ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

“Bozkır Nefesi” adlı Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi

“Bozkır Nefesi” adlı Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından, kültür ve sanat günleri kapsamında
Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Türk Musikisi Devlet Konservatuarı öğrencileri tarafından, kültür ve sanat günleri kapsamında “Bozkır Nefesi” adlı Türk Halk Müziği Konseri GAÜN Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
GAÜN Öğr. Gör. Hüseyin Kaynak’ın şefliğini yaptığı konserde, bozkırın tezenesi olarak tanınan Neşet Ertaş ve Aşık Veysel’in eserleri seslendirildi. Bozlak ve halay havalarının yoğun olarak seslendirildiği gecede, “Avşar Bozlağı, Bağa gel bostana gel, Karakolda doğru söyler mahkemede şaşar” adlı çok sayıda türkü söylendi. GAÜN Türk Halk Oyunları Bölümü öğrencilerinin sunduğu gösteri salonun beğenisini kazanırken ‘Aşuk maşuk oyunu’ ise izleyenlerden büyük alkış aldı.

“Bozkır Nefesi” adlı konserin Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ikinci öğretim öğrencilerinin ilk konseri olduğunu belirten Şef Öğr. Gör. Hüseyin Kaynak, “İç Anadolu ve Orta Anadolu’dan türkülerimiz, uzun havalarımız var. Karacaoğlan’ın bestelediği şiirleri Karacaoğlan’a ait ve çeşitli halk müziği üstatlarından oluşan eserlerimiz var. Öğrencilerimizin büyük bir titizlikle hazırladığı bu konserde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.
Konserin sonunda GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu ile Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Sanatçı Öğr. Elm. Dr. Hakan Tatyüz tarafından Öğr. Gör. Hüseyin Kaynak, Öğr. Gör. Ersin Yıldırımer ve Öğr. Gör. Mustafa Balçın’a çiçek takdim edilirken orkestraya da karanfil dağıtıldı. Arzu Bulut
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *