ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Müzeleri bir günde bin 163 kişi gezdi

Müzeleri bir günde bin 163 kişi gezdi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.25
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.25
Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Müzeler Günü”nü çeşitli etkinliklerle kutladı
Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Müzeler Günü”nü çeşitli etkinliklerle kutladı
Bu kapsamda hafta dolayısıyla vatandaşlar bir günlüğüne de olsa belediye bağlı müzeleri ücretsiz gezebildi. Müzeleri bir gün içerisinde yaklaşık bin 163 kişi ziyaret etti.
Ziyaretçileri kapıda karşılayan çocuk rehberler, onları müzeleri gezdirerek müzeler hakkında bilgi verdi. Çocuk ziyaretçiler için de müzelerde açık hava sanat atölyeleri yapıldı.
Ülkemizdeki doğa ve kültürel varlıklarımızın tanıtılması, korunması, müzelerimizin tanıtılarak milli kültür ve tarih bilincinin zenginleştirilmesi, özellikle okul çağındaki çocukların bilgilendirilmesine yönelik düzenlenen etkinliklerde, ayrıca eğitmenler tarafından müzeler günü ve Gaziantep’te yer alan müzelerle ilgili bilgilerde paylaşıldı.

Öte yandan Zeugma Mozaik Müzesi’nde gerçekleştirilen 1. Zeugma Kültür Sanat Şenliği’nde de müzelerin tanıtımı için stantlarda çeşitli aktiviteler düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Müzeler ve Kütüphaneler Şube Müdürlüğü, ayrıca Zeugma ve Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nde (MUSEM) Gaziantep mutfağı hakkında sunumlar yaptı. Arzu Bulut
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *