleci, sert, askeri güce rahatlıkla başvuran bir ülke imajını geride bırakmak istiyor ise Ukrayna’ya daha uluslararası hukuka saygılı bir biçimde Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne, egemenliğine saygılı bir biçimde hareket etmesi gerekiyor. Biz bu konularda uluslararası toplumun ve özellikle Rusya Federasyonunun çok daha dikkatli ve özenli hareket etmesi gerektiğini düşünüyoruz. 
Biz Kırım’da yaşayan bütün insanların hepsinin can ve mal güvenliği mukaddestir. Hepsine eşit muamele edilmelidir ama Türkiye’nin Türk halkının Kırım kökenli vatandaşlarımızın da bu hissiyatının herhalde Türk Hükümeti tarafından AKP tarafından bilinmesi ve bunun gereğine göre hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

“Türkiye artık yolsuzlukların tahliye edildiği ve meşrulaştırıldığı bir ülke haline geldi” ifadesini kullanan Loğoğlu şöyle devam etti: 
“Yolsuzluk adı üstünde hem ahlaka aykırı hem yasalara aykırı. Ama görüyoruz ki yolsuzluğun mazur gösterilmesi için başta Başbakan olmak üzere bütün hükümet yetkilileri devamlı söylemler geliştiriyorlar.Savcılar, mahkemeler tahliye kararı veriyor.Sanki bu insanlar gökten inmiş melekler, günah işlememiş, kul hakkı yememiş insanlar gibi ardı ardına tahliye ediliyor.
Sayın Bülent Arınç diyor ki bu tahliyeler vicdanları sızlatıyor.Hangi vicdan, hangi vicdandan bahsediyorlar. Vicdanı olan bir insan bu kadar mı konuşur.”
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü eleştiren Loğoğlu, “Anayasada belirtilmiş hangi yetkilerle donatıldığı Cumhurbaşkanının belirtilmiş. Cumhurbaşkanının sadece geri iade hakkı var, Anayasa Mahkemesine götürme hakkı var, niye yapmıyor bunları, niye kaçıyor, şirin gözükmek için mi kaçıyor, böyle şirinlik olmaz” dedi. 
Televizyonu açtığında Başbakan’ı hayretler içinde dinlediğini belirten Loğoğlu, “Bu ne umursamazlık” derken, “30 Mart yaklaşıyor. Orada herkes hanyayı Konya’yı görecek.Eskiden hep askeri darbe falan olurdu.Onlar geride kaldı.Şimdi köklü bir iktidar değişikliği sandıkta olacak” dedi. 

Bir basın mensubunun, “Ukrayna’daki gelişmelere ilişkin Türkiye’nin Kırım üzerinde bir hakkının doğacağı Küçük Kaynarca anlaşmasından kaynaklı iddialar var, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Loğoğlu, “Bu konuda fazla bir şey söylemeyeyim. Bu tür tarihe yönelik iddiaları bunlar tartışmalı konular.Ama Türkiye’nin sınırları bellidir, komşularımızın sınırları bellidir. Uluslararası hukuk çerçevesinde Türkiye’nin saygın bir ülke olarak bir hukuk devleti olarak hem kendisinin bu ülkelerin toprak bütünlüklerine saygı göstermesi hem de bu ülkelerin Türkiye’nin toprak bütünlüğüne, ulusal birliğine, egemenliğine saygı göstermesi gerekir” yanıtını verdi.SHA


İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *