ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Yabancı turistler, seyahat başına 2 bin 900 dolar harcıyor

Yabancı turistler, seyahat başına 2 bin 900 dolar harcıyor
YAYINLAMA: 03 Ocak 2024 / 20.23
GÜNCELLEME: 03 Ocak 2024 / 20.30

Her 10 turistten 4’ü 12 ay içinde Türkiye'ye yeniden gelmeyi planlığı ve Türkiye'ye en çok turistin ABD, Almanya, İngiltere ve Orta Doğu ülkelerinden geldiği belirtildi.

ABD merkezli finansal hizmetler şirketi Visa'nın 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırması, Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turistlerin seyahat başına ortalama 2 bin 900 dolar harcadığını ortaya koydu.

Araştırmaya göre, Türkiye’yi ziyaret eden turistler ağırlıkla Almanya, İngiltere, ABD ve Orta Doğu ülkelerinden geliyor. Her 10 turistten 4’ü 12 ay içinde Türkiye'ye yeniden gelmeyi planlıyor. Ödemelerini kartla yapan turistlerin yüzde 83’ü temassız ödeme yapmayı tercih ettiğini ortaya çıkardı. 

Visa 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırması, Türkiye’yi ziyaret eden yabancı turistlerin tercih ve harcama alışkanlıklarına dair önemli içgörüler sunuyor. Araştırmaya göre, Türkiye en çok Almanya, İngiltere, ABD ve Orta Doğu ülkelerinden seyahat edenler için cazip bir destinasyon olma özelliğini taşıyor. Her 10 yabancı turistten 4’ünün 12 ay içinde ülkemize yeniden gelmeyi planladığını ortaya koyan araştırmaya göre, lezzetli yemekler (yüzde54), bütçe dostu olma özelliği (yüzde42) ve cazip alışveriş imkanları (yüzde41) ülkemizi çekici kılan ana nedenler arasında yer alıyor. Türkiye’yi özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği de görülüyor.

Araştırmaya göre turistlerin yüzde57’si ödemelerini kartla yapmayı tercih ediyor. Turistlerin kart kullanımını tercih etmedeki başlıca sebepleri; kart kabulünün yaygınlığı, kartların ATM’lerde geçerliliği ve kişisel tercihe bağlı olarak kart kullanmaları şeklinde sıralanıyor. Kart kullananların yüzde83’ü ödemelerini temassız yapmayı tercih ediyor. 

Visa 2023 Global Seyahat Trendleri Araştırması’na göre ülkemizi ziyaret eden yabancı turistler seyahat başına ortalama 2.900 dolar harcıyor. Seyahat başına en yüksek harcamayı 4.015 dolar ile 12 yaşından büyük çocuklarla seyahat eden aileler gerçekleştiriyor. 

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *