ANASAYFA arrow right Siyaset

Türkiye’nin kurucu gücü CHP çözüm üretemiyor

Türkiye’nin kurucu gücü CHP çözüm üretemiyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.09
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultayı toplaması için çağrıda bulunarak, “Sayın Genel Başkan bir risk aldığını söylemişti
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultayı toplaması için çağrıda bulunarak, “Sayın Genel Başkan bir risk aldığını söylemişti. Bence ortada bir yenilgi var, bir hezimet var, böyle bir ortamda amacım partimi tartışmak, partimi yıpratmak değildir.Amacım çözüm üretmektir.Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydır.Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır” dedi.İnce, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kurultayı toplaması için çağrıda bulundu.
İnce konuşmasında özetle şunları söyledi: 
“Geldiğimiz bu noktada Türkiye’nin kurucu gücü CHP çözüm üretemiyor, derde derman olamıyor, umut olamıyor ve AKP’nin oluşturduğu bu gündemde savrulup gidiyor.
Yetkili organlar, karar organları gerek yerel seçimler öncesinde gerek cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde bu uyarılarımı yaptım ama karar organları artık işlevini yitirmiştir.CHP’nin üst organlarında bu konuşmaları yapmanın hiçbir anlamı yoktur. Bu organlar dayanışma, istişare etme, ortak aklı ortaya çıkarma karar alma organı olmaktan çoktan çıkmıştır. Bu organlar Sayın Genel Başkan’ın kimlerle aldığı belli olmayan kararlarını onay makamı haline gelmiştir.Bu organlarda itiraz söz konusu değildir sadece bir onay makamıdır.
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde 131 milletvekilinden hiçbiri, 81 il başkanından hiçbiri, 60 Parti Meclisi üyesinden hiçbiri sayın adayı önermemiştir ve hiçbirinin de bu adaydan haberi yoktur. 
Organlar çalışmadığı için ne yazık ki yanlış kararlar vermektedir.
Benim böyle bir ortamda itirazım şunlaradır.Bir; cumhurbaşkanı adayının tek başına belirlenmesidir.Benim haberim sizlerin sayesinde oldu, televizyondan öğrendim, milletvekilleri televizyondan öğrendi. İkinci itirazım sayın adayın partimizin önemli bir bölümüyle kan uyuşmazlığı olabileceğini düşünememektir.
Üçüncü itirazım tıpış tıpış gideceksiniz diyerek halkla inatlaşmaktır.Seçmen sandığa tıpış tıpış değil koşarak gitmelidir.Bunu yaratmak da parti yöneticilerinin başta da Sayın Genel Başkan’ın işidir.
Bir başka itirazım birinci turda bir çatı adayı göstermek matematik bilimine ters düşmektir.Aday kimle belirlendi, bunu öğrenmek benim hakkım.
Sayın Genel Başkan bir risk aldığını söylemişti.Bu risk nedir?Bu risk karşılığında ne olacaktır?Şimdi ben söylüyorum, bence ortada bir yenilgi var, bir hezimet var, böyle bir ortamda amacım partimi tartışmak, partimi yıpratmak değildir.Amacım çözüm üretmektir.Böyle bir ortamın çözümü, bu riskin bedeli kurultaydır.Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya çağırmalıdır. 
Ben sadece Genel Başkanıma değil, yıllardır tanıştığımız bir dostumuz bir abime sesleniyorum eğer yarıdan bir fazla imza toplandığı anda seçimli kurultay için orada kalmanıza gerek yok, bu sizi hırpalar, bu sizi yorar Sayın Genel Başkan. Ben abimin Sayın Genel Başkanımın bu duruma düşmesini istemem.Buna gerek yok. O zaman hemen istifa etmeniz gerekir. Sayın Genel Başkan partiyi kurultaya taşımalı.Bu hezimetin üzerine yanındaki arkadaşlarını dinlememelidir.Onların derdi bir daha Parti Meclisine seçilememek olabilir.
Ben bugünkü basında gördüğüm kadarıyla Sayın Genel Başkan’ın bu tür bir yaklaşım içerisinde olduğunu seziyorum.Yakında bir kurultay toplayacağını hissediyorum, öngörüyorum.Umarım dediğim gibi olur.Üçüncü seçeneğe işin kalmaması lazım.Üçüncü seçenek Sayın Genel Başkanı değerli abimizi üzer.
Bugün bu basın toplantısını yalnız yaptığımı sanmayın.Ben yalnız değilim.Tek başıma bu salona gelmedim. Benimle birlikte bu salonda CHP’nin vicdanı var. 
Benimle birlikte bu salonda Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimci, yenilikçi ruhu var. İsmet İnönü’nün kararlı, namuslu cesareti var. Bülent Ecevit’in dürüstlüğü, demokratik solculuğu car. Erdal İnönü’nün mütevazı beyefendi kişiliği sosyal demokratlığı var. Benimle birlikte bu salonda kapatılan, mallarına el konulan CHP’ni yeniden açan ve ayağa kaldıran Deniz Baykal var.”
CHP liderinden kurultayı toplamasını isteyen İnce, basın toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. 
“Olası kurultayda aday olacak mısınız?” sorusuna İnce, “Bir genel başkanlığa aday olacak kişi bunun kararını kendisi veremez. Buna kurultayımızın sorumlu delegeleri karar verir.Böyle bir zemin oluşursa buna o zaman bakarız.Yani aday olunmaz aday gösterilir kişiler.Her zaman taşın altına elimi sokarım. Bunun takdiri değerli delegelerindir” yanıtını verdi
“Grup başkanvekilliğinden istifa edecek misiniz?” sorusuna İnce, “Ben makam mevki peşinde değilim. Kimsenin beni uyarmasına gerek yok. Ben ne zaman neyin olacağını bilirim.Ben nezaketi de bilirim etiği de bilirim.Çok kısa süre içerisinde görürsünüz zaten.Buraya yapışmış falan değilim.Beni kimsenin uyarmasına gerek yok.Hezimet dememe yenilgi dememe kimsenin itirazı yok, itiraz grup başkanvekilliğime mi, onaysa o çok kolay, hallederiz onu, basit iş o. 
Kısa süre içinde zamanı gelecek zaten. Ben buraya yapışmış değilim” yanıtını verdi.ANKA



İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *