ANASAYFA arrow right Siyaset

Yargı ne kadar bağımsız göreceğiz bakalım!

Yargı ne kadar bağımsız göreceğiz bakalım!
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.56
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.56
AKP’li bakan ve vekillerin çok ağı hakaretlerine maruz kalan Kamer Genç tazminat davası açtı
AKP’li bakan ve vekillerin çok ağı hakaretlerine maruz kalan Kamer Genç tazminat davası açtı

-CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında 20 bin TL, AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan hakkında da 100 bin TL tazminat davası açtı. Genç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na Aslan hakkında suç duyurusunda da bulundu. 
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan hakkında dava açtığını açıkladı. 

Aslan hakkında 100 bin TL, Başbakan hakkında 20 bin TL tazminat davası açtığını belirten Genç, “Tayyip Erdoğan’ın beni linç etmek için sarf ettiği sözlerden dolayı da dava açtım. Ben o tazminatları alırsam Tunceli’deki gençlerin okumasında katkısı bulunan Tunceli Vakfına bağışlayacağım. Bir de Türkan Saylan’ın vakfına bir kısmını bağışlayacağım” diye konuştu. 
“Tayyip Erdoğan sözünün eri ise istifa etmesi lazım” diyen Genç, şöyle devam etti: “Ağır ve bizim ülkemizde bu laflar sarf edildiği takdirde karşı tarafı cinayet işlemeye sevk edecek ağırlıktaki hakareti yapan kişiyi bu çatı altına getirdiğine göre Tayyip Erdoğan sen istifa ediyor musun? Eğer hakikaten sözüne güvenilir bir insansan. Sözünün eriysen senin bu laflardan dolayı çünkü onu buraya getiren sensin, istifa etmesi lazım.”
Genç, Aslan hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu da ifade etti. Genç, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunda, “Zeyid Aslan tarafından işlenmiş hakaret suçu milletvekili olmam nedeniyle kamu görevlisine karşı işlenmiş bir suçtur ve ağırlaştırıcı nedenler mevcuttur. Ayrıca TBMM Genel Kurul kürsüsünde tüm milletvekilleri ve basının yer aldığı bir esnada Meclis TV yayını açık iken alenen işlenmiş bir suçtur. Hakaret ve tehdit suçları nedeniyle onur ve haysiyetime yapılan bir saldırı olarak manevi bütünlüğümün yıpranmasına neden olmuştur. Açıklanan nedenlerle zarar gördüğüm ve işlendiği aleni olan suçlar nedeniyle suç duyurusunda bulunma zorunluluğum doğmuştur” dedi.
Genç, suç duyurusunda, Genel Kurul tutanaklarını, basında yer alan fotoğraf ve haberleri ve tanık olarak da milletvekilleri Mahmut Tanal ve Aykan Erdemir’i gösterdi. 
Genç, suç duyurusunda, “Re’sen tespit edilecek nedenlerle, belirtilen şüpheli hakkında soruşturma yapılarak, kovuşturma açılmasını, Türk Ceza Kanununu ihlal eden şüphelinin cezalandırılmasına karar verilmesini saygılarımla arz ederim” dedi. 
Genç, Ankara Nöbetçi Asliye Hukuk Mahkemesine Başbakan hakkında açtığı dava dilekçesinde de, “Hakaret suçuna bağlı olarak 20.000-TL manevi tazminatın olay tarihinden itibaren işletilecek yasal faizi ile birlikte davalıdan alınarak tarafıma ödenmesine, hukuka aykırı saldırının tespitine karar verilmesi istemidir” dedi. 
Genç, dilekçesinde hem şahsına ve hem de milletvekilliği görevine alenen hakaret edildiğini ve kamuoyu önünde küçük düşürülerek itibarıyla oynandığını söyledi. 

Genç, Aslan hakkında açtığı dava dilekçesinde de, “Hakaret suçuna bağlı olarak 100 bin TL manevi tazminatın olay tarihinden itibaren işletilecek yasal faizi ile birlikte davalıdan alınarak tarafıma ödenmesine, hukuka aykırı saldırının tespitine karar verilmesi istemidir. Hakaret ve tehdit suçları nedeniyle onur ve haysiyetime yapılan ağır ve tahammül edilmez saldırı manevi bütünlüğümün yıpranmasına neden olmuştur. Telafisi imkansız olan manevi zararımın bir nebze dahi olsa hafifletilebilmesi için zarar gördüğüm ve işlendiği aleni olan suçlar nedeniyle manevi tazminat talep etme hakkım doğmuştur. Bu mağduriyetimin giderilmesi ve hukuka aykırı saldırının tespiti için dava açma zorunluluğum ortaya çıkmıştır” dedi.SHA

İlginizi Çekebilir
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
Ankara'da tarihi gün: 6 muhalefet partisi liderleri imzayı attı
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti, DEVA ve Gelecek Partisi genel başkanları, “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'' üzerine Ankara'da bir araya geldi. Liderler...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
Altı muhalefet partisinin açıkladığı Mutabakat Metninde 25 kritik madde
CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Gelecek Partisi, Demokrat Parti ve DEVA Partisi'nin aylardır süren “Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” çalışmasında uzlaştıkları Mutabakat...
#Siyaset / 28 Şubat 2022
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
6 parti, parlamenter sisteme dönüş çalışmasını kamuoyu ile paylaşacak
Ekim ayından bu yana hazırlığı devam eden metin 3 bölümden oluşuyor. İlk bölümde parlamenter sisteme dönüşün nedenleri anlatılacak.
#Siyaset / 27 Şubat 2022
DEVA Partisi’ne katıldılar
DEVA Partisi’ne katıldılar
Aslen Halfetili olan ve Şehitkamil ilçesinde ikamet eden Arslan ailesi 8 Şubat Mahallesinde bir salonda düzenlenen törenle AK Parti’den istifa ederek DEVA Partisi’ne katı...
#Siyaset / 18 Şubat 2022
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
6 partinin genel başkanları 12 Şubat'ta bir araya gelecek
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Güçlendirilmiş parlamenter sistemin son hali için Genel Başkanımızın daveti üzerine 6 partinin genel başkanları 12 Şubat Cumartesi günü bir aray...
#Siyaset / 06 Şubat 2022
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
Milletvekilleri, vatandaşın fatura sıkıntısını dile getirdi
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, önceki gün partisinden bir grup milletvekiliyle gerçekleştirdiği kahvaltılı toplantının ana gündemi ekonomiydi...
#Siyaset / 04 Şubat 2022
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *