ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

“Misak-ı Milli ve Güney Hattı Sempozyumu” yapıldı

“Misak-ı Milli ve Güney Hattı Sempozyumu” yapıldı
YAYINLAMA: 17 Aralık 2021 / 20.30
GÜNCELLEME: 17 Aralık 2021 / 20.30
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Üniversitesi’nin (GAÜN), Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlediği “Uluslararası Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü Yılında Misak-ı Milli ve Güney Hattı Sempozyumu”nun açılış töreni yapıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan Gaziantep’in Kurtuluşu’nun 100’üncü Yılı Etkinlikleri kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Gaziantep Valiliği, Gaziantep’i Geliştirme Vakfı’nın (GAGEV) koordinasyonunda, Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda birçok etkinlik yapılmaya devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir ve GAÜN iş birliğinde Milli Savunma Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı destekleriyle hazırlanan 17-19 Aralık tarihleri arası yapılacak “Uluslararası Gaziantep’in Kurtuluşu’nun Yüzüncü Yılı’nda Misak-ı Milli ve Güney Hattı Sempozyumu” GAÜN Mavera Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle açıldı. Açılış töreni konuşmaları sonrası sempozyum oturumlarına geçildi.

Prof. Dr. Bünyamin Kocaoğlu, “Antep Savunması’nı ve orada yaşananları dinlerken, bir gelecek vizyonu ve bu topraklarda hangi acıların yaşandığını, felaketler karşısında bu milletin bütün varlığını, her şeyi ile kendisini nasıl ortaya koyduğunu görerek, duyarak gelecek kuşaklara iletilecek” diye aktardı.

Doç. Dr. Yüksel Özgen de konuşmasında tarihsel sürecini anlatarak,“Tarihi boyunca hiçbir zaman esarete ve işgale rıza göstermeyen Türk milleti Mustafa Kemal Paşa’nın liderliğinde vermiş olduğu mücadele ile ebediyete kadar yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti Devletini kurmuştur” diye konuştu. Konuşmasında toplumsal hafızaya değinerek sempozyumun toplumsal hafızaya destek olacağının altını çizdi. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *