Göz göre göre katliam…

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Tayyip Erdoğan’ın yanlış politikaları ve kişisel hırsları daha kaç insanımızın canına malolacak belli değil!

Farklı illerden Kobanê’yi yeniden inşa etmek için Suruç’ta toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu’nun basın açıklaması yaptığı sırada meydana gelen patlama, Türkiye’nin islami terör örgütü IŞİD’e verdiği desteğin son tezahürü oldu.

Bu patlama ve ortaya çıkan katliam, uyuyan IŞİD hücreleri konusunda aylardan beri değişik ağızlardan yapılan açıklamalar nedeniyle zaten diken üzerinde oturan bölge halkı açısından büyük tedirginlik yarattı.

                                               ***

Tel Abyad’ın YPG tarafından IŞİD’in elinden alınmasına tepki gösteren, YPG’nin IŞİD’in elindeki Carablus’a girmesi halinde müdahale edeceğini ifade eden bir iktidar göz göre göre kendi vatandaşlarının katledilmesine seyirci kalıyor görüntüsü hakim.

26 Haziran’da tweter hesabından, “Tüm dünyaya sesleniyorum. Bedeli ne olursa olsun, Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsade etmeyeceğiz” şeklindeki yaklaşımı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu tür eylemlere hangi mesafede olduğu konusunda derin endişeler yaratıyor.

                                               ***

AB Komisyonu’nun Komşuluk Politikaları ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, Suruç’ta meydana gelen patlama ile ilgili yorumunda, “Suriye savaşının bir başka trajik sonucu” vurgusu yapması, ülke olarak bu savaş ile ne kadar içiçe olduğumuzadikkat çekmesi açısından önemli.

                                               ***

KCK tarafından yapılan açıklamada da, saldırının sorumlusunun AKP hükümeti olduğuna dikkat çekildi.

Bu katliamdan birinci derecede IŞİD'i destekleyip büyüten AKP Hükümeti sorumludur. Bu gençlerin katili doğrudan AKP Hükümetidir. Suriye’de de Türkiye’de de IŞİD'i AKP Hükümeti yaratmıştır. Artık Türkiye'de kim IŞİD’li, kim AKP'nin emrindeki istihbarat üyesidir belli değildir. AKP Kürt düşmanlığı sonucu IŞİD’i Türkiye'ye taşımış ve IŞİD’le iç içe geçmiştir” denilen KCK açıklamasında, “Türkiye-Suriye sınırı IŞİD için cennet haline getirilmiştir. Dünyanın her tarafından gelen çeteleri, bu sınırdan Suriye’ye taşıdığı gibi, sınır hatlarını IŞİD’in eğitim-örgütlenme kampları ve lojistik merkezleri olarak kullanmasına açmıştır. Bu saldırı MİT’in bilgisi dahilinde Rojava Devrimini ve bu devrimle dayanışma içinde olanları yıldırmak için yapılmıştır” dedi.

                                                           ***

PYD’yi IŞİD’ten daha tehlikeli görmesi, bu hükümetin Kürt düşmanlığının ne düzeyde olduğunu tartışmasız gözler önüne sermiştir” denilen KCK açıklamasında, “Hiç kimse bu saldırıların AKP hükümetinin ve Türk istihbarat örgütlerinin bilgisi dışında olduğunu söyleyemez” vurgusu yapıldı.

                                   ***

34 Roboski

12 Gezi eylemleri

52 Hatay

30 Suruç

Bakalım Erdoğan listeyi daha ne kadar uzatacak?

Göz göre göre katliam…