ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Dali sergisinde son gün

Dali sergisinde son gün
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 03.59
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 03.59
Sanat Galerisi’nde açılan ‘’Zodyak’’ adlı sergisi, üç hafta boyunca sanatseverlerin yoğun ilgisiyle kar şılaştı.
Modern resmin en büyük öncülerinden ‘’dahi ressam’’ Salvador Dali’nin Sanko Sanat Galerisi’nde açılan ‘’Zodyak’’ adlı sergisi, üç hafta boyunca sanatseverlerin yoğun ilgisiyle kar şılaştı.
Dali’nin, Sanko Holding’in sponsorlu ğunda gerçekleştirilen ‘‘Zodyak’’ sergisi, Gaziantep’in yanı sıra, çevre illerden sanatseverler tarafından da büyük beğeni topluyor.
Küratörlüklerini Fahri Özdemir ve İbrahim Karaoğlu’nun gerçekleştirdiği sergide, Salvador Dali’nin 8’i alüminyum baskı, 4’ü çinko baskı ve 13’ü taş baskı eserlerinden oluşan toplam 25 özgün baskısı yer alıyor.
Sergilenen tabloların dünyanın en b üyük müzelerinden temin edilerek getirildiğini belirten Fahri Özdemir ‘’Bu tür sergileri dünyada devletler ve başbakanlıklar açıyor. Ülkemizde ise Sanko bu işi gerçekleştirerek büyük bir işe imza attı’’ dedi.
‘’Gaziantep için çok büyük şans” dediği serginin daha önce İstanbul, Ankara ve İzmir’de açıldığın ı anımsatan Özdemir, diğer ülkelerde bu tür sergilere ücret ödenerek girilirken Gaziantep’te ücretsiz gezilebileceğini söyledi.Arzu Bulut

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *