ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Alman turistler anıt mezarları gezdi

Alman turistler anıt mezarları gezdi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.09
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.09
Almanya’dan Gaziantep’in Araban ilçesine gelen Alman turistler Roma döneminde kalma anıt mezarları yerinde inceledi.
Almanya’dan Gaziantep’in Araban ilçesine gelen Alman turistler Roma döneminde kalma anıt mezarları yerinde inceledi.
Gaziantep’in Araban İlçesine bağlı Elif, Hisar ve Hasanoğlu mahallelerindeki üç adet Roma döneminde kalma tarihi anıt mezarları görmek için Almanya’dan Araban ilçesine gelen iki Alman turist Frank Sitter ile Carolin Ritzmann Arabanlı Fazlı Turan’ın tercümanlığında ilçedeki gazetecilerle birlikte tarihi Anıt Mezarları tek tek gezdi. Anıt mezarları yerinde gören turistler anıt mezarın mimarisine ve yapılan restorasyon çalışmalarına hayran kaldıklarını belirtti.
Anıt mezarların restorasyon işi AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın çabası sonucu 6 yıllık çalışma kapsamında Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresinin sağladığı bütçe ile yapıldı. Anıt mezarları yerinde gören Alman Sitter ile Carolin gün boyu incelemelerde bulundu. Turistler yok olma tehlikesi ile karşı karşıya olan üç tarihi eserin kurtarılıp tarih turizmine kazandırılması için emek veren Vali Erdal Ata’ya ve AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan’a teşekkür etti.
Araban İlçesi sınırlarında yer alan üç anıt mezar askeri ve ticari anlamda Fırat’a paralel olarak kuzey-güney yönünde ve batıdan doğuya Fırat’a doğru gelen çok önemli iki yolun kavşağında yer almaktadır. Roma döneminde bölgedeki zengin, asil, üst düzey yönetici veya yüksek rütbeli asker kişiler için yapılmış olduğu düşünülmektedir.İHA

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *