ANASAYFA arrow right Siyaset

“Yardımlar neden Kızılay üzerinden yapılmıyor?”

“Yardımlar neden Kızılay üzerinden yapılmıyor?”
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.01
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.01
CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ, kamuoyuna “IHH ve El Kaide operasyonu” olarak yansıyan operasyondan sonra konuyu meclise taşıyarak İçişleri Bakanı Sayın Efkan Ala’ya ”insani yardımları neden Kızılay üzerinden yapılmıyor” diye sordu.
CHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Üyesi Ali Serindağ, Van, Kilis ve Gaziantep dahil 6 ilimizde yapılan “El Kaide ve IHH operasyonu” ile bir kez daha gündeme gelen Suriye’ye yönelik “insani yardım” konusunu yazılı bir soru önergesi ile TBMM gündemine taşıdı.

İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya “Suriye’ye yapılan insani yardım hangi araçlarla (Kamyon, TIR, uçak, gemi vb.) yapılmıştır” diye soran Serindağ, “Suriye’de iç savaştan olumsuz etkilenen insanlara yardım yaptığı söylenen “Sivil Toplum Kuruluşları” gönderdikleri malzemeler hakkında resmi makamlara bilgi vermekte midirler? Bu malzemeler Suriye’de kimlere veya hangi kuruluşlara teslim edilmektedir” diye de sordu.

Soru önergesinde Türk Kızılay’ını da gündeme getiren Serindağ, İçişleri Bakanı’na “Yardımlarla ilgili spekülasyonları ve tartışmaları ortadan kaldırmak için ülke içi ve dışı yardımların bütün organizasyonunda ve koordinasyonunda Türk Kızılay’ını doğrudan kullanmayı düşünüyor musunuz” diye sordu.

Soru önergesinin tamamı şöyle:
Uzunca bir süredir Suriye’ye yönelik “insani yardım” konusunun biçimi ve içeriği ile ilgili kuşkular basının ve kamuoyunun önemli gündemlerinden biridir. Geçtiğimiz günlerde Hatay’da durdurulan ve aranmasına izin verilmeyen TIR’ın “Suriye’deki Türkmenlere insani yardım yaptığı” açıklanmıştı. Dün 6 ilimizde yapılan ve basına “IHH ve El Kaide operasyonu” olarak yansıyan operasyon da bir kez daha yardım konusunu gündeme taşıdı.
Bu çerçevede;
1) “İnsani yardım” kapsamına hangi kalemler girmektedir?
2) Bugüne kadar Suriye’ye yapılan insani yardımın toplam maliyeti nedir?
3) Suriye’ye yapılan insani yardım hangi araçlarla (Kamyon, TIR, uçak, gemi vb.) yapılmıştır? Yıllara göre dökümü nasıldır?
4) Suriye’de iç savaştan olumsuz etkilenen insanlara yardım yaptığı söylenen “Sivil Toplum Kuruluşları” gönderdikleri malzemeler hakkında resmi makamlara bilgi vermekte midirler? Bu malzemeler Suriye’de kimlere veya hangi kuruluşlara teslim edilmektedir? Bu malzemelerin hedeflenen insanlara ulaştırıldığından emin misiniz?
5) Suriye’de yaşanan iç savaştan dolayı mağdur durumda olan insanlara yönelik yapılan yardımlarda ülkemizin resmi yardım kuruluşu Türk Kızılay nasıl değerlendirilmektedir? Yapılan yardımlarda Türk Kızılay’ın rolü nedir?
6) Yardımlarla ilgili spekülasyonları ve tartışmaları ortadan kaldırmak için ülke içi ve dışı yardımların bütün organizasyonunda ve koordinasyonunda Türk Kızılay’ını doğrudan kullanmayı düşünüyor musunuz?


İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *