ANASAYFA arrow right Siyaset

Utanç duvarı örülmeye devam ediyor

Utanç duvarı örülmeye devam ediyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.00
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.00
Nusaybin ilçesi yakınlarında bulunan Suriye sınırına, güvenlik amacıyla örülen duvar çalışmaları sürüyor.
Nusaybin ilçesi yakınlarında bulunan Suriye sınırına, güvenlik amacıyla örülen duvar çalışmaları sürüyor.

Yeşilkent Mahallesi mevkiinde Suriye sınırına örülen duvar için kalıp dökümü ve demir yerleştirilmeye devam ediliyor. Duvarın temeli için demir ve kalıp çalışmaları sürerken betonu kuruyan bölgenin de kalıpları söküldü.
Öte yandan Suriye sınırına güvenlik gerekçesiyle örülen duvara karşı Nusaybin Belediye Başkanı Ayşe Gökkan'ın yaptı.
‘Lösemili Çocuklar Haftası’ etkinlikleri sürüyor
Pınar, Aile Kadın, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği başkan ve üyeleri tarafından ‘Lösemili Çocuklar Haftası’ etkinlikleri çerçevesinde GAÜN Tıp Fakültesi Onkoloji Hastanesi’nde tedavi görmekte olan lösemili çocuklar ziyaret edildi.
Çocuklar için hazırlanan özel programda çocuklara illüzyonist gösterileri düzenlenirken, lösemili çocuklar için hazırlanan özel yaş pasta hep birlikte kesildi.Dernek üyeleri kendi elleriyle küçük çocuklara ve hasta yakınlarına pasta ikram ederek onlarla uzun uzun sohbet etti.
Pınar, Aile, Kadın, Eğitim ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Esra Tiryakioğlu, derneklerinin henüz yeni kurulan genç bir dernek olduğunu ancak birçok sosyal sorumluluk projesine imza atmak için hazırlıklar yaptıklarını ifade ederek, “Lösemili Çocuklar Haftası etkinlikleri kapsamında bu gün Onkoloji Hastanesi’nde bulunan lösemili çocuklarımız için güzel bir program hazırladık. Gerek çocuklarla gerekse hasta yakınlarıyla yakından görüşme şansımız oldu.Bu çocuklar hepimizin çocukları ve onların morale ihtiyacı var. Sık sık ziyaret etmek ve onlarla yakından ilgilenmek zorundayız.Bizleri çok iyi karşıladılar ve düzenlediğimiz eğlence programıyla farklı bir zaman geçirdiler” dedi.
Pınar-Der tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında illüzyonistin yaptığı gösterilerle lösemili çocukların ilgi odağı olurken, gösterilere gönüllü çocukların katılması da dikkat çekti.
Suriyeli lösemili çocukların da tedavi gördüğü Onkoloji Hastanesi’nde Suriyeli küçük çocuklar tercüman aracılığıyla illüzyonistle iletişim kurarak gösterilere katıldı.
Mutlulukları gözlerinden okunan minik çocukların en büyük ihtiyacının ilgi ve sevgi olduğunu ifade eden Pınar Der Başkanı Esra Tiryakioğlu, “Bu çocuklar bizden ilgi, alaka ve sevgi bekliyor. Bunu çocuklarımızdan esirgemeyelim.Zaman zaman bu çocukları ziyaret ederek kederlerini paylaşıp onlara moral verelim” diye konuştu.
Sosyal sorumluluk projeleriyle eğitim odaklı çalışmalar için kolları sıvayan Pınar-Der, önümüzdeki günlerde başlatacağı kitap toplama kampanyasıyla okulların kütüphanelerine önemli destek verecek.
Pınar-Der’in önümüzdeki dönemle ilgili projeleri hakkında bilgi veren Başkan Esra Tiryakioğlu, “Ülke kalkınmasının temelinde nitelikli eğitim yatmaktadır. Biz dernek olarak özellikle kız çocuklarının okutulması yönünde çalışmalar yürüteceğiz ve önümüzdeki günlerde okul kütüphanelerinin zenginleştirilmesine yönelik yapacağımız kitap toplama kampanyası ile ihtiyacı olan okullarımızın kütüphanelerine bu kitapları göndereceğiz.Buna benzer eğitim odaklı birçok projeyi geliştirmek ve yaygınlaştırmak istiyoruz.2014 yılını eğitim yılı ilan ediyoruz. Çocuk, kadın, aile ve eğitim odaklı projelerimizle çalışmalarımızı yürüteceğiz” açıklamasını yaptı.İHA



İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *