ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Primemall “Peçiç”e tekrar hayat veriyor

Primemall “Peçiç”e tekrar hayat veriyor
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.27
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.27
Eski ramazanları yeniden yaşamak isteyenler için geçmişe ışık tutmaya karar veren Primemall Gaziantep,
Eski ramazanları yeniden yaşamak isteyenler için geçmişe ışık tutmaya karar veren Primemall Gaziantep, kentin en eski oyunlarından “Peçiç”e tekrar hayat veriyor. Kadınlar ramazan boyunca Primemall Gaziantep’te düzenlenecek Peçiç Turnuvası’na katılarak unutulmuş bir geleneğe hayat verirken turnuvanın ödülü olan tek taş kolyeye sahip olmak için de kıyasıya yarışacaklar.

Unutulmaya yüz tutmuş ramazan geleneklerini gün ışığına çıkaran Primemall Gaziantep ziyaretçilerini, şehrin geleneksel oyunu Peçiç ile Ramazan Sokağı’nda buluşturuyor. Bu yıl ikincisini gerçekleştirdiği Ramazan Sokağı’nda “eski ramazanları” canlandıran Primemall Gaziantep, “Peçiç” oyunu ile unutulmaz hatıralara tekrar vücut kazandıracak. Karelere ayrılmış artı şeklinde bir tahta üzerinde karşılıklı iki çift olmak üzere toplam dört kişiyle oynan Peçiç, kuralları itibariyle “Kızma Birader”e benziyor. Daha çok kadınların evlerde oynadığı Peçiç, bu ramazanda Primemall Gaziantep’te çekişmeli bir turnuvanın konusu olacak.
Geleneksel eğlence kültürünün bir parçası olan Peçiç oyununu gelecek kuşaklara aktaran ve tanıtan Primemall Gaziantep, turnuva sonunda birinciyi, kadınların vazgeçilmezi olan tek taş bir kolye ile ödüllendiriyor. 11 Temmuz Cumartesi günü Ramazan Sokağı’nda gerçekleştirilecek Peçiç Turnuvası, geçmişe özlem duyan herkesi Primemall Gaziantep’te buluşturacak. Erkan Günyolu
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *