ANASAYFA arrow right Siyaset

WSJ: Temmuz'da uçak hazırdı

WSJ: Temmuz'da uçak hazırdı
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 05.23
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 05.23
Brunson 12 Ekim'de serbest bırakılabilir Wall Street Journal gazetesi, Türkiye ve ABD'den yetkililere dayandırdığı haberinde ABD'li pastör Brunson'ın 12 Ekim'deki duruşmada serbest bırakılabileceğini yazdı.
Brunson 12 Ekim'de serbest bırakılabilir
Wall Street Journal gazetesi, Türkiye ve ABD'den yetkililere dayandırdığı haberinde ABD'li pastör Brunson'ın 12 Ekim'deki duruşmada serbest bırakılabileceğini yazdı.
Wall Street Journal (WSJ) gazetesi ABD'li Rahip Andrew Brunson ile ilgili yeni bir kulis haber yaptı.
Daha önce ABD Başkanı Donald Trump ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Brunson ve o dönem İsrail'in elinde tutuklu bulunan Ebru Özkan konusunda pazarlık yaptığını yazan gazete, Brunson'ın serbest kalması için bir sonraki duruşmayı işaret etti.
İstanbul'dan David Gauthier-Villar, Washington'dan Dion Nessenbaum imzalı haberde Türkiye'den yetkililerin kaynak gösterildiği bilgiler yer aldı.
Türkiyeli yetkililer gazeteye 12 Ekim'de tekrar hakim karşısına çıkacak olan Brunson'ın serbest bırakılması için "Olası bir sonuç" ifadelerini kullandı.
"Hala aynı noktadaysak yükleneceğiz"
Habere göre ABD'li yetkililer de Trump yönetimine pastörün Türkiye'deki ekonomik çalkantılar nedeniyle serbest bırakılacağını söyledi. ABD'li bir yetkili Ekim ayını işaret ederek şunları söyledi:
"Ekim'e geldiğimizde hala aynı noktadaysak, Türklere yükleneceğiz. Fakat şu an kritik bir noktadayız ve köşeye sıkıştırmak istemiyoruz."
Gazeteye konuşan ABD'li yetkililer yine de 'bir kutlama için erken' olduğunu belirterek "Erdoğan da aynı Trump gibi fikirlerini sıklıkla ve son dakikada değiştirmesi ile biliniyor" ifadelerini kullandı.
Temmuz ayında uçak hazırdı
Öte yandan gazete daha önceki 'pazarlık iddialarıyla' örtüşen bir başka iddia daha ortaya attı.
Habere göre ABD'li yetkililer Brunson'ın serbest kalacağından o kadar eminlerdi ki Almanya da bir uçak Brunson'ı Türkiye'den almak için hazır bekliyordu. Ancak Brunson için 25 Temmuz'da tutukluluğa devam kararı verildi.
Gazete Türkiye'de FETÖ suçlamasıyla tutuklu bulunanlar arasında NASA'da ABD vatandaşı bilim insanı Serkan Gölge hakkında da görüşlere yer verdi.
Gazete "Erdoğan yönetimine yakınlığıyla bilinen avukat Selman Öğüt, burada da Brunson davasına benzer bir rota izlenebileceğini belirtti" ifadelerini kullandı.
Gölge Şubat ayında 7.5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Gölge, cezaya Adana'daki mahkemede itiraz etmişti. Mahkeme Gölge'yi serbest bırakması ancak cezasını 5 yıla düşürdü ve terör örgütü üyeliği mahkumiyetini terör örgütüne yardım etmeye çevirdi.
Ancak Öğüt habere göre Brunson'ın serbest bırakılmasını şu ön koşula bağladı:
"Arkalarına yaslanmalı ve rahat olmalılar (ABD'li yetkililer), aksi halde bu kısır döngü devam eder. Eğer ben hakim olsaydım, 'bunu yap, şunu yap' şeklinde emir almayı kabul etmezdim. Amerika benim patronum değil." (PT)
İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *